Hyppää pääsisältöön

YleX:n uusi musiikkipäällikkö on Tapio Hakanen

Hakasella on takanaan muun muassa parinkymmenen vuoden ura artistinimellä DJ Orkidea.

Tapio Hakanen. // Kuva: YleX / Katri Norrlin

YleX:n uudeksi musiikkipäälliköksi on valittu kansainvälisesti kokenut musiikin ammattilainen Tapio Hakanen, joka tunnetaan Suomessa ja maailmalla myös nimellä DJ Orkidea.

39-vuotias Hakanen on ollut DJ parinkymmenen vuoden ajan ja vetänyt noin 1 500 keikkaa ympäri maailman. Hänet on äänestetty seitsemän kertaa Suomen parhaaksi DJ:ksi.

Musiikkipäällikön tehtävien myötä Hakanen tekee paluun YleX:lle. Hän toimi lähes kymmenen vuoden ajan YleX:n ja sitä edeltäneen Radiomafian Tiistain tanssi-ilta -ohjelman DJ:nä. Viimeiset neljä vuotta Hakanen on vastannut Uuden Musiikin Kilpailun äänimaailmasta.

- Tämä kanava on se, joka esittelee kaikkein eniten uusinta musiikkia ja uusia artisteja. Siksi tuntuu hyvältä olla juuri täällä, Hakanen sanoo.

DJ-työn rinnalla Hakanen on tehnyt ja tuottanut satoja erilaisia klubeja ja tapahtumia. Yksi viimeisimmistä on elokuussa Helsingin Juhlaviikoilla nähtävät ja kuultavat loppuunmyydyt Classical Trancelations -konsertit, jossa Helsingin Kaupunginorkesteri soittaa sovituksia elektronisesta tanssimusiikista.

Hakanen on myös työskennellyt äänisuunnittelijana sekä vetänyt Nokian ja Microsoftin äänitiimejä sekä Suomessa että Englannissa. Lisäksi hän on työskennellyt A&R:nä edistämässä suomalaisten artistien uraa Universal Musicilla.

- Uuden musiikin etsiminen, löytäminen ja ihmisille esitteleminen on juuri sitä, mitä olen viimeiset 20 vuotta tehnyt. Se on yksi vahvuuksistani musiikkipäällikön tehtävässä, Hakanen sanoo.

Yksi Hakasen tavoitteista on saada YleX profiloitumaan vielä entistäkin enemmän uuden musiikin nuorisomediana. Hän kertoo kuulevansa edelleen suomalaisilta ammattimuusikoilta, että Suomen musiikkiskene on jäljessä esimerkiksi Ruotsia tai Englantia tai että suomalainen yleisö ei ole vielä valmis tietyntyyppiselle musiikille.

- Suomalaiset nuoret seuraavat puoliksi suomalaista mediaa ja puoliksi kansainvälistä mediaa. He eivät ole edessä tai jäljessä. Meillä ei ole Suomessa mitään syytä olla muiden perässä, Hakanen sanoo ja jatkaa:

- Tätä ajatusta haluan edistää.

Tapio Hakanen aloittaa musiikkipäällikön tehtävissä 1. elokuuta.