Hyppää pääsisältöön

Harry Potterin maailma yltää Yhdysvaltoihinkin: J.K. Rowling esitteli Ilvermornyn taikuuskoulun tuvat

Tylypahka ei ole ainoa J.K. Rowlingin luoma taikakoulu, vaan velhoja ja noitia koulutetaan kirjailijan tarinoissa ympäri maailmaa.

Harry Potter -kirjailija J.K. Rowling julkaisi tiistaina uuden novellin Pottermore-portaalissa. Tänä keväänä kirjailija on avannut uusissa tarinoissaan, millaista noitien ja velhojen elämä olisi Yhdysvalloissa. Viimeisin kertomus on fanien mielestä erityisen kiinnostava, sillä Rowling kertoo paljon uutta tietoa yhdysvaltalaisesta taikakoulu Ilvermornysta.

Huomion keskipisteeseen ovat nousseet etenkin Ilvermornyn koulun tuvat, ja se millaisia ne ovat. Muun muassa Enterntainment Weekly on puinut uusien tupien luonnehdintoja.

Tylypahkan tapaan Yhdysvaltojen Ilvermornyssakin on neljä tupaa, joihin koulun oppilaat jaetaan. Myös Ilvermornyssa tuvat kertovat paljon jäsentensä luonteenpiirteistä.

Mutta millaisia ne Ilvermornyn velhojen ja noitien koulun tuvat sitten ovat?

Thunderbird

Jokainen Ilvermornyn edustaa erilaista puolta ideaalista velhosta ja noidasta. Thunderbird, myrskylintu, edustaa Pottermoren kuvauksen mukaan velhon sielua ja suosii seikkailijoita.

Horned Serpent

Horned Serpent, sarvipäinen käärme, edustaa velhon mieltä ja suosii tutkijasieluisia.

Pukwudgie

Pukwudgie on taruolento, joka muistuttaa kääpiötä tai peikkoa. Pukwudgien tuvan luonne kuvaa velhon ja noidan sydäntä. Tupa suosii velhoja ja noitia, joilla on parantajan lahjoja.

Wampus

Wampus on myös taruolento: pantterinomainen olento on nopea, voimakas ja lähes mahdoton tappaa. Tuvan sen sijaan ajatellaan edustavan velhon ruumista ja suosivan sotureita.

Rowling-fanit ovat lajitelleet innolla itseään Pottermoressa Ilvermornyn eri tupiin. Myös kirjailija itse paljasti Twitterissä oman tupansa: Rowling kuuluisi Thunderbirdiin.

Yhdysvaltojen taikamaailma kiinnostaa tällä hetkellä erityisen paljon, sillä loppuvuodesta ilmestyvän Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuvan tapahtumat keskittyvät Yhdysvaltoihin. Leffa perustuu Rowlingin vuonna 2001 julkaistuun samannimiseen kirjaan. Rowlingin mukaan elokuva ei ole Harry Potter -sarjan jatko-osa, vaan kyseessä on laajempi katsaus taikuuden maailmaan.

Lue myös:

Uusi video J.K. Rowlingin tulevasta elokuvasta: Tällainen on päähenkilö Lisko Scamander

J.K. Rowling päästi fanit kurkistamaan kulissien taakse – tältä näyttää Potter-saagaa jatkavan näytelmän harjoituksissa

"Olet suurenmoinen" – ruotsalaisnainen vastusti nyrkki pystyssä uusnatseja, ja nyt myös J.K. Rowling fanittaa häntä