Hyppää pääsisältöön

Istanbulin lentokenttäiskussa kymmeniä kuolonuhreja – Yle Uutiset seuraa tilannetta

Alustavien tutkimusten perusteella iskujen takana on äärijärjestö Isis.

Turkin poliisi sulki lentokentän sisäänkäynnin iskujen jälkeen. // Kuva: EPA / Sedat Suna

Ainakin 36 ihmistä on kuollut Istanbulin Atatürkin lentokentällä Turkissa tapahtuneissa kolmessa itsemurhaiskussa tiistai-iltana, Yle Uutiset kertoo. Turkin pääministeri Binali Yildirimin mukaan kuolleiden joukossa on turkkilaisten lisäksi ulkomaalaisia. Suomen ulkoministeriöllä ei ole toistaiseksi tiedossa, jonko menehtyneiden joukossa suomalaisia.

Pääministeri Yildirim kertoo, että kolme itsemurhapommittajaa avasi ensin tulen lentokentällä, jonka jälkeen kolmikko räjäytti itsensä.

Alustavien tutkimusten perusteella iskujen takana on äärijärjestö Isis. Yildirimin mukaan hyökkääjät saapuivat lentokentälle taksilla.

Turkin viranomaiset ovat kertoneet aiemmin, että itsemurhapommittajat räjäyttivät itsensä lentokentän kansainvälisen terminaalin sisäänkäynnin luona. Räjähdys tapahtui turvatarkastuksessa ennen läpivalaisua.

Iskujen jälkeen lentokenttä perui kaikki lähtevät lennot ja matkustajia siirrettiin hotelleihin. Lentoliikenne käynnistyi uudelleen aamuviideltä Suomen aikaa.

Suomen ulkoministeriön mukaan Istanbulissa on 102 matkustusilmoituksen tehnyttä suomalaismatkustajaa. Ulkoministeriön mukaan on kuitenkin vaikea arvioida paljonko Istanbulissa on suomalaisia tällä hetkellä. Atatürkin lentokenttä on vilkas kansainvälisen liikenteen kenttä, jossa on paljon lentoliikenteen vaihtomatkustajia.

Koko Turkissa matkustusilmoituksen tehneitä suomalaisia on liki neljäsataa.

Pääministeri Juha Sipilän mukaan Suomi tuomitsee iskut jyrkästi. Sipilä on esittänyt surunvalittelut Suomen hallituksen puolesta.

Atatürk on yksi Euroopan vilkkaimmista lentokentistä.

Yle Uutiset seuraa tilannetta.