Hyppää pääsisältöön

Näistä syistä kannattaa tsekata Ruisrockin kuumat kotimaiset ensikertalaiset

Tänäkin kesänä Ruisrockin lavoilla nähdään upeita debytantteja, joihin kannattaa ehdottomasti tutustua.

Debytantit Ruisrockissa. // Kuva: Katri Norrlin/YleX

Ruisrockin kuumimmat ensikertalaiset ovat Ellinoora, Elias Gould, Alex Mattson ja Töölön Ketterä.

Ellinoora

Perjantai Rantalava klo 16:45 - 17:30

Orgaanista poppia tekevä Ellinoora viettää ensimmäistä suurten lavojen festarikesää. Vaatimaton artisti kertoi YleX Aamun haastattelussa, ettei hänen raiderinsa ole vielä kovin pitkä.

Provinssissa hurmaava Ellinoora veti koko teltan täyteen. Yleisöryntäys on siis aivan mahdollinen myös Ruisrockin Rantalavalla.

Ruississa tullaan todennäköisesti kuulemaan myös uusi Rakkauden kesä -biisi, sekä vielä julkaisemattomia kappaleita. Ellinooran esikoisalbumi julkaistaan syyskuussa. Musiikin lisäksi kannattaa kiinnittää erityishuomiota Ellinooran huikeaan läsnäoloon. Se tekee vaikutuksen.

Elias Gould

Perjantai Minirantalava klo 19:15 - 20:00

Karismaattinen muusikko-näyttelijä Elias Gould julkaisi hiljattain Tänään-nimisen kappaleen, joka toivottavasti kuullaan myös Ruisrockissa. YleX Läpimurto -artisti tunnetaan myös kappaleistaan Huvilakatu, Ikuinen heinäkuu, Omituinen ystävä ja Kylmää vai kuumaa. Gouldin keikalla kannattaa musiikin lisäksi kiinnittää erityistä huomiota artistin kuumiin tanssiliikkeisiin.

Alex Mattson

Perjantai Minirantalava klo 00:00 - 01:30

EDM-levymerkki Ultra Musicin uusi nimi Alex Mattson lämmitteli juuri Helsingissä esiintynyttä Adam Lambertia. Vasta 18-vuotias DJ-tuottaja on vakuuttanut niin levymerkin kuin EDM-fanit koukuttavalla deep housellaan. Mattson tunnetaan muun muassa UFO-kappaleestaan.

Töölön Ketterä

Sunnuntai Minirantalava klo 16:15 - 16:45

Töölön Ketterä on räppäri Matti 8:n ja tuottaja Handshakingin yhteisprojekti, joka tekee persoonallisella otteella koukuttavaa grimea. Yhtye tunnetaan kappaleistaan Ludoo ja Kipee. Nälkäinen rap-kaksikko tuo taatusti energiaa myös koko viikonlopun festaroineeseen yleisöön. Tätä keikkaa ei todellakaan kannata jättää väliin.

Tietysti Ruisrockin kuumiin ensikertalaisiin lukeutuu myös YleX:n oma PH-arvot.

Poikeluksen ja Hätösen superyhtye PH-arvot esiintyy Ruisrockissa