Hyppää pääsisältöön

Eheytyykö homo?

Christian Jessen
Christian Jessen Christian Jessen Kuva: Dave King Photography teeman tiede

Tohtori Christian Jessen tutustuu hoitokeinoihin, joiden väitetään muuttavan ihmisen seksuaalisuutta. Onko homoseksuaalisuus mahdollista "parantaa" ja mitä motiiveja näihin menetelmiin liittyy?
Areenassa 30 päivää

Christian Jessen on lääkäri ja homo. Tutkitusti: hän on käynyt Cornellin yliopiston seksuaalista suuntautumista arvioivassa tutkimuksessa, jossa mitataan fysiologisia reaktioita eri sukupuolia edustavien ihmisten kuviin. Kuvat poutapilvistä kiihottivat Jesseniä enemmän kuin naisten kuvat.

Dokumentissa Jessen tutustuu erilaisiin homojen "eheytyshoitoja" tarjoaviin tahoihin. Onko homon mahdollista tulla heteroksi, tai edes lakata olemasta kovin homo? Kuureja järjestävät nykyään usein uskonnolliset toimijat, mutta dokumentissa selviää, että vielä 1980-luvulla Britannian julkinen terveydenhoito tarjosi homomiehille Kellopeli appelsiini -tyyppistä sokkihoitoa, jota Jessen itsekin kokeilee.

  • Eheytyykö homo? (Undercover Doctor: Cure Me, I'm Gay), Britannia 2014. Tuotanto Channel Four
Kommentit

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa