Hyppää pääsisältöön

Rikostoimittaja loistaa tanskalaisessa draamassa – suosittu Dicte vihdoin Ylellä

Kehuttu Dicte kertoo takaisin juurilleen palaavasta rikostoimittajasta.

Dicten pääroolissa näyttelee Iben Hjejle.

Pohjoismainen rikosdraama voi tällä hetkellä hyvin. Ruotsalais-tanskalaisen Sillan ja tanskalaisen Petoksen ohella kiinnostusta on herättänyt nyt Ylellä nähtävä niin ikään tanskalainen Dicte.

Dicten lähtökohdat ovat hieman erilaiset kuin Sillassa, sillä tanskalaisdraaman pääroolissa nähdään rikosetsivän sijaan toimittaja. Dicte Svendsen on rikostoimittaja, joka jättää taakseen lupaavan uran Kööpenhaminassa ja palaa juurilleen Århusin kaupunkiin.

Dicte aloittaa työt Dagbladet-lehdessä ja päätyy penkomaan erilaisia rikoksia. Sarjaan luovat jännitettä muun muassa Dicten menneisyyden salaisuudet, teini-ikäisen tyttären kasvattaminen ja paikallisen poliisin kanssa yhteistyön tekeminen.

Dicten pääroolissa nähdään muista pohjoismaisista sarjoista tuttu Iben Hejle. Sarja perustuu tanskalaisen kirjailijan Elsebeth Egholmin menestysromaaneihin.

Yle esittää sarjasta sen kaksi ensimmäistä tuotantokautta vuosilta 2013–2014. Sarjaan on tekeillä myös kolmas kausi. Kaksiosaiset tarinat nähdään Yle TV1:ssä perjantai-iltaisin kello 21.05 ja ne ovat nähtävillä myös Areenassa 21 päivän ajan. Ensimmäinen jakso nähtiin eilen 1. heinäkuuta.

Katso ensimmäinen jakso alta!

Lue myös:

Dicte

Parempi kuin Silta? Suosittu tanskalainen rikossarja Petos kertoo pankeista, pelureista ja huijareista  

Silta-sarjan luoja lupailee: neljäs kausi todennäköisesti tulossa

Psykopaattista Siltaa on ihana katsoa, koska se kertoo myös suvaitsevaisuudesta ja hyväksynnästä