Hyppää pääsisältöön

Supertuottaja Jaakko Salovaara tuottajabändistään Bang For The Buck: "Kukaan ei ole kieltäynyt yhteistyöstä meidän kanssa"

Suomalaisten huipputuottajien yhteistyöstä syntyi tuottajabändi.

Jaakko Salovaara // Kuva: YleX/Elina Lisa Leino

Suomesta on vaikeaa löytää kokeneempaa musiikkituottajaa kuin Jaakko Salovaara. Myös nimellä JS16 tunnettu musiikkialan konkari julkaisi ensimmäisen sinkkunsa vuonna 1991. Nyt miehen tekemää musiikkia on julkaistu niin paljon, ettei kaikkia biisejä muista edes Salovaara itse.

Spotifyn top-10 listat killuvat täynnä Salovaaran tuottamia biisejä kuten Teflon Brothersien Lähiöunelmii sekä Ilarin Desibelii, mutta silti moni muistaa vain 2000-luvun alun megahitit, Bomfunk MC’sin Freestylerin ja Daruden Sandstormin.

- Monet ihmiset ovat tulleet kysymään, minne olen hävinnyt. Että enkö tee enää mitään, mutta mähän teen koko ajan entistä enemmän musaa, Salovaara sanoo Himoituimpien haastattelussa.

Yleensä enemmänkin taustahahmona vaikuttava Salovaara on nyt kuitenkin päättänyt tulla esiin ja isosti. Voimat on yhdistetty toisen kovatasoisen kotimaisen tuottajan, Kyösti “Kössi” Salokorven kanssa, ja lopputuloksena syntyi Bang For The Buck.

Bang For The Buck on tuottajabändi, jonka jokaisella biisillä on uusi esittäjä. Konsepti on Suomessa varsin uusi ja herättää heti vertauksia esimerkiksi Major Lazeriin.

- Me elämme aina vähän niiden artistien mukaan, ketkä valitsemme fiittaamaan. Ideana on myös se, että artistit pääsevät tekemään vähän laatikon ulkopuolelta, Salovaara sanoo.

Bang For The Buckin ensimmäinen single Doupein julkaistiin toukokuussa, ja sillä fiittaa Pete Parkkonen. Biisi on saavuttamassa kultalevyn rajan viikkojen sisällä, ja moni voisi pitää kappaleen menestystä tavanomaisena supertuottajien tuotoksena. Salovaara jos kuka kuitenkin tietää, ettei musiikin tekeminen ole niin yksinkertaista.

- Ihmisillä on sellainen käsitys, että kaikki, mitä tehdään onnistuu, mutta se on pieni osa, joka onnistuu. Taustalla on paljon sellaista, joka ei koskaan päädy julkisuuteen. Paljon saa vääntää biisejä, että timantit löytyvät joukosta, Salovaara pohtii.

Kuten kovilta tuottajilta voisi ehkä odottaakin, Bang For The Buckilla on jo biisejä valmiina odottamassa. Seuraavaa askelta ja fiittiartisteja vielä kuitenkin mietitään.

Sen verran Salovaara paljastaa, että kukaan ei ole vielä kieltäytynyt yhteistyöstä Bang For The Buckin kanssa. Bändillä on myös jo suuria suunnitelmia keikkailua varten, kunhan lisää sinkkuja saadaan julkaistua. Bang For The Buck tulee varmasti keikkailemaan DJ-settinä, mutta isommille keikoille on tarkoitus saada myös fiittaavat artistit mukaan.

- Toivotaan, että tulisi niin iso keikka, että saadaan kaikki paikalle, kun ollaan tehty 10 eri sinkkua 10 eri laulajan kanssa.

Lue myös:

Bang For The Buck: Meidän tuottajabändin idea on, että meillä vaihtuu aina laulajat

Näin monta biisinikkaria tarvitaan kirjoittamaan yksi hitti

Tämä studio Lahdessa tekee jättiosan Suomen listamusiikista – vierailimme MGI:n hittitehtaalla