Hyppää pääsisältöön

9.7. Toiveuusinta: Kyösti Mäkimattila, Heidi Pakarinen, Tuomas Myllylä ja Johanna Pakonen

Tartu Mikkiin toiveuusintajaksossa fiilistellään tangoa.
Tartu Mikkiin toiveuusintajaksossa fiilistellään tangoa. Kuva: Yle tuomas myllylä

Tämä lauantai omistetaan suomalaiselle tangolle. Ensiksi nähdään Tangomarkkinoiden 2016 jännittävä Kuningatarfinaali Yle TV1:ssä klo 21.00 alkaen, minkä jälkeen siirrytään tangotunnelmaiseen Tartu Mikkiin -studioon. Toiveuusinnassa kilpailevat todelliset Seinäjoen tangokuninkaalliset; Johanna Pakonen, Tuomas Myllylä, Kyösti Mäkimattila ja Heidi Pakarinen.

Vuoden 2013 kuningatar Heidi Pakarinen ei jätä upealla äänellään ketään kylmäksi. Hän keikkailee ahkerasti ja osallistui vuonna 2015 Uuden Musiikin Kilpailuun discovivahteisella kappaleella Bon Voyage. Vuonna 2013 tangokuninkaaksi kruunattiin miehinen ääni Kyösti "Kössi" Mäkimattila. Kyösti on julkaissut ahkerasti levyjä ja jopa kaksi kirjaa.

Seinäjoen kuninkaallisia ovat myös illan toisen kisajoukkueen edustajat. Vuoden 2002 kuningatar Johanna Pakonen keikkailee ahkerasti Omenapuu-orkesterinsa kanssa. Suositun Unelmavävyt-bändin solistina puolestaan aloitti viime talvena Tuomas Myllylä, joka on niin ikään tuttu ääni tangofinaaleista.

Tämä ilta on laulun juhlaa ensimmäisestä tahdista alkaen, joten nyt kannattaa tulla mukaan viihtymään ja nauttimaan! Tämä nelikko osaa suorastaan herkutella sävelillä. Orkesteri antaa tahtia ja tangonelikko maustaa iltaa saumattomasti upeilla tulkinnoilla, stemmoilla ja jopa erilaisin koreografioin. Nyt kannattaisi siellä kotonakin himmentää kattovalo ja sipaista taas hieman perunajauhoa parkettiin, niin johan tunnelma vastaa tätä upeaa tarjontaa täydellisesti. Voilà ja olé!

 • Anssi Kelan lyriikka vakuutti ja liikutti

  Anssi Kela löysi vanhan menestysreseptin

  Tällä kertaa kokonaan kotimaisessa Levylautakunnassa oli mukana monen hittiartistin uutta tuotantoa. Uusia lauluja olivat kuuntelemassa Diandra, Samuli Laiho ja Pekka Laine. Äänestyksen tulos ja kommentit 1. Anssi Kela: Ilves 26 pistettä (Anssi Kela) Diandra: Ei tätä voinut ruveta analysoimaan, jäi vaan kuuntelemaan. Tarina vei heti mukanaan.

 • Kylie Minoguen kantrivalssi ja Maj Karman rokkileka

  Kylie Minoguen kantrivalssi Levylautakunnan voittaja

  Levylautakunnan arvioille alttiiksi valikoitui viikon uutuuksista mm. Australian lahja pop-maailmalle, tuore laulaja-lauluntekijä ja kotimainen rokkijyrä. Arvionsa antavat Ylen Juha-Pekka Sillanpää, Susanna Vainiola ja Jyrki Koskenseppä. Äänestyksen tulos ja kommentit 1.

 • Kolme sointua riittää tangokuninkaillekin

  Tangokuninkaat Jukka Hallikainen ja Marko Maunuksela

  Tangokuninkaat Jukka Hallikainen ja Marko Maunuksela ovat yhdistäneet voimansa duoksi, joka alkaa keikkailla yhdessä ja levyjäkin on tekeillä. Levylautakunnassa Marko ja Jukka saavat arvioitavakseen viikon uutudet. Tämän duon täydentää trioksi toimittaja Maija Salminen. Pisteet ja kommentteja 1.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Tartu mikkiin

 • Hyvää joulua!

  Tartu Mikkiin toivottaa sinulle ikimuistoista joulua!

  Tartu Mikkiin toivottaa sinulle ikimuistoista joulua! Oi jouluyö -klassikossa tunnelmoivat Diandra, Saara Aalto, Mikko Leppilampi, Lauri Mikkola ja Sami Hintsanen sekä Eeva Konnun johtama Tartu Mikkiin -bändi.

 • Sami Hintsanen - All You Need Is Love

  Rakkautta, sitä me kaikki tarvitsemme.

  All You Need Is Love on legendaarisen The Beatles -yhtyeen kappale ja John Lennonin sävelkynästä syntyisin; kappale on merkattu myös McCartneyn nimiin.

 • 27.8. Toiveuusinta: Kuunkuiskaajat vs. Finlanders

  Kuunkuiskaajat ja Finlanders tarttuvat mikkiin!

  Lauantaina kansanmusiikki ja kansan musiikki kohtaavat, kun erityyppisen musiikin edustajat laittavat laulaen Tartu Mikkiin -sammon uumenissa! Tanssimusiikin kilometrimittari nakuttaa kompaten ja Mediapoliksen kanteleessa soi ainakin sata kuulasta kieltä.