Hyppää pääsisältöön

Game of Thronesin kuutoskausi oli sarjan suosituin – tässä koko tuotantokauden kolme parasta

Moni juonenkäänne spekuloitiin esiin etukäteen, mutta kaikkea fanitkaan eivät onnistuneet päättelemään.

Game of Thrones. // Kuva: HBO

Fanit eivät ole rakastaneet kaikkea, mitä Game of Thronesin kuudennella kaudella nähtiin. He ovat kuitenkin rakastaneet Game of Thronesia: poliittinen fantasiasarja on kerännyt enemmän katsojia kuin koskaan aiemmin.

Sarjan tapahtumat etenivät loppua kohden junan lailla. Mistä kuudes kausi tullaan muistamaan? Kokosimme tuotantokauden kolme parasta. Varo siis spoilereita, jos et ole vielä nähnyt uusimpia jaksoja!

Kuudes kausi oli naisten

Kuuden kauden paras hahmo-uutuus oli ilman muuta Lyanna Mormont, Karhusaaren lady, joka noin 10 vuoden iästään huolimatta osoitti olevansa sisukkaampi kuin kymmenen pohjoisen lordia yhteensä.

Game of Thronesin kuudes kausi on ollut paljon laajemminkin naishahmojen astumista valtaan. Rautaistuimelle nousi Cersei Lannister, idästä lähestyy lohikäärmekuningatar Daenerys, joka solmi liiton Yara Greyjoyn kanssa. Pohjoisessa kuningas on Jon Nietos, mutta ehkä vielä tärkeämpää johtajuutta on osoittanut Sansa Stark, joka puhui Jonin hyökkäämään Boltoneita vastaan. Lisäksi Sansan solmimien liittolaisuuksien ansiosta taistelu voitettiin.

Sarjassa on aina ollut vahvoja naishahmoja, mutta nyt he ovat alkaneet saada toden teolla myös poliittista ja sotilaallista valtaa. Enää naisten ei tarvitse juonitella kulisseissa tai vaikuttaa miesten kautta, vaan heillä on armeijoita komennossaan. Seitsemännellä tuotantokaudella saatetaan nähdä suuri taistelu, jossa joukkoa komentavat sarjan tärkeimmät naishahmot.

Lue myös: Analyysi: Game of Thrones alkaa viimein näyttää, etteivät sarjan raiskaukset ole vain halpa juonikikka

Lyanna Mormont. // Kuva: HBO

Hodor yllätti kaikki

Jälleen nähtiin monia suuria juonikäänteitä: Jon Nietos palasi henkiin, hänen äidikseen paljastettiin Lyanna Stark, Sandor ”Hurtta” Clegane ei myöskään ollut kuollut, Sansa tappoi Ramsay Boltonin, Cersei räjäytti Kuninkaansataman Baelorin septin, Benjen Stark oli (ainakin jotenkuten) hengissä Muurin tuolla puolen.

Monia suuria käänteitä yhdisti kuitenkin se, että innokkaimmat fanit olivat aavistaneet niiden tapahtuvan. Aiemmin fanit olivat voineet ammentaa juonenkäänteitä George R. R. Martinin kirjoista, mutta kun sarjan tapahtumat ohittivat kirjat, tapahtumia on oikeasti jouduttu spekuloimaan ja arvuuttelemaan. Melko hyvin kuudennen tuotantokauden käänteet onnistuttiinkin pohtimaan jo etukäteen.

Paitsi Hodorin tarina.

Branin uskollinen palvelija Hodor koki traagisen mutta urhoollisen lopun, kun valkoiset kulkijat hyökkäsivät ovea kiinni pitämään jääneen jätin kimppuun. Samalla hetkellä paljastui myös, mistä Hodor-nimi tulee: aikamatkustusten suohon uponnut Bran sai menneisyyden Hodorin kuulemaan sanat Hold The Door, pidä ovea kiinni. Tämä aikahyppely ilmeisesti sekoitti Hodorin pään niin, ettei hän kuullut lopulta enää mitään muuta kuin nämä sanat päässään.

Vaikka internetin syövereistä löytyi jo ennen paljastusta jokunen veikkaus siitä, että Hodor saattaisi tulla sanoista Hold The Door, tuskin kukaan arvasi täsmälleen, millanen arvoitus silmiemme edessä on koko ajan ollut. Hodoria pidettiin sympaattisena hyväntahtoisena hölmönä, vaikka oikeasti hän oli jollakin tavalla saanut vihiä urhollisesta ja traagisesta kohtalostaan jo vuosia sitten.

Lue myös: Tässä Game of Thrones -jakson kolme parasta: Hodor, Hodor, Hodor

Hodor // Kuva: HBO

Sarjan hienoin taistelu

Tuoreella tuotantokaudella Game of Thrones ylitti omat, erittäin korkeat standardinsa kirkkaasti ainakin yhdellä mittarilla: taistelukohtauksissa. Yhdeksännen jakson Battle of Bastards eli Jon Nietoksen ja Ramsay Boltonin joukkojen taistelu oli vaikuttava varmaan kaikilla mahdollisilla tavoilla mitä taistelukohtaus voi olla.

Hienot kamera-ajot, täpärät läheltä piti -tilanteet ja jatkuva toiminta pitivät katsojan naulittuna tv-ruutuun. Välillä hevoset, miehet ja miekat viuhuivat Jon Nietoksen ympärillä kuin pyörremyrsky. Kun Jon oli tallautua kuoliaaksi muiden sotilaiden alle, kotisohvallakin ahdisti.

Moni aavisti, että Sansa johdattaisi Laakson joukot Boltonien kimppuun täpärällä hetkellä, ja juuri näin tapahtuikin. Se ei silti vähentänyt helpotuksen tunnetta, kun pohjoisen hyvikset saivat lyötyä pahikset. Ja kun Starkien viiri pitkän tauon jälkeen ripustettiin Talvivaaran seinään – tuntui, kuin kaikki sarjan fanit olisivat voittaneet.

Lue myös: Game of Thronesin viimeisin jakso oli yksinkertaisesti eeppinen – tässä sen kolme parasta

Jon Nietos. // Kuva: HBO

Game of Thronesin kuudes kausi nähdään Ylellä alkuvuodesta 2017. Sarjan seitsemäs kausi esitetään vuonna 2017.

Lue YleX:n jutut kustakin kuudennen tuotantokauden jaksosta:

Game of Thronesin kuudes kausi sai arvoisensa päätöksen – tässä sen kolme parasta

Game of Thronesin viimeisin jakso oli yksinkertaisesti eeppinen – tässä sen kolme parasta

Cersein suunnitelma saattaa yllättää kaikki – tässä Game of Thrones -jakson kolme parasta

Ärhäkkä pikkutyttö ja petollinen mummo – tässä Game of Thrones -jakson kolme parasta 

Mimmien muodonmuutokset ja uusi hahmo, jota vihata – tässä Game of Thrones -jakson kolme tärkeintä

Tässä Game of Thrones -jakson kolme parasta: Hodor, Hodor, Hodor

Kaiken takana onkin Ylivarpusen krapulamorkkis – tässä uusimman Game of Thrones -jakson kolme tärkeintä 

Arya, Jon ja Daenerys – tässä uusimman Game of Thrones -jakson kolme tärkeintä

Westerosin mokakooste ja yllättävän diplomaattiset lohikäärmeet – kokosimme uuden Game of Thrones -jakson kolme parasta

Shokeeraava muodonmuutos ja yllättävää veljeilyä: nämä olivat uuden Game of Thrones -jakson kolme parasta