Hyppää pääsisältöön

Kölnin avauspäivä tarjosi jättiyllätyksen: Yksi voittajasuosikeista putoaa keskiviikkona

Fnatic-joukkueen Olof "olofmeister" Kajbjer ESL One Cologne 2015 -turnauksessa
Olof "olofmeister" Kajbjer ja Fnatic-joukkue ovat yhden tappion päässä kotimatkasta. Fnatic-joukkueen Olof "olofmeister" Kajbjer ESL One Cologne 2015 -turnauksessa Kuva: ESL | eslgaming.com | S. Wunderl kilpapelaaminen

Kölnissä 5. heinäkuuta alkaneen miljoonan dollarin ESL One Cologne 2016 Counter-Strike: Global Offensive Major-turnauksen avauspäivään mahtui muutama yllättävä tulos.

Turnauksen avausottelussa yhteen ottivat tanskalaiset Astralis ja Team Dignitas, jotka kohtasivat de_overpassissa. Astraliksen johdatti 16-12-voittoon Nicolai "device" Reedtz, joka nappasi ottelussa peräti 27 frägiä.

A-lohkon toisessa ottelussa Gambit ja CLG pelasivat de_dust2-kartassa paikasta Astralista vastaan. Gambit johti ottelua terroristeinä parhaimmillaan 7-1, mutta CLG sai lopulta avausosiolla kasaan peräti seitsemän kierrosta. CLG:n James "hazed" Cobbilla oli ottelun päättyessä huimat 30 frägiä, mutta tästä huolimatta CLG kärsi Gambitille 13-16-tappion.

Lohko A:n avauspäivän tulokset:

Joukkue Tulos Kartta Joukkue
Astralis (Tanska) 16-12 de_overpass Dignitas (Tanska)
Gambit (Itä-Eurooppa) 16-13 de_dust2 CLG (Yhdysvallat)
Finn "karrigan" Andersen pelaa tällä hetkellä Astralis -joukkueessa Counter-Strikeä
Finn "karrigan" Andersen ja Astralis-joukkue ovat A-lohkon ennakkosuosikki. Finn "karrigan" Andersen pelaa tällä hetkellä Astralis -joukkueessa Counter-Strikeä Kuva: ESL | eslgaming.com | P. Strack kilpapelaaminen

B-lohko oli ennakkoon lohkoista ainoa, jossa oli kaksi täysin ylivoimaista ennakkosuosikkia. Natus Vincere kaatoi ongelmitta suomalaispelaaja Jan "wayLander" Rahkosen edustaman Flipsid3 Tacticsin, kun Na`Vi varmisti paikkansa keskiviikkona voittajien otteluun 16-7-voitolla de_trainista.

Ninjas in Pyjamas selvisi niin ikään avauspäivän testistä, kun OpTic Gaming jäi selkeästi ruotsalaisninjojen jalkoihin de_dust2:ssa. NiP voitti avausosion hyökkääjinä 11-4-lukemin, jonka jälkeen 16-4-voitto varmistui joukkueen voittaessa poliiseina ensimmäiset viisi kierrosta.

Lohko B:n avauspäivän tulokset:

Joukkue Tulos Kartta Joukkue
Na`Vi (Itä-Eurooppa) 16-7 de_train Flipsid3 (Itä-Eurooppa)
NiP (Ruotsi) 16-4 de_dust2 OpTic (Pohjois-Amerikka)
Richard "Xizt" Landström pelaa Ninjas in Pyjamas -organisaation Counter-Strike -joukkueesssa
Richard "Xizt" Landström tavoittelee lohkovoittoa Na`Via vastaan lohko B:ssä. Richard "Xizt" Landström pelaa Ninjas in Pyjamas -organisaation Counter-Strike -joukkueesssa Kuva: ESL | eslgaming.com | S. Choucino kilpapelaaminen

Columbuksen Major-turnauksen suurimmaksi yllätykseksi noussut Team Liquid jatkoi vahvoja suorituksiaan myös Kölnissä, kun joukkue kaatoi Team EnVyUsin de_trainissa. EnVyUs johti ottelua alkuun poliiseina 5-2, mutta Liquid pääsi kahdeksannen kierroksen jälkeen vakuuttavaan vauhtiin: Liquid voitti viimeisestä 18:sta pelatusta kierroksesta peräti 16.

Team Liquidin Jonathan "EliGE" Jablonowski voitti elintärkeän 1v3-tilanteen ottelun avausosiolla:

Saksalainen Mousesports tavoittelee paikkaa pudotuspeleihin kotiyleisönsä eteen, mutta haaveet kokivat kolauksen puolalaisen Virtus.pro:n napatessa 16-10-voiton saksalaisjoukkueesta. Virtus.pro:n paras pelaaja ottelussa oli huimat 28 frägiä saavuttanut ja vain 14 kertaa kuollut Janusz "Snax" Pogorzelski.

Lohko C:n avauspäivän tulokset:

Joukkue Tulos Kartta Joukkue
Liquid (Pohjois-Amerikka) 16-7 de_train EnVyUs (Ranska)
Virtus.pro (Puola) 16-10 de_train Mousesports (Saksa)
Kenny ”kennyS” Schrub pelaa Team EnVyUs -joukkueessa
Kenny ”kennyS” Schrub ja Team EnVyUs on jälleen yhden tappion päässä kotimatkasta Major-turnauksessa. Kenny ”kennyS” Schrub pelaa Team EnVyUs -joukkueessa Kuva: ESL | eslgaming.com | P. Strack kilpapelaaminen

Avauspäivän odotetuimpiin otteluihin lukeutui lohko D:n avausottelussa, jossa kohtasivat G2 Esports ja hallitseva Major-voittaja SK Gaming. G2 oli voittanut joukkueen edellisen kohtaamisen vain kymmenen päivää sitten Lontoossa 2-0-lukemin.

G2 aloitti ottelun voittamalla avausosion terroristeinä 8-7-lukemin, mutta toisella osiolla ranskalaisjoukkue ei saanut puolustustaan kuntoon. Brasilialaiset voittivat toisen osion vakuuttavasti 9-3-lukemin ja koko ottelun 16-11. Marcelo "coldzera" David oli SK:n sankari avauspäivänä 26 frägillä ja 12 kuolemalla.

Päivä päättyi Fnaticin ja FaZen taisteluun de_dust2:ssa. FaZen sanottiin ennakkoon olevan turnauksen epäonnisin joukkue saatuaan lohkoonsa maailman kolme parasta joukkuetta, mutta joukkue tarjosi avauspäivän suurimman yllätyksen kaatamalla Fnaticin. Fnatic johti ottelua terroristeinä parhaimmillaan jopa 7-4, mutta toiselle osiolle suunnattiin FaZen 8-7-johdossa. Eurooppalaisjoukkue jatkoi vakuuttavaa peliään myös toisella osiolla, kun Fnatic joutui turvautumaan aikalisään 13-9-tilanteessa. Aikalisä tuotti tulosta, mutta FaZe kesti paineet ja varmisti paikkansa SK:ta vastaan 16-14-voitolla.

Lohko D:stä ensimmäisenä joukkueena kotimatkalle suuntaa keskiviikon päätteeksi joko kolminkertainen Major-voittaja Fnatic tai maailman tämänhetkinen kakkosjoukkue G2 Esports.

Lohko D:n avauspäivän tulokset:

Joukkue Tulos Kartta Joukkue
SK Gaming (Brasilia) 16-11 de_cbblestone G2 Esports (Ranska)
Fnatic (Ruotsi) 14-16 de_dust2 FaZe Clan (Eurooppa)
Gabriel "FalleN" Toledo on SK Gaming -joukkueen kapteeni.
Gabriel "FalleN" Toledo ja SK Gaming pelaavat lohkovoitosta keskiviikkona FaZe Clania vastaan. Gabriel "FalleN" Toledo on SK Gaming -joukkueen kapteeni. Kuva: ESL | eslgaming.com | P. Strack kilpapelaaminen

Keskiviikkona selviää mitkä neljä joukkuetta varmistavat paikkansa pudotuspeleihin voittamalla lohkonsa. Lisäksi neljä joukkuetta joutuu luopumaan mahdollisuuksistaan Major-mestaruuteen, kun ensimmäiset kotiinlähtijät selviää eliminaatiopeleissä.

Keskiviikon aikataulu:

  • 12:00 - Astralis vs. Gambit (Lohko A, voittajien peli)
  • 13:15 - Dignitas vs. CLG (Lohko A, eliminaatiopeli)
  • 14:30 - Na`Vi vs. NiP (Lohko B, voittajien peli)
  • 15:45 - Flipsid3 vs. OpTic (Lohko B, eliminaatiopeli)
  • 17:00 - Liquid vs. Virtus.pro (Lohko C, voittajien peli)
  • 18:15 - EnVyUs vs. Mousesports (Lohko C, eliminaatiopeli)
  • 19:45 - SK Gaming vs. FaZe Clan (Lohko D, voittajien peli)
  • 21:00 - G2 Esports vs. Fnatic (Lohko D, eliminaatiopeli)

Yle näyttää turnauksen ratkaisuottelut suorana Yle Areenasta 8.-10. heinäkuuta. Tarkemmin turnauksen aikatauluihin tai turnausformaattiin voi tutustua lukemalla katsojaoppaan.

ESL One Cologne 2015 -turnaus pelattiin LANXESS-areenalla Saksassa.
LANXESS-areenalle odotetaan viikonloppuna peräti 14 000 kävijää päivittäin. ESL One Cologne 2015 -turnaus pelattiin LANXESS-areenalla Saksassa. Kuva: ESL | eslgaming.com | H. Kristiansson kilpapelaaminen
Kommentit