Hyppää pääsisältöön

Nämä keikat on nähtävä Ruisrockissa: kuka saa lauman zombejakin tanssimaan ja kenellä on kristallipallo?

YleX:n musiikkitoimittajat Venla Kokkonen ja Anne Lainto valitsivat Ruisrockin kiinnostavimmat keikat. Ainakin näiden keikkojen ajaksi on raahauduttava leirintäalueelta eturiviin tulevana viikonloppuna.

YleX on vahvasti mukana vuoden 2016 Ruisrockissa.

Anne Lainnon vinkit ja kommentit:

Nothing But Thieves

Nothing But Thievesin perinnetietoinen rock tulee sopimaan täydellisesti Ruisrockiin ja massiivisiin yhteislauluhetkiin. Hollannin uuden musiikin festareilla Eurosonicissa tämä yhtye veti teltan täyteen yleisöä, eikä jättänyt ketään kylmäksi. Samaa meininkiä odotan myös Ruississa.

Sunnuntai: Merilava klo 18:15–19:15

Jack Ü

Diplo ja Skrillex saisivat lauman zombejakin tanssimaan. Ruisrock tulee menemään tämän kaksikon keikalla sekaisin!

Perjantai: Niittylava klo 00:15–01:30

Vince Staples & View

Tyylikästä synkistelyräppiä täytyy todistaa ainakin kalifornialaisen Vince Staplesin sekä suomalaisen View’n keikalla. Toivon, että Vince Staples vetää myös Flumen kanssa tekemänsä upean Smoke & Retribution -biisin.

Perjantai: Merilava klo 19:00–20:00

Rudimental

Tällä drum&bass -ryhmällä on pakko olla kristallipallo, josta he ennustavat tulevaisuuden isoja artisteja. Rudimental on ollut nostamassa John Newmania, Ella Eyrea, MNEKiä, Anne Marieta ja Becky Hilliä ennen artistien läpimurtoa. Odotan innolla, kuka tuore lupaus heillä on kiertueella laulajana ja minkälaiset tanssit Rudimental jälleen kerran Suomessa järjestää.

Sunnuntai: Niittylava klo 19:15–20:15

Macklemore & Ryan Lewis

Pari vuotta sitten kaksikko järjesti lavalla juustonaksujen syöntikilpailun. Mitä on luvassa tänä vuonna? Dance off yleisön jäsenten välillä? Tätä keikkaa ei saa missata.

Sunnuntai: Niittylava klo 21:30–23:00

Venla Kokkosen vinkit ja kommentit:

Blood Orange

Täydellistä "healing"-musaa ja tyylikästä R&B:tä. Mies, joka ei ihan hirveästi keikkaile maailmalla, on jo toistamiseen Suomessa. Ei kannata missata. Juuri ilmestynyt Freetown Sound -levy on mieletön teos.

Lauantai: Telttalava klo 18:00–19:00

Vesala

Paula Vesala on Suomen yksi lahjakkaimmista muusikoista. Debyytti oli vahva näyttö Vesalan loputtomasta talentista, joka tullaan todistamaan nyt myös livenä.

Lauantai: Rantalava klo 20:15–21:15

Years & Years

Ollie on valovoimainen muusikko, ja yhtyeen kappaleista jokainen on tyylillä tarttuva. Tällä keikalla saa onnellisuusruiskeen ja tavoittaa täydellisen festaritunnelman.

Sunnuntai: Rantalava klo 20:15–21:15

Töölön Ketterä

Yhtye tulee laittamaan Ruisrockissa kiskan kii sellaisella grimen voimalla, ettei sitä kannata jättää todistamatta. Suomiräppi on muutenkin edustettuna hyvin aina kovalla Gaselleilla, huumaavalla View'llä ja klassiko Ruger Hauerilla.

Sunnuntai: Minirantalava klo 16:15–16:45

Elias Gould

On pakko päästä festarikesän 2016 unelmavävyn keikalle laulamaan täysiä mukana ja tanssimaan.

Perjantai: Minirantalava klo 19:15–20:00

MØ ottaa onneksi tänä vuonna Ruisrockissa revanssin viimekesäisen peruutuksen jälkeen. Punkenergiaa electropop-soundeilla - ei voi mennä vikaan. Tällä gigillä tulee hiki.

Perjantai: Telttalava klo 21:00–22:00

YleX on vahvasti mukana Ruisrockissa. Tule tapaamaan juontajia ja ota YleX-festaritatuointi lähetyspisteellä Rantalavan lähellä. Lisää uutisia, keikkakuvia, infoja ja fiilistelyjä Ruisrockista näet TÄÄLTÄ!

Lue myös:

Näistä syistä kannattaa tsekata Ruisrockin kuumat kotimaiset ensikertalaiset 

Ruisrockin Facebook-seinällä etsittiin kadonnutta rakkautta – nyt Elias kertoo, löysikö hän koskaan hyväntuoksuista Idaa

Poikeluksen ja Hätösen superyhtye PH-arvot esiintyy Ruisrockissa