Hyppää pääsisältöön

Tutuista äänistä ja kasvoista tulee kuin ystäviä – Sinun tarinasi

Kaksi naista halaa toisiaan.
Kaksi naista halaa toisiaan. Kuva: Yle, Tero Kyllönen halaus

Keräsimme keväällä 2016 katselijoiden ja kuulijoiden tarinoita Ylestä. Tarinoita vastaanotimme yhteensä noin 1 500. Saimme monta tarinaa, jossa kerrottiin kuinka tärkeitä tv-kasvot ja ruutuäänet ovat. Heistä on tullut katselijoille ja kuulijoille jopa ystäviä.

Osa tarinoista kertoi siitä, kuinka mukava on kuunnella aamukahvin äärellä tuttua ääntä, tai miten tietyn uutiskasvon hymy tuo ilon katsojalle. Osa meni syvemmälle ja kertoi hyvinkin henkilökohtaisista vastoinkäymisistään, joissa Ylen tutut ihmiset olivat olleet avuksi.

Masennus jäi lopulta taakse, mutta Kissankehdon kuunteleminen jäi.

Nimimerkki Hattumangusti kertoi sairastuneensa vakavaan masennukseen, joka vei työ- ja kanssakäymiskyvyn kokonaan. Hän kuunteli radiota ja löysi Susanna Vainiolan Kissankehto-ohjelmasta lohtua ja iloa.

Elämämme Kotikadulla. Sitä se todella oli.

Joskus tv- tai radio-ohjelma voi tuoda ihan uudenlaista elämänsisältöä. Nimimerkki Ode kertoi, kuinka Kotikadun ensimmäinen jakso vei niin mukanaan, että hänen oli katsottava koko sarja. Hän rakasti eritoten Mäkimaan perhettä, ja sarjaan liittyvällä keskustelupalstalla hän olikin toinen mäkimaanikoista. Hän kävi ohjelmaan liittyvissä tilaisuuksissa, tapasi muita faneja ja kirjoitti omia jatkokertomuksia. Kotikadusta tuli hänelle harrastus.

Nimimerkit Punapete ja Ylexystävä kertovat, miten heidän elämänsä kietoutuvat YleX-kanavan ympärille. Voit lukea heidän sekä monen muun lähettämän tarinan artikkelin loppupuolelta.

Tangoonhurahtanut taas kertoi, kuinka hän ilostui nähdessään hänelle niin rakkaan TV1:n työntekijöitä laulamassa tangoa. Vuonna 2014 Tangomarkkinoiden 30-vuotisjuhlavuoden kunniaksi sävelletyn Tango kuuluu kaikille -kappaleessa kuuluu ja näkyykin todella moni Ylen tuttu kasvo. Hän iloitsi siitä, kuinka tv-kasvot pyysivät hänetkin mukaan nauttimaan tangosta.

"Nauroin sydämeni pohjasta, sillä ilo, mikä välittyi ruudun kautta kotiini, oli niin tarttuvaa. Pian nauruni kuitenkin muuttui itkuksi. Nauroin ja itkin vuorotellen. Olin ihan pyörällä päästäni. Rakastin teitä ja ja tunsin vahvasti kuuluvani joukkoonne tasavertaisena, iloitsemassa tangon ihanista rytmeistä", Tangoonhurahtanut kirjoitti.

Poimimme tämän artikkelin yhteyteen tarinoita siitä, miten Yle on ollut läsnä ihmisten elämän iloissa ja suruissa. Voit lukea niitä lisää Sinun tarinasi -sivustolta.