Hyppää pääsisältöön

Kaikki Ruisrockista: Lue tämä, ennen kuin lähdet festaroimaan

Kesän kovin pitkä festariviikonloppu bailataan Turun Ruissalon Ruisrockissa 8.–10. heinäkuuta.

YleX Ruisrockissa // Kuva: Joonas Mäkivirta/Ruisrock

Sehän on jo ihan oven takana! Enää muutama päivä, niin pääsee bailaamaan kesän suurimmalla suomalaisella festivaalilla, Ruisrockissa.

Jotta viikonlopusta saa kaiken irti, kannattaa suunnitella tekemisiään ja menemisiään jo ennakkoon. Nyt kaikki oleellinen informaatio parasta mahdollista Ruisrock-elämystä varten on koottu yhteen!

Starttaa näillä

Ruisrock bailataan perjantaista 8. heinäkuuta sunnuntaihin 10. heinäkuuta saakka. Lippuja on vielä jäljellä perjantaille ja sunnuntaille, mutta lauantai on myyty loppuun.

Festivaalialue aukeaa perjantaina kello 16. Koko festarin ensimmäinen esiintyjä onEllinoora, joka ottaa Rantalavan haltuun kello 16:45. Kannattaa todella tulla ajoissa paikalle, sillä Ellinooran live-esiintymistä on hypetetty voimakkaasti. Artisti veti viime viikon Provinssissa Telttalavan täyteen.

Lauantaina ja sunnuntaina festarialue aukeaa kello 13. Lauantaina festarin potkaisee käyntiin kello 13:45 suomirock-lupaus Tiisuja sunnuntaina kello 14 Mikael Gabriel, Atomirottaja Saimaa.

Rullaa spessujopolla tai tunnelmoi linja-autossa

Ruisrock järjestetään Turun Ruissalon saarella, noin seitsemän kilometrin päässä Turun keskustasta.

Festivaalialueelle pääsee kävellen, pyörällä, festivaalibusseilla ja takseilla. Festivaalibussit ja taksit ajavat festaribussiasemalle, joka sijaitsee noin 2 kilometrin päässä festivaalialueesta. Festaribussit lähtevät Turun rautatieasemalta sekä keskustan Kauppatorilta. Myös paikallisliikenteen bussilinja numero 8 vie Ruissaloon.

Pyörällä Ruissiin saapuvan on varattava mukaan polkupyöräparkin maksu. Parkki maksaa 4 euroa päivä tai 10 euroa kolme päivää.

Festarialueelle saapuessa on noudatettava opasteita ja merkittyjä reittejä. Kävelijöille ja pyöräilijöille on varattu omansa.

Ruisrockin porteilla sisäänpääsyä saattaa joutua jonottamaan hetken, mutta suuria jonoja on harvemmin nähty. // Kuva: Joonas Mäkivirta/Ruisrock

Hei me ei ehditä, Päät soittaa

Ruississa esiintyy jälleen iso joukko sekä kotimaisia että ulkomaisia kärkiartisteja. Koko festivaalin ohjelma-aikataulu on nähtävillä Ruisrockin verkkosivuilla.

Jos et ole aivan varma, mitä esiintyjiä menisit katsomaan, tsekkaa Uuden musiikin ohjelmien juontajien Anne Lainnon ja Venla Kokkosen tärpit Ruissiviikonlopulle.

Ruisrockin keikkoja on mahdollista seurata myös livestriiminä. Ylex.fi-osoitteesta voi seurata esimerkiksi Icona Popin, Anna Abreun ja Robinin keikkoja. Listan striimattavista keikoista näet täältä.

Mitä sul on noissa pusseissa?

Festivaalialueelle ei saa tuoda alkoholia, huumausaineita, lasipulloja, ampuma- ja teräsaseita eikä minkäänlaisia vahingoittamiseen tarkoitettuja välineitä. Sateenvarjoja alueelle ei voi tuoda, joten ota varjon sijaan mukaan sadetakki. Listan kielletyistä tavaroista voi lukea kokonaisuudessaan Ruisrockin sivuilta.

Mukaan voi ottaa niin pienen kuin isonkin juomapullon, jota voi täyttää vesipisteillä pitkin viikonloppua. Muoviset virvoitusjuomapullot, tölkit, mehupurkit ja vastaavat alkoholittomat virvokkeet voi tuoda alueelle avaamattomina tai tyhjinä. Omat eväät ovat sallittuja festarilla, kunhan muistaa jättää kaikki lasiset astiat kotiin.

Ruisrockissa on tilaa myös rentoon hengailuun. // Kuva: Vessi Hämäläinen/Ruisrock

Aurinkoo

Ruisrockin sää ei perinteisesti koskaan petä. Myös tälle viikonlopulle luvataan hyviä kelejä. Forecan mukaan aurinko paistaa ja lämpötila huitelee 20 asteessa.

Ilmatieteen laitos ennustaa suhteellisen samoja lukemia, vaikkakin perjantain sää on palvelun mukaan pilvinen.

Katso kuva Giphystä

Apua, jätin kännykän bajamajaan!

Löytötavaroita voi kysellä viikonlopun aikana festarin narikasta. Ruisrockin aikana löytötavaroita voi tiedustella myös numerosta 041-7072851. Festarin jälkeen löytötavaroita on mahdollista metsästää Suomen löytötavarapalvelusta.

Basso sattuu korviin!?!

Korvatulppia on saatavilla festarin infopisteeltä. Infossa jaetaan myös käsiohjelmia.

Testaa tämä: kakalla julkisesti

Tämän kesän Ruissi-erikoisuus on Rockhuussi, joka simuloi kehitysmaiden saniteettiolosuhteita. Kehitysmaissa ei aina ole samanlaista vessarauhaa kuin länsimaissa, vaan asioilla käydään usein muiden nähden.

Siksi Rockhuussi on rakennettu peililasista. Sisältä näkee ulos, mutta ulkoa ei sisään. Rockhuussissa asioidessa siis tulee tunne, että kävisi helpottamassa hätää kaikkien nähden.

Tempaus on osa Turun AMK:n ja Ruisrockin yhteistyötä, jossa opiskelijat ovat suunnitelleet festarille ekologisia ratkaisuja.

Avaa Instagram postaus

Tule morottamaan juontajia!

YleX tekee suoraa radiolähetystä paikan päältä jokaisena festaripäivänä. YleX:n meininkiä voi seurata Rantalavan läheisyydessä radiokontilla: tule moikkaamaan juontajia, hakemaan kesäkumeja ja osallistumaan skaboihin.

YleX myös striimaa keikkoja livenä osoitteessa ylex.fi. Keikkataltiot ovat nähtävillä myös festarin jälkeen, joten keikkoja voi fiilistellä myös jälkikäteen. Festaritunnelmaa voi hakea myös YleX:n somekanavista, Instagramista, Twitteristä ja Snapchatista nimimerkillä ylex_official.

Upeat keikkakuvat, festarirepparit ja Ruisrockin kiinnostavimmat uutiset voit katsastaa festarin aikana ja sen jälkeen TÄÄLTÄ!

Lue myös:

Etkö pääse Ruisrockiin? Nou hätä – seuraa festaria radiossa, tv:ssä ja somessa

Nämä keikat on nähtävä Ruisrockissa: kuka saa lauman zombejakin tanssimaan ja kenellä on kristallipallo?

Ruisrockin Facebook-seinällä etsittiin kadonnutta rakkautta – nyt Elias kertoo, löysikö hän koskaan hyväntuoksuista Idaa