Hyppää pääsisältöön

Tanssivan karhun voittanut Anja Erämaja: Tärkeintä on kosketus

Runoilija Anja Erämaja Tanssiva karhu -runokilpailun juuri voitettuaan
Runoilija Anja Erämaja Tanssiva karhu -runokilpailun juuri voitettuaan Runoilija Anja Erämaja Tanssiva karhu -runokilpailun juuri voitettuaan Kuva: Yle / Sari Siekkinen Anja Erämaja,Tanssiva karhu,tanssiva karhu 2016

Anja Erämajan Tanssivalla karhulla palkittu runokokoelma Ehkä liioittelen vähän pureutuu rakkauspuheeseen ja siihen, miten rakkauden ilmaisemisesta ja tunnustamisesta voi syntyä koomisiakin tilanteita.

Vaikka Erämaja ottaa etäisyyttä kliseisimpään rakkauden kieleen, hän ei katso, että rakkauspuhetta olisi maailmassa liikaa.

- Tokkopa sitä rakkauspuhetta koskaan on liiaksi. Se ei varmaan ole sellainen ongelma kuin vihapuhe on, Erämaja sanoo.

- Mutta loppupeleissä - vaikka kuinka olen runoilijana ja sanankäyttäjänä liikkeellä - niin kyllä sittenkin kosketus on kaikkein tärkeintä. Toivon, että vielä elämän loppumetreillä on joku, jonka käteen tarttua. Sanaton viestintä ja kosketus on tärkeintä.

Aleksis Salusjärvi, Minna Joenniemi ja Anja Erämaja Tanssiva karhu -runopalkinnon jakotilaisuudessa
Aleksis Salusjärvi, Minna Joenniemi ja Anja Erämaja Tanssiva karhu -runopalkinnon jakotilaisuudessa Aleksis Salusjärvi, Minna Joenniemi ja Anja Erämaja Tanssiva karhu -runopalkinnon jakotilaisuudessa Kuva: Yle / Sari Siekkinen Anja Erämaja,Tanssiva karhu,tanssiva karhu 2016
Kääntäjäkarhun voittaja Katriina Ranne ja Tanssiva karhu -runopalkinnon voittaja Anja Erämaja 2016 Kajaanissa
Kääntäjäkarhun voittaja Katriina Ranne ja Tanssiva karhu -runopalkinnon voittaja Anja Erämaja 2016 Kajaanissa Kääntäjäkarhun voittaja Katriina Ranne ja Tanssiva karhu -runopalkinnon voittaja Anja Erämaja 2016 Kajaanissa Kuva: Yle / Sari Siekkinen Katriina Ranne,Anja Erämaja,Tanssiva karhu,tanssiva karhu 2016
Kaukametsän lava Kajaanissa Tanssiva karhu -palkintotilaisuudessa
Kaukametsän lava Kaukametsän lava Kajaanissa Tanssiva karhu -palkintotilaisuudessa Kuva: Yle / Sari Siekkinen Tanssiva karhu,kaukametsän lava
Kommentit
 • Avaruusromua: Olisiko nyt oikea aika?

  Analogisen syntesoijan voi ostaa parilla sadalla eurolla.

  4000 dollaria. Plus rahtikulut Yhdysvalloista Suomeen. Se oli edullisin vaihtoehto. Vuoden 2019 valuutassa se on noin 19 000 euroa. Sen verran olisi maksanut edullisin modulaarinen analoginen syntesoija vuonna 1974, amerikkalaisen Moog-yhtiön vähittäismyyntihinnaston mukaan. En taatusti ollut ainoa, joka unelmoi saavansa jostakin yhtäkkiä kasan dollareita. Ajat muuttuvat. Nyt analogisen syntesoijan voi ostaa parilla sadalla eurolla. Nyt olisi mahdollista toteuttaa nuoruuden unelmat. Olisiko nyt oikea aika ostaa oma syntikka? Tai useampi? Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Onko salasanasi Saatana tai Perkele?

  Hyvät salasanat suojaavat yksityisyytesi.

  Vaihda välittömästi, se ei ole riittävän omaperäinen. Suomessa kirosanat pääsevät aina yleisimpien salasanojen listan kärkeen. Sinne missä komeilevat myös 123456, qwerty ja 0000. Hyvä salasana on sellainen, joka ei tule ensimmäiseksi mieleen, eikä ole pääteltävissä esimerkiksi perhesuhteista. Siinä pitää olla erikoismerkkejä, isoja kirjaimia ja numeroita.

 • Tanssiva karhu haastaa lukemaan runoutta!

  Osallistu #tanssivakarhu25 lukuhaasteeseen!

  Ylen runopalkinto Tanssiva karhu täyttää 25 vuotta. Haastamme sinut tutustumaan nykyrunouteen. Lue Tanssiva karhu-palkittu teos ja kirjoita lukukokemuksesi alla olevaan lomakkeeseen tai jaa se tunnisteella #tanssivakarhu25. Voit myös toivoa kokoelmasta löytyvää runoa esitettäväksi heinäkuun alussa Tämän runon haluaisin kuulla –ohjelmassa.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Tanssiva karhu

instagram #tanssivakarhu

Runoutta Twitterissä

Info: Tässä oli aikaisemmin ulkoinen upotus. Se on valitettavasti nyt poistettu.

Info: Tässä oli aikaisemmin ulkoinen upotus. Se on valitettavasti nyt poistettu.

Info: Tässä oli aikaisemmin ulkoinen upotus. Se on valitettavasti nyt poistettu.

 • Tanssiva karhu etsii vuoden 2019 runoteosta!

  Lähetä runoteoksesi raadin luettavaksi.

  Tanssiva karhu on Ylen oma runouspalkinto. Se jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 1994. Ensimmäinen palkittu teos oli Sirkka Turkan Sielun veli. Runous todella ansaitsee huomiota. Siksi Yle hoitaa kulttuuritehtäväänsä ja nostaa joka vuosi esiin joukon erityisen korkeatasoisia kotimaisia runoteoksia.

 • Tanssiva karhu -raadin puheenjohtaja ylisti runovuoden satoa

  Jukka Viikilän puhe Kajaanin Runoviikolla

  Tanssiva karhu -raadin puheenjohtaja Jukka Viikilän puhe palkintojenjakotilaisuudessa Kajaanin Runoviikolla 2018. Mikä ylellisyys saada eteisen lattialle vuoden runous, kokoelma kerrallaan. Juuri minulle ojennettu pyrkimys kielellistää jotakin maailmasta, tai ehdotus kauneudeksi juuri tänään.

Uusimmat sisällöt - Kulttuuri