Hyppää pääsisältöön

Tanssivan karhun voittanut Anja Erämaja: Tärkeintä on kosketus

Runoilija Anja Erämaja Tanssiva karhu -runokilpailun juuri voitettuaan
Runoilija Anja Erämaja Tanssiva karhu -runokilpailun juuri voitettuaan Runoilija Anja Erämaja Tanssiva karhu -runokilpailun juuri voitettuaan Kuva: Yle / Sari Siekkinen Anja Erämaja,Tanssiva karhu,tanssiva karhu 2016

Anja Erämajan Tanssivalla karhulla palkittu runokokoelma Ehkä liioittelen vähän pureutuu rakkauspuheeseen ja siihen, miten rakkauden ilmaisemisesta ja tunnustamisesta voi syntyä koomisiakin tilanteita.

Vaikka Erämaja ottaa etäisyyttä kliseisimpään rakkauden kieleen, hän ei katso, että rakkauspuhetta olisi maailmassa liikaa.

- Tokkopa sitä rakkauspuhetta koskaan on liiaksi. Se ei varmaan ole sellainen ongelma kuin vihapuhe on, Erämaja sanoo.

- Mutta loppupeleissä - vaikka kuinka olen runoilijana ja sanankäyttäjänä liikkeellä - niin kyllä sittenkin kosketus on kaikkein tärkeintä. Toivon, että vielä elämän loppumetreillä on joku, jonka käteen tarttua. Sanaton viestintä ja kosketus on tärkeintä.

Aleksis Salusjärvi, Minna Joenniemi ja Anja Erämaja Tanssiva karhu -runopalkinnon jakotilaisuudessa
Aleksis Salusjärvi, Minna Joenniemi ja Anja Erämaja Tanssiva karhu -runopalkinnon jakotilaisuudessa Aleksis Salusjärvi, Minna Joenniemi ja Anja Erämaja Tanssiva karhu -runopalkinnon jakotilaisuudessa Kuva: Yle / Sari Siekkinen Anja Erämaja,Tanssiva karhu,tanssiva karhu 2016
Kääntäjäkarhun voittaja Katriina Ranne ja Tanssiva karhu -runopalkinnon voittaja Anja Erämaja 2016 Kajaanissa
Kääntäjäkarhun voittaja Katriina Ranne ja Tanssiva karhu -runopalkinnon voittaja Anja Erämaja 2016 Kajaanissa Kääntäjäkarhun voittaja Katriina Ranne ja Tanssiva karhu -runopalkinnon voittaja Anja Erämaja 2016 Kajaanissa Kuva: Yle / Sari Siekkinen Katriina Ranne,Anja Erämaja,Tanssiva karhu,tanssiva karhu 2016
Kaukametsän lava Kajaanissa Tanssiva karhu -palkintotilaisuudessa
Kaukametsän lava Kaukametsän lava Kajaanissa Tanssiva karhu -palkintotilaisuudessa Kuva: Yle / Sari Siekkinen Tanssiva karhu,kaukametsän lava

Uusimmat sisällöt - Kulttuuri