Hyppää pääsisältöön

Hip hop -artisti vai pituushyppääjä? Yleisurheilun EM-kisojen mitalisuosikin Insta-feedi on erittäin cool

Ruotsin Michel Tornéus on erittäin hyvä sekä urheilussa että Instagramissa.

Miachel Tornéus Lontoon olympialaisissa vuonna 2012. // Kuva: EPA / Bernd Thissen

Urheilumaailmassa tapahtuu tällä hetkellä paljon. Jalkapallon EM-kisat ovat loppusuoralla, olympialaisiin on aikaa enää alle kuukausi.

Ja nyt on käynnissä yleisurheilun EM-kilpailut Hollannin Amsterdamissa.

Yksi yleisurheilun SM-skabojen kiinnostavimmista urheilijoista on ruotsalainen 30-vuotias pituushyppääjä Michel Tornéus. Tornéus, joka voitti eilen 6. heinäkuuta käydyn pituushypyn karsintakilpailun, on urheilun lisäksi erittäin lahjakas Instagram-kasvo.

Tukholmasta kotoisin oleva Tornéus harrasti nuorempana yleisurheilun ohella hip hop -tanssia. Sen vaikutteet ovat esillä Tornéuksen tyylikkäässä Instagram-feedissä, joka näyttää siltä, että Tornéus voisi olla levyttävä rap-artisti, ei pituushyppääjä.

Avaa Instagram postaus

Toki Tornéuksella on Instassa myös sellaisia kuvia, joissa hän harjoittaa ammattiaan. Ne eivät ole hikisiä kuvia treenimontuilta, vaan tyylikkäitä ja hiottuja otoksia.

Avaa Instagram postaus

Miesten pituushypyn finaali kisataan tänään torstaina kello 19:20 alkaen. Tornéuksen lisäksi kilpailussa on mukana Suomen vasta 19-vuotias Kristian Bäck, joka sijoittui eilisessä karsinnassa kuudenneksi.

Suomalaisittain katseet kannattaa torstai-iltana suunnata Bäckin ohella kahteen potentiaaliseen mitalitoivoon. Kello 19:35 käynnistyy miesten keihäänheiton finaali, jossa mukana on eilisen keihäskarsinnan hurjalla 88,23 metrin heitolla voittanut Antti Ruuskanen.

Kello 18:10 juostaan naisten sadan metrin aitojen välierät, joissa on mukana aiemmin tänä kesänä Suomen ennätyksen tehnyt Nooralotta Neziri. Neziri on Euroopan tilastoissa kuudenneksi nopein, mutta ero kolmantena olevaan Iso-Britannian Tiffany Porteriin on vain yhdeksän sadasosasekuntia.

Aitajuoksun välierissä on suomalaisista mukana myös Reetta Hurske.

Naisten sadan metrin aitajuoksun finaali juostaan kello 20:40.

Lue myös:

Voisiko huippu-urheilussa olla sukupuoleton sarja? – “Sellaista on väläytelty”

Nyt se on varmaa: venäläiset yleisurheilijat eivät saa osallistua olympialaisiin

Olympialaisiin lähtevä suomalaismies kävelee Cooperin testissä yli kolme kilometriä

17-vuotias suomalainen purki paineita yo-kirjoituksia varten – juoksi maratonin alle Rion olympiarajan