Hyppää pääsisältöön

Räppäri Noah Kin elokuvan pääosaan – näyttelee lähiönuorta, joka tutustuu vihamieliseen rasistiin

Musiikkirintamalla mainetta niittänyt Noah Kin nähdään pian Samuli Valkaman uudessa elokuvassa Saattokeikka.

Heikki Nousiainen ja Noah Kin päärooleissa Saattokeikka-elokuvassa. // Kuva: Tuomo Manninen / Solar Films

Räppäreillä menee nyt lujaa elokuvarintamalla: Mikael Gabriel nähdään tänä syksynä Bodom-elokuvassa ja Tuomas Kauhanen nähdään Lauri Laukkasen ohjaamassa Volume-elokuvassa. Nyt Noah Kin liittyy näyttelevien räppäreiden kaartiin.

Tänään julkistettiin, että Noah Kin näyttelee pääosaa Samuli Valkaman ohjaamassa Saattokeikka-elokuvassa. Toista pääosaa näyttelee Jussi-palkittu Heikki Nousiainen.

Räppäri näyttelee Helsingin Mellunmäessä asuvaa maahanmuuttajataustaista 17-vuotiasta Kamal Husseinia. Kamal haaveilee muutosta isänsä luokse Nairobiin, sillä Suomessa mikään ei tunnu sujuvan. Tilanne kuitenkin saa käänteen, kun hän tutustuu elämäänsä pettyneeseen vanhaan ja kiukkuiseen, vähän rasistiseen, Veikkoon. Veikko lupaa Kamalille hyvät rahat, jos nuori heittää hänet juhannukseksi mökille. Matka alkaa, ja vihamiehet alkavat hiljalleen tehdä tuttavuutta.

- Tarina kertoo kahden henkilön yllättävästä ystävystymisestä. Vaikka leffassa käsitellään ennakkoluuloja ja suvaitsemattomuutta, on se perusluonteeltaan sellainen ”feel good road movie”. Pelkkää hauskuutta elokuva ei kuitenkaan ole, vaan se vakavoituu loppua kohden. Minulle on tärkeää, että elokuva myös koskettaa ja liikuttaa, ohjaaja Samuli Valkama kuvailee tiedotteessa.

Leffaa kuvataan Helsingissä ja Pälkäneellä nyt heinä-elokuussa. Elokuvan ensi-ilta on näillä näkymin ensi vuoden alussa.

Noah Kin on fiilistellyt pääosaansa myös sosiaalisessa mediassa innostuneena.

Lue myös:

Bodom-kauhuelokuvan hyytävä traileri julki – Mikael Gabriel yksi päätähdistä

Räppäri Tuomas Kauhaselle elokuvarooli: Kuvasta voi päätellä, etten ole hyvis