Hyppää pääsisältöön

Ida Paulin ja Kalle Lindrothin herkkä duetto lumoaa: "Meillä alkaa olla jo levyllinen biisejä"

Kaksikko on tavannut toisensa biisileirillä, ja nyt työn alla on yhteinen albumi.

Ida Paul ja Kalle Lindroth // Kuva: YleX

Ida Paulin ääni on suomalaisille tutuin Roope Salminen & Koirat -bändin Madafakin darra -hitistä. Nuorella muusikolla on myös aluillaan oleva sooloura ja kaksi omaa julkaistua sinkkua.

Kalle Lindrothin suomalaiset sen sijaan voivat muistaa monesta yhteydestä: Smak-bändin laulajana, Summerin juontajana, Kotikadun näyttelijänä.

Nyt kaksikko on yhdistänyt voimansa herkkään duettokappaleeseen Hakuammuntaa. Artistien yhteistyö sai alkunsa biisileireillä, joilla kaksikko ei juuri päässyt tekemään musiikkia yhdessä.

- Olimme aina eri ryhmissä, kun teemme samoja asioita. Sovimme omasta kirjoitussessiosta vapaa-ajalla, Paul ja Lindroth kertovat YleX:n Anne Lainnon haastattelussa.

Yhteistyö alkoi heti alusta lähtien sujua niin hyvin ja luonnollisesti, että musiikkia syntyi helposti. Duon kesä kuluu studiolla, sillä materiaalia on kasassa jo paljon.

- Meillä alkaa olla jo levyllinen biisejä, Lindroth sanoo.

Levyn julkaisuaikataulusta ei ole vielä ollut puhetta, vaan kaksikko etenee sellaiseen tahtiin, mikä tuntuu luonnolliselta. Ida Paul on jättänyt yhteisen projektin ajaksi oman soolouransa syrjemmälle.

- Levy vie niin paljon aikaa, että keskityn nyt täysillä meidän proggikseen. Varmaankin teen soolouraa vielä joskus. Mulla on kuitenkin pian edessä muutto Jenkkeihin, eli kun ollaan Kallen kanssa samassa paikassa, se kannattaa hyödyntää, artisti pohtii.

Ida Paulin on määrä aloittaa opinnot huippuyliopisto Harvardissa. Laulaja kuitenkin uskoo, että musiikkiprojektit pystyvät jatkumaan tehokkaasti, vaikka kotimaa onkin valtameren takana.

- On muutkin pystyneet samaan, vaikka Paula Vesala, Lindrothkin komppaa.

Uuden duon yhteistyö jatkuu siis omalla painollaan.

- Kaikki on tapahtunut tosi nopeasti, ja tässä on vielä niin paljon muuttujia. Biisi kuitenkin pauhaa hyvin Spotifyssa, joten homma etenee.

Lue myös:

Mitä säveltäjä oikeastaan tekee?

Kalle Lindroth: En muista koska olisin ollut näin fiiliksissä mistään

Ida Paul kiteyttää tämän ajan hengen musiikkialalla – näin hän nousi biisileireiltä hittilistoille

Näin monta biisinikkaria tarvitaan kirjoittamaan yksi hitti