Hyppää pääsisältöön

Kölnin puolivälierissä selvät ennakkosuosikit - Ylen lähetys alkaa

Virtus.pro -joukkue ESL One Cologne 2015 -turnauksessa
Virtus.pro-joukkue ylsi vuosi sitten Kölnissä välieriin. Virtus.pro -joukkue ESL One Cologne 2015 -turnauksessa Kuva: ESL | eslgaming.com | P. Strack kilpapelaaminen

Yle lähettää ESL One Cologne 2016 Counter-Strike: Global Offensive Major-turnauksen pudotuspelit suorana Yle Areenassa 8.-10. heinäkuuta.

ESL One Cologne 2016 -tapahtumasivu

Kesän suurimman Counter-Strike-turnauksen pudotuspelejä voi seurata suorana Yle Areenasta. Lähetys käynnistyy kello 10.30 studio-osuudella, jonka jälkeen kello 11.00 alkaa ensimmäinen ottelu.

Turnauksen selostaa edellisistä lähetyksistä tuttu parivaljakko Teemu "wabbit" Hiilinen ja Juha "aNGeldusT" Kurppa. Yle e-urheilutiimiin kuuluvat myös asiantuntijat Joona "natu" Leppänen ja Jenny "NapuliX" Kåla.

Perjantain lähetysaikataulu:

Kellonaika Joukkueet Kierros
11:00 Virtus.pro - Astralis Puolivälierä #1
~14:30 SK Gaming - Flipsid3 Tactics Puolivälierä #2
~18:00 Natus Vincere - Team Liquid Puolivälierä #3
~21:30 Gambit Gaming - Fnatic Puolivälierä #4

Pudotuspeleissä Suomea edustaa Flipsid3 Tactics -joukkueessa pelaava Jan "wayLander" Rahkonen, joka pelaa päivän kolmannessa ottelussa.

Puolivälierä #1 - Virtus.pro vs. Astralis:

Virtus.pro lähtee tanskalaisia vastaan selkeänä ennakkosuosikkina. Pian jo kolme vuotta samalla kokoonpanolla pelannut puolalaisjoukkue on parhaimmillaan Major-turnauksissa, eikä kahdella varapelaajalla pelaavan Astraliksen tulisi mitenkään voida voittaa puolalaisia paras kolmesta -sarjassa.

Veikkaus: Virtus.pro 2 - 0 Astralis

Puolivälierä #2 - SK Gaming vs. Flipsid3 Tactics:

SK Gaming voitto odotetusti oman lohkonsa keskiviikkona, jonka myötä se saa palkinnoksi vastaansa Flipsid3 Tacticsin.

Maailman tämän hetken ykkösjoukkue sekä hallitseva Major-mestari SK Gaming on turnauksen voittajasuosikki, eikä itäeurooppalaisjoukkueella ole ennakkoon mitään mahdollisuuksia Brasilian ylpeyttä vastaan.

Mikäli Flipsid3 jatkaa lauantain välieriin, niin voidaan joukkueen suoritusta pitää yhtenä koko Counter-Strike-historian suurimmista yllätystuloksista.

Veikkaus: SK Gaming 2 - 0 Flipsid3 Tactics

Gabriel "FalleN" Toledo on SK Gaming -joukkueen kapteeni.
SK Gamingin kapteeni Gabriel "FalleN" Toledo on joukkueensa kanssa turnauksen voittajasuosikki. Gabriel "FalleN" Toledo on SK Gaming -joukkueen kapteeni. Kuva: ESL | eslgaming.com | P. Strack kilpapelaaminen

Puolivälierä #3 - Natus Vincere vs. Team Liquid:

Kolmannessa puolivälieräottelussa Natus Vincere saa vastaansa viimeistä kertaa yhdessä nykyisellä kokoonpanollaan pelaavan Team Liquidin.

Columbuksessa Liquidin suoritukset riittivät välieriin asti, mutta Kölnissä joukkueen matka uhkaa päättyä jo kierrosta aikaisemmin. Na`Vi on tasaisuudestaan tunnettu joukkue, josta kertoo jotain joukkueen napattua kahdesta edellisestä Major-turnauksesta hopeaa.

Team Liquidin ykkösnimet Spencer "Hiko" Martin ja Aleksandr "s1mple" Kostyliev tekevät kaikkensa vielä viimeisen kerran saadakseen mahdollisuuden nostaa mestaruuspokaalin sunnuntaina, mutta toistaiseksi kumpikaan pelaaja ei ole liiemmin vakuuttanut turnauksessa. Kaksikolta tarvittaisiinkin ykkössuorituksia Na`Via vastaan, mikäli Liquid haluaa perjantailta jatkoon.

Veikkaus: Natus Vincere 2 - 1 Team Liquid

Puolivälierä #4 - Gambit Gaming vs. Fnatic:

A-lohkon yllättäen voittanut Gambit Gaming kohtaa kolminkertaisen Major-voittajan Fnaticin perjantain viimeisessä ottelussa. Gambit on ennakkoon jo ylittänyt kaikki odotukset, minkä myötä joukkueella on tuskin suurempia suorituspaineita 14 000 katsojan edessä pelattavassa ottelussa.

Fnatic puolestaan on lähes pakkovoiton edessä. Joukkue ei ole kevään aikana päässyt esittämään parastaan ykkösnimen Olof "olofmeister" Kajbjer kärsittyä ranneongelmista, joten hyvät suoritukset Majoreilla nostaisivat joukkueen pisteitä tulevaisuutta ajatellen.

Kuolemanlohkoksi kutsutusta lohko D:stä jatkoon edennyt Fnatic on yhä yksi turnauksen voittajasuosikeista, ja Gambitin tulisikin olla kaikesta huolimatta joukkueelle helppo alkupala matkalla välieriin.

Veikkaus: Gambit Gaming 0 - 2 Fnatic

ESL One CS:GO-turnauspokaali
Kahdeksalla joukkueella on vielä mahdollisuus voittaa tämä himoittu pokaali ja 500 000 dollaria. ESL One CS:GO-turnauspokaali Kuva: ESL | eslgaming.com | P. Strack kilpapelaaminen

Tarkemmin turnauksen aikatauluihin tai turnausformaattiin voi tutustua lukemalla katsojaoppaan.