Hyppää pääsisältöön

To Nightwish with Love - dokumentti faneilta idoleilleen

Fanien tekemän To Nightwish with Love -dokumentin promokuva
Fanien tekemän To Nightwish with Love -dokumentin promokuva Promo,Nightwish,To Nightwish with Love,to nightwish with love

“Tämän dokumentin haluaisin nähdä heti", totesi Nightwishin Tuomas Holopainen kuullessaan Ylellä käynnissä olevasta joukkoistusprojektista. Millaisia Nightwishin fanit ovat, missä he asuvat ja mistä unelmoivat? Fanien itsensä kuvaama dokumentti kertoo heidän intohimostaan, omistautumisestaan ja ihailustaan Nightwishiä kohtaan. To Nightwish with Love on kansainvälinen hanke, joka kuvaa Nightwishin faneja ympäri maailman.

Nightwish on Euroopan menestyneimpiä metallibändejä: yhtyeen videoita on katsottu YouTubesta 680 miljoonaa kertaa viimeisen viidentoista kuukauden aikana. Yhtyeen levyjä on myyty 8 miljoonaa kappaletta ja bändin Facebook-sivua fanittaa 4,4 miljoonaa ihmistä. Nightwishin musiikki yhdistää ihmiset maasta tai maanosasta huolimatta. Millaisia Nightwishin fanit ovat ja mistä he unelmoivat?

Näihin kysymyksiin vastaavat Nightwish-fanit itse kuvaamassaan dokumentissa To Nightwish with Love. Tuloksena on vilpitön, hullu ja intiimi dokumentti, jollaista ei synny suuren kuvausryhmän painostuksessa. "Saimme videoita faneilta viidestäkymmenestä maasta", kertovat dokumentin ohjaajat Kaisa Alenius ja Harto Hänninen. "Fanien selviytymistarinat ja suomen kieliopinnot saivat meidät viimeistään ymmärtämään, miten valtava merkitys yhtyeellä on sen faneille."

Fanit tuottivat materiaalia myös musiikin, piirrosten ja animaatioiden muodossa. Näin faneista tuli osa yhtyeen tarinaa.

Joukkoistettu dokumentti saa ensi-iltansa Jämsän Himoksella lauantaina 20.8. klo 13 alkavassa tilaisuudessa. Paikalla on yhtyeen jäseniä, sekä dokumenttiin materiaalia tuottaneita faneja.

Voit osallistua tilaisuuteen Yle Areenassa, jossa dokumentti saa ensiesityksensä samaan aikaan kuin Himoksella. Dokumentti esitetään Areenassa maailmanlaajuisesti, joten Nightwish-fanit ympäri maailman pääsevät näkemään dokumentin yhtä aikaa idoleidensa kanssa.

Lue lisää joukkoistamisprojektista

Lue myös - yle.fi:stä poimittua