Hyppää pääsisältöön

Kölnin finalistit selvillä: Team Liquid kohtaa SK Gamingin!

Team Liquid -joukkueen ykkspelaaja on ukrainalainen Oleksandr "s1mple" Kostyliev
Oleksandr "s1mple" Kostyliev ja Team Liquid pelaa sunnuntaina ensimmäistä kertaa Major-mestaruudesta. Team Liquid -joukkueen ykkspelaaja on ukrainalainen Oleksandr "s1mple" Kostyliev Kuva: Jussi Jääskeläinen | eurheilu.com kilpapelaaminen

Pohjois-Amerikan ylpeys Team Liquid on varmistanut paikkansa sunnuntaina pelattavan miljoonan dollarin ESL One Cologne 2016 Counter-Strike: Global Offensive -turnauksen finaaliin kaadettuaan ruotsalaisen Fnatic-joukkueen välierissä.

Kesän suurimman Counter-Strike: Global Offensive -turnauksen toiseksi viimeinen ottelupäivä on tarjonnut kaksi upeaa ottelua, joiden päätteeksi turnauksen finalistit ovat vihdoin ja viimein selvillä.

Aikaisemmin päivällä Brasilian ykkösnimi SK Gaming eteni toiseen peräkkäiseen Major-finaaliin kaataen puolalaisen Virtus.pro -joukkueen ensimmäisessä välierässä.

Toisessa välieräottelussa yhteen ottivat kolminkertainen Major-voittaja Fnatic Ruotsista sekä toista kertaa peräkkäin Major-turnauksen välierissä kisaava Team Liquid Pohjois-Amerikasta.

Ensimmäinen kartta: de_cbblestone

Fnatic voitti sarjan ensimmäisen pistoolikierroksen poliisina. Fnatic voitti myös pistoolikierrosta seuranneet kaksi kierrosta, joiden aikana Team Liquid säästi rahaa ensimmäiselle ostokierrokselle. Säästöt tuottivat tulosta, kun Liquid avasi pistetilinsä voittamalla ensimmäisen asekierroksen.

Liquidin peli lähti rullaamaan voitetusta kierroksesta, kun joukkue nousi nopeasti tasoihin. Kierros seitsemän meni jälleen Fnaticille, mutta Liquid vastasi voittamalla kahdeksannen kierroksen puolestaan. Tässä kohtaa Liquidin höyryjuna löysi uuden vaihteen, kun pohjoisamerikkalaisjoukkue voitti useamman kierroksen putkeen. Puolia vaihdettiin 10-5-tilanteessa Liquidin hyväksi.

Ruotsalaispelaaja Dennis "dennis" Edman oli Fnaticin sankari toisella pistoolikierroksella, kun hän varmisti joukkueelleen myös toisen pistoolivoiton kaatamalla yksin Liquidin miehistön. Fnatic kavensi tilannetta pistoolikierroksen jälkeen vielä kahdella kierroksella, mutta Liquid voitti jälleen ensimmäisen asekierroksen.

Liquid ei kuitenkaan avausosion tavoin voittanut asekierroksen jälkeisiä kierroksia, kun Fnatic siirtyi pian 13-11-johtoon. Liquid otti 25. kierroksen alussa tuottoisan aikalisän: Joukkue voitti aikalisän päätteeksi viisi peräkkäistä kierrosta nousten 16-13-karttavoittoon.

Team Liquidin ykköspelaaja kartassa oli Oleksandr "s1mple" Kostyliev 24 frägillä. Häntä paremmin pärjäsi kuitenkin Edman, joka keräsi 25 frägiä tappiosta huolimatta.

Fnaticin Dennis "dennis" Edman kaatoi yksin koko Team Liquid -joukkueen toisella pistoolikierroksella:

Toinen kartta: de_cache

Fnatic aloitti toisen kartan yhtä vakuuttavasti kuin de_cbblestonen, kun pistoolikierros terroristeinä meni jälleen ruotsalaisjoukkueelle. Edellisen pelin tavoin Fnatic johti ottelua 3-0-lukemin ennen kuin Liquid sai pistetilinsä auki Josh "jdm64" Marzanon varmistettua kierroksen joukkueelleen kahdella frägillä.

Jonathan "EliGE" Jablonowskin johdolla Liquid aloitti voittoputken saatuaan ensimmäisen kierroksensa, kun joukkue nousi 7-3-johtoon vakuuttavalla puolustuksella. Fnatic käytti aikalisänsä tässä kohtaa, mutta tulos ei ollut heti toivottu: Hyökkäys pommipaikka B:lle ei tuottanut tulosta, kun edes pommia ei saatu maahan hävityllä kierroksella.

Seuraava hyökkäys pommipaikka A:lle puolestaan toi Fnaticille joukkueen neljännen kierroksen, mutta Liquid nollasi joukkueen rahatilanteen välittömästi voittamalla kierroksen 13. Puolia vaihdettiin lopulta Liquidin johtaessa peliä 11-4.

Team Liquidilta ei löytynyt avausosion huikeasta lopusta huolimatta vastausta Fnaticin hyökkäystä vastaan, kun ruotsalaiset voittivat neljättä kertaa pistoolikierroksen. Fnaticin puolustus myös kesti tällä kertaa ensimmäisen asekierroksen, kun Liquidin hyökkäys pysäytettiin heti alkuun.

Fnaticin puolustus toimi myös seuraavilla kierroksilla, minkä seurauksena ruotsalaisjoukkue nousi tasoihin. 11-11-tilanteessa Team Liquid käytti oman aikalisänsä, jota seurannut hyökkäys pommipaikka A:lle ei avannut vieläkään joukkueen pistetiliä terroristeinä. Kierroksen päätteeksi ruotsalaiset siirtyivät johtoon tuloksella 12-11.

Tilanne oli Fnaticin hyväksi 13-11, kun Team Liquid heräsi uudestaan peliin. Kaksi onnistunutta hyökkäystä pommipaikka A:lle tasoittivat tilanteen, ja heikensivät Fnaticin rahatilannetta kriittisesti.

14-13-johtoon Liquidin vei Jablonowski, joka tyhjensi pommipaikka A:n joukkueelleen kolmella avausfrägillä. Team Liquid varmisti ensimmäisenä joukkueena Pohjois-Amerikasta paikkansa Major-finaaliin, kun joukkue nappasi kaksi tarvittavaa kierrosta voittaen kartan lukemin 16-13.

Avauskartan tähti Kostyliev kuului myös toisessa kartassa joukkueensa avainpelaajiin 29 frägillään. Jablonowski loisti myös toisessa kartassa ollen joukkueensa toiseksi paras pelaaja 27 frägillä.

Kostyliev voitti avausosion lopulla 1vs2-tilanteen näytöstyylin:

Joukkue Tulos (kartta) Joukkue
Team Liquid 16-13 (de_cbblestone) Fnatic
Team Liquid 16-13 (de_cache) Fnatic

Turnaus huipentuu sunnuntaina pelattavaan finaaliin, jossa Team Liquid kohtaa brasilialaisen SK Gamingin. Ottelua voi seurata suorana Yle Areenasta kello 18.00 alkaen.

Sunnuntain Major-finaali on ensimmäinen, jossa ei pelaa yhtään eurooppalaisjoukkuetta. Keväällä SK Gamingistä tuli ensimmäinen joukkue Euroopan ulkopuolelta, joka voitti Major-mestaruuden.

Team Liquid on varmistanut finaalipaikallaan Pohjois-Amerikan historian parhaan Major-sijoituksen. Ennen Kölniä pohjoisamerikkalaisjoukkue oli parhaimmillaan sijoittunut Major-turnauksessa neljän parhaan joukkoon.

Team Liquidin Spencer "Hiko" Martin ja Oleksandr "s1mple" Kostyliev ovat edenneet ESL One Cologne 2016 -turnauksen välieriin.
Spencer "Hiko" Martin ja Oleksandr "s1mple" Kostyliev pelaavat sunnuntaina Major-mestaruudesta Team Liquidin riveissä. Team Liquidin Spencer "Hiko" Martin ja Oleksandr "s1mple" Kostyliev ovat edenneet ESL One Cologne 2016 -turnauksen välieriin. Kuva: Jussi Jääskeläinen | eurheilu.com kilpapelaaminen
Kommentit