Hyppää pääsisältöön

Tutustu Ylen Kölnin e-urheilutiimiin

Juha "aNGeldusT" Kurppa toimii Ylen e-urheilulähetyksissä kommentaattorin roolissa.
Juha "aNGeldusT" Kurppa on yksi Ylen e-urheiluselostajista. Juha "aNGeldusT" Kurppa toimii Ylen e-urheilulähetyksissä kommentaattorin roolissa. Kuva: Yle / Jussi Jääskeläinen kilpapelaaminen

Ylen e-urheilutiimi Kölnissä pelattavan miljoonan dollarin ESL One Cologne 2016 -turnauksessa koostuu tutusta selostajaparista sekä kahdesta pitkän linjan Counter-Strike -pelaajasta.

Miljoonan dollarin turnauksessa kilpailee maailman ykkösjoukkueet, minkä lisäksi Ylen e-urheilutiimi paikan päällä on timanttisen kova.

Yle näyttää lauantaina pelattavat välierät suorana Yle Areenasta kello 15.45 alkaen. Sunnuntaina lähetys alkaa samaan aikaan, mutta finaali käynnistyy kello 18.

Teemu "wabbit" Hiilinen ja Juha "aNGeldusT" Kurppa selostavat Ylen e-urheilulähetyksiä
Teemu "wabbit" Hiilinen ja Juha "aNGeldusT" Kurppa ovat selostaneet useimmat Ylen e-urheilulähetyksistä yhdessä. Teemu "wabbit" Hiilinen ja Juha "aNGeldusT" Kurppa selostavat Ylen e-urheilulähetyksiä Kuva: Yle / Jussi Jääskeläinen kilpapelaaminen

Teemu "wabbit" Hiilinen aloitti pelaamisen jo 80-luvulla, jonka jälkeen pelaaminen on vain lisääntynyt. Varsinkin CS:GO:ta aktiivisesti seuraava Hiilinen on työskennellyt e-urheilun parissa jo yli kymmenen vuotta, ollen yksi Suomen aktiivisimmista tekijöistä lajin kasvuaikoina.

Juha "aNGeldusT" Kurppa pelasi Counter-Strike: Sourcea maailman huipulla useamman vuoden. CKRAS Gaming -joukkueen kanssa Kurppa voitti helmikuussa 2011 30P LAN-turnauksen, joka on yksi Suomen Counter-Strike-historian kovimmista saavutuksista. Pelikentiltä vuoden 2012 lopulla vetäytynyt Kurppa on viime vuosina tullut tutuksi Ylen e-urheilulähetyksistä sekä työstään nuorisoprojekti Good Game Squadin valmentajana.

Ylen Jenny "NapuliX" Kåla ja Joona "natu" Leppänen ESL One Cologne 2016 -tapahtumassa
Ylen Jenny "NapuliX" Kåla ja Joona "natu" Leppänen. Ylen Jenny "NapuliX" Kåla ja Joona "natu" Leppänen ESL One Cologne 2016 -tapahtumassa Kuva: Yle / Jenni Laine kilpapelaaminen

Joona "natu" Leppänen päätti 15-vuotisen pelaajauransa keväällä 2015. Uransa aikana useissa Suomen ykkösjoukkueissa pelannut Leppänen voitti urallaan 22 turnausta. Nykyään Leppänen kiertää turnauksissa kommentaattorin roolissa.

Jenny "NapuliX" Kåla aloitti veljensä Tony "Melvin" Kålan innoittamana pelaamaan Counter-Strikeä vuonna 2002. Peliuran aikana Kåla on kisannut muun muassa ESWC:n ja DreamHackin massiivisissa turnauksissa, ja seuraavaksi hän pelaa Assemblyilla Kukkahattu eSports -joukkueessa. Kåla on ensimmäistä kertaa mukana Ylen lähetyksessä.

Yleisradion työryhmä ESL One Cologne 2016 -tapahtumassa
Ylen työryhmä ESL One Cologne 2016 -turnauksessa. Yleisradion työryhmä ESL One Cologne 2016 -tapahtumassa Kuva: Yle kilpapelaaminen