Hyppää pääsisältöön

#SELFIE-bändi The Chainsmokers jätti isoimman hittinsä soittamatta − onneksi sentään hyvästä syystä

The Chainsmokers on kasvanut kahdessa vuodessa yksinkertaisen bailutykityksen tekijästä uskottavaksi electro-bändiksi.

The Chainsmokers eli Andrew Taggart (vas.) ja Alex Pall Ruisrockissa. // Kuva: YleX

But first, let me take a selfie.

Siinä on lause, jota hoettiin vuonna 2014. Syynä siihen oli yhdysvaltalainen DJ-duo The Chainsmokers, joka teki massiivisen megahitin #SELFIE, jonka tahdissa bailattiin ympäri maailmaa − ja napsittiin omakuvia.

Ehkä hieman yllättäen kappale nousi suurimmaksi hitiksi juuri Suomessa: Suomi on ainoa maa, jonka virallisen listan ykköseksi #SELFIE päätyi.

Joten olisihan se noin suunnilleen oikeus ja kohtuus, että biisi oltaisiin kuultu myös Ruisrock-lauantaina.

Keikkaa edeltävässä haastattelussa The Chainsmokersin Alex Pall ja Andrew Taggart kertovat, että he ovat menneet musiikillisesti eteenpäin #SELFIE-kappaleesta ja vuodesta 2014. Biisi ei kaksikon mukaan enää kuvasta sitä, millaista musiikkia yhtye tekee.

"Jengi on yhä, että haistakaa p*ska, te olette ne selfie-tyypit."― The Chainsmokers

- Meillä on nyt parempi käsitys siitä, millainen bändi olemme. Musiikkimme on nyt persoonallisempaa, autenttisempaa ja aidompaa, kaksikko sanoo YleX:n Venla Kokkoselle Rantalavan bäkkärillä.

Tottahan se on. The Chainsmokersin tänä vuonna julkaistut hitit Don’t Let Me Down ja Inside Out sekä viime vuonna päivänvalonsa nähnyt Roses ovat tyylikkäitä kappaleita, joiden pointtina ei ole pelkkä digitaalibassotykitys ja nostatus.

Uudet biisit eivät kuitenkaan ole muuttaneet bändin imagoa suuren yleisön silmissä − ainakaan vielä.

- Jengi on yhä, että haistakaa p*ska, te olette ne selfie-tyypit, Pall ja Taggart sanovat.

#SELFIE-hitti on johtanut siihen, että fanit eivät juuri pyydä duoa ottamaan selfietä kanssaan. Palli ja Warren epäilevät, että selfien kysyminen voi tuntua faneista vähän kornilta.

- Joten ihmiset kysyvät, että voivatko ottaa kuvan kanssamme, kaksikko nauraa.

Millainen bändi ei soita festareilla kovinta hittiään?

Okei, The Chainsmokers on muuttunut kahden vuoden aikana merkittävästi. Se ei kuitenkaan poista sitä faktaa, että suomalaiset rakastavat #SELFIEtä.

Pall ja Warren kertovat haastattelussa ennakkoon, että he eivät enää edes soita kappaletta keikoillaan. Toisaalta sanovat olevansa erityisen innoissaan siitä, että pääsevät soittamaan Ruisrock-yleisölle kaikki biisinsä.

Hyvän keikan edellytys ei ole #SELFIE-kappaleen esittäminen.

Tämän perusteella odottaisi, että kyllä se #SELFIE sieltä tulee.

The Chainsmokers esiintyi Ruisrockin Rantalavalla lauantaina kello 22. Tunnin keikalla kuultiin duon kovimmat hitit, miksauksia muun muassa Red Hot Chili Peppersin Under The Bridgesta ja Coldplayn Fix You -kappaleesta − mutta ei, #SELFIEtä ei soitettu, vaikka juuri sitä monet odottivat.

Se kertoo siitä, että The Chainsmokers on kasvanut. He toki suostuvat ottamaan artikkelia varten selfien − koska siitähän heidät yhä tunnetaan − mutta hyvän keikan edellytys ei ole kyseisen kappaleen esittäminen.

Uusien, kenties aiempaa aikuismaisten biisien lisäksi The Chainsmokers tunnetaan nykyään myös nousevien artistien ponnahduslautana. Esimerkiksi Don’t Let Me Down -kappaleella mukana oleva vain 17-vuotias Daya, Roses-biisillä laulava ROZES ja Inside Out -hitin solisti Charlee ovat saaneet mukavasti nostetta uralleen The Chainsmokersin kautta.

- Etsimme artisteja, jotka eivät ole vielä niin tunnettuja, mutta jotka kuulostavat autenttisilta. Sellaisten artistien kanssa on ihanteellista työskennellä.

Niin. Mutta kyllähän olisimme me halunneet kuulla sen #SELFIEn.

_YleX festaroi koko viikonlopun ajan! Sivuilla esitetään suorana Rantalavan keikkoja. Festaritunnelmaa voi hakea myös YleX:n somekanavista, Instagramista, Twitteristä ja Snapchatista nimimerkillä ylexofficial. Repparit, Ruisrockin kiinnostavimmat uutiset ja streamin aikataulun voit katsastaa festarin aikana ja sen jälkeen TÄÄLTÄ!

Lue myös:

Ruisrockissa villinnyt The Chainsmokers saapuu syksyllä Suomeen klubikeikalle

__JVG sai maan tärisemään ja Vesala hurmasi – katso Ruisrock-lauantain kuvakooste