Hyppää pääsisältöön

Futiksen mieletön EM-finaali somen silmin: Ronaldon kyyneleet, hyönteishyökkäys ja rakkaudentunnustus

Jalkapallon EM-finaali oli tunteikas jännitysnäytelmä, joka alkoi elää omaa elämäänsä somessa.

Cristiano Ronaldo // Kuva: Yle Areena

Sunnuntain finaalimatsin myötä tuli käytyä läpi koko tunteiden kirjo surusta äärimmäiseen iloon. Finaalin antia saa nautiskella itse ottelun lisäksi sosiaalisessa mediassa.

Se on jo selvää, että eilen tehtiin historiaa: Portugali voitti ensimmäistä kertaa ikinä jalkapallon EM-tittelin. Ihan helpolla se ei kuitenkaan tullut, ja voittomaalin 1-0 potkaisi 109. minuutilla vaihtomies Eder. Voittomaalin ohella kuitenkin sattui ja tapahtui paljon muutakin.

Ronaldon kyynelten kastelema tunteiden vuoristorata

Portugalin ykköstähti Cristiano Ronaldo kävi läpi tunteiden vuoristoradan finaaliottelussa. Tähtipelaajan kohdalla pahin rytäkkä alkoi kymmenen minuutin kohdalla, kun Ranskan Dimitri Payet taklasi hänet. Ronaldo yritti jatkaa pelaamista, mutta 25. minuutin kohdalla hän joutui luovuttamaan polvivamman vuoksi. Pettynyt pelaaja kannettiin paareilla pois kentältä. Tämä oli kova takaisku, ja pian kaikkialla jaettiin kuvia itkevästä Ronaldosta.

Onneksi surun kyyneleet muuttuivat lopulta onnenkyyneleisiin, ja tässä kuvaparissa tuleekin hyvin ilmi matsin tunteiden vuoristorata.

Skip Twitter post

Maanantaina Ronaldo heittäytyi vielä tunteelliseksi ja hempeili Instagramissa. Hän julkaisi kuvan itsestään pokaalin kanssa tekstillä: ”Te amo <3<3” eli rakastan sinua.

Skip Instagram post

View this post on Instagram

Te amo❤️❤️🔝

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

Ötökkäinvaasio

Jalkapallon lisäksi ympäri maailmaa ihmeteltiin stadionilla pörrääviä miljoonia yöperhosia. Selvisi, että stadionin kenttävalot oli jätetty edelliseksi yöksi päälle, jonka seurauksena voimakas valo oli houkutellut pelipaikalle kaikki lähitienoon yöperhoset.

Erityisesti yksi siivekäs on saanut paljon huomiota sosiaalisessa mediassa – syynä on Ronaldon ja yöperhosen kahdenkeskinen hetki nurmella, kun urheilija istahti maahan loukkaantumisen takia. Tästäkös some otti ilon irti.

Skip Twitter post

Skip Twitter post

Skip Twitter post

Pepen puklu

Kova matsi vei itse kunkin pelaajan hapoille, ja somessa on saatu nähdä otteita Portugalin puolustajan hetkellisesti huonosta olosta. Luottopuolustaja Pepe joutui hetkellisesti huonon olon kouriin, ja oksensi hieman rankan koettelemuksen jälkeen.

Skip Twitter post

Pieni poika sulatti sydämet

Finaaliottelun häviäminen oli isäntämaalle Ranskalle kova paikka. Yleisössä nähtiin itkuisia ilmeitä, kun harmitus otti Ranskan fanit valtaan. Useiden mieltä on kuitenkin lämmittänyt somessa leviävä video, jossa pieni portugalilaispoika lohduttaa vuolaasti itkevää ranskalaismiestä ottelun jälkeen. Tässä urheilun henkeä parhaimmillaan!

Skip Twitter post