Hyppää pääsisältöön

Popduo Siman Matti ja Jussi osasivat odottaa vastareaktiota: Ei ole vanhaa Simaa ja uutta Simaa, on vain Simaa

Sima on onnistunut hurmaamaan myös Popedan.

Sima yhtyeen Matti ja Jussi // Kuva: YleX/Elina Lisa Leino

Tuottajaduo, laulajaduo, popduo? Turkulaisen Siman Matti ja Jussi eivät halua jäädä kiinni yhteen leimaan. Kaksikko ei myöskään halua ratsastaa turkulaisuudella, vaikka se usein väistämättä tulee esiin, kun bändistä puhutaan.

- Turkua tulee edustettua ihan vaan siksi, että ollaan turkulainen yhtye. Me ei yritetä ainakaan tehdä siitä mitään meidän valttikorttia.

Turkulaisuus kuitenkin aina nostetaan framille, vaikka yhtyeen kotipaikkakunta onkin pian Helsinki. Matti on opiskellut Helsingissä jo muutaman vuoden, ja bändi paljastaa, että Jussikin on pian pääkaupunkiin muuttamassa.

- Alkuvaiheessa tehtiin tosi solkenaan musaa, oltiin koko ajan keskenään. Istuttiin bokserit jalassa Jussilla demottelemassa. Vieläkin pommitetaan toisiamme demoilla koko ajan ja suunnitellaan niitä yhdessä, mutta ei olla siinä yhdessä tekemässä vierekkäin fyysisesti.

Puhuessaan Matti nappaa Jussia vitsillä reidestä kiinni. Jussin ja Matin energisestä meiningistä ja fiiliksestä tajuaa heti, etteivät jätkät soita vain tee musiikkia yhdessä, vaan ovat parhaat kaverukset.

- Ollaan yritetty pitää se silleen, että ei olla vain työkavereita. Pidetään meidän juttu täsmälleen siinä samassa, missä se oli aiemminkin. Kyllä se siinä tulee varmaan aina pysymäänkin. Jussi ei ainakaan tuu meikäläisestä pääsemään eroon.

Sima julkaisi debyyttialbuminsa Tanssilattialla viime vuoden syyskuussa. Yhtye puhui julkisesti kakkosalbumin kriisistä, mutta julkaisi toukokuun lopulla uutta musiikkia. P.O.P, eli Popeda on paras on ehdoton kesähitti, jonka ensisoitto kuultiin YleX:llä.

Kaikkia faneja uusi biisi ei ole kuitenkaan miellyttänyt, ja on kuultu myös vaatimusta palata enemmän vanhan tuotannon linjaan. Reaktio oli kuitenkin täysin oletettavissa, ja Jussin mukaan mitään hätää ei ole.

- Suunta ei oo mitenkään vaihtunut, samanlaista kamaa on tulossa. Me ei olla unohdettu sitä vanhaa Simaa, eikä tää ollu mitenkään uutta Simaa. Tää oli vaan Simaa.

Myös legendaarinen Popeda on ottanut Siman biisin vastaan innolla. Costello Hautamäen poika Jimi Hautamäki päätyi tuuraamaan Siman rumpalia Iskelmäfestareille, ja Costello on myös lähestynyt Simaa ehdotuksella Popedan feattaamasta versiosta P.O.P-biisistä.

Bändi ei kuitenkaan paljasta, onko yhteisbiisiä tulossa.

- Aluksihan me kuultiin levy-yhtiöltä pelkästään, että Pate Mustajärvi on kuullut sen. Haluttiin heti tietää, mitä Pate oli bisiistä mieltä. Pate oli sanonut että "Ihan hauska".

Siman kesän keikkaputki alkaa olla lopuillaan, ja seuraavaksi on tarkoitus keskittyä musiikkin. Luvassa on kuitenkin vielä keikat sekä Ruisrockin etkoilla että jatkoilla ja sunnuntaina Helsingin Alppipuistossa.

- Kun ei itse sinne Ruisrockin lavoille päästy, niin Tavastian Lauantaidisko sanoi, että kyllä me teidät jotenkin sinne saadaan. Eli ollaan etkoilla ja jatkoilla mutta ei välissä.

Kuuntele Siman koko Himotuimmat-haastattelu alta!

Lue myös:

Turkulaisbändi Sima kritisoi nurkkakuntaisuutta: "Ihan sama, mistä on kotoisin, jos tekee hyvää musaa" 

Mitä mieltä olet Siman Popeda on paras -biisistä, Popeda? 

Paluu Tanssilattialle: Sima aikoo muuttaa suuntaa krapulahassuttelusta syvempiin sanoituksiin

Turkua on helppo dissata, mutta sehän ei turkulaisia kiinnosta: "Meil o hyvä itsetunto tääl"