Hyppää pääsisältöön

Sannin lavasukellus, Jack Ü:n tykitys, bailaava Teemu Brunila ja 13 muuta Ruisrockin huippuhetkeä

Ruisrockissa bailasi viikonloppuna ennätysyleisö, ja bileet todella olivat sen mukaiset.

Ruissin kohokohtiin kuulunut Jack Ü:n keikka oli visuaalisesti todella näyttävä. // Kuva: Annika Miettinen

Mikä festariviikonloppu!

Tämän vuoden Ruisrock oli yhtä tykitystä. Ellinooran perjantaina avaama festari päättyi onnelliseen yleisömereen Niittylavan edustalla, kun Macklemore & Ryan Lewis tanssittivat kaikkensa antanutta festarikansaa.

Ruissin ennätyksellinen 100 000 ihmisen yleisö sai nauttia hyvin keikkojen lisäksi uskomattomasta kesäsäästä, kun epävakaa sääennuste muuttuikin pelkäksi auringonpaisteeksi.

Ja niitä ihania hetkiä, niitä oli niin paljon!

1. Ellinoora säteili Rantalavalla

Poptulokas Ellinooralla oli kova paikka festareiden ensimmäisenä esiintyjänä. Nuori artisti kuitenkin osoitti olevansa yksi seuraavista isoista nimistä, sillä koko Rantalavan yleisö hoilasi antaumuksella mukana esimerkiksi Carrie ja Leijonakuningas-hittejä. Reportaasin Ellinooran valloittavasta keikasta voit lukea täältä.

Ellinoora esiintyi Ruisrockissa ensimmäistä kertaa urallaan. // Kuva: Annika Miettinen

2. Sannin lavasukellus

Yleisö kannatteli Sannia Ruisrockissa. // Kuva: Tomi Palsa

3. PH-arvot, PH-arvot!

YleX:n Poikeluksen ja Hätösen superbändi PH-arvot heitti Ruississa jopa kaksi keikkaa. Mimmit huudattivat yleisöä artisteille tekemillään biiseillä, mutta myös uudella kesäbiisillään _Festarivehkeet_.

Avaa Instagram postaus

4. Tämä hampurilaiseksi pukeutunut jäbä

Ruisrockin upeimpiin festarilookeihin kuului ehdottomasti tämän miehen asu. // Kuva: Annika Miettinen

5. Kakalla julkisesti

Ruisrockissa havainnollistettiin kehitysmaiden saniteettioloja. Rockhuussissa asioidessa tuntui kuin olisi kakalla julkisesti, vaikka vessaan ei nähnytkään sisään. Peililasista rakennetusta huussista näki kuitenkin ulos, joten kokemuksesta tuli länsimaalaiselle vähintäänkin hämmentävä. Myös YleX testasi, miltä huussissa asioiminen tuntui.

6. Icona Popin I Love It sai Rantalavan yleisön aivan sekaisin

7. YleX:n ihanat festaritatskat

YleX:n tatuointipisteellä oli ajoittain todella pitkä jono, kun festariväki hinkui merihenkisiä tatskoja. // Kuva: Annika Miettinen

8. Jack Ü ja ilotulitukset

Maailman kuuluisimpien DJ:den Skrillexin ja Diplon duo Jack Ü oli perjantaina Niittylavan viimeinen keikka. Viimeisenä vetona nähtiinWhere Are Ü Now -tykitys, joka paukkui kilpaa show’hun kuuluvan ilotulituksen kanssa. Yksityiskohtaisen repparin Jack Ü:n keikasta löydät täältä.

Jack Ü järjesti Ruisrockissa visuaalisen show'n. // Kuva: Annika Miettinen

9. Tiisu veti niin kovan setin, että kitara hajosi

Napa-biisin päätteeksi Tiisun laulaja Henrik Illikainen laittoi bändikaverinsa kitaran mäsäksi.

- Kun on ihminen, joka on impulsiivinen AD/DH-tyyppi, niin se voi tehdä noin. Ja kun on ikänsä katsonut YouTubesta rokkikeikkoja, ajattelee, että noin kuuluu tehdä, Illikainen perusteli YleX:n haastattelussa.

10. Ruissisää ei petä

Ennen Ruisrockia säätiedotus vaihteli jatkuvasti. Sadetta, aurinkoista, pilvistä – meteorologit lupasivat vähän kaikenlaista. Festarikansa sai kuitenkin jälleen nauttia mitä ihanimmasta kesäkelistä. Viime vuosina Ruississa on paistanut aurinko, eikä tämäkään kesä ollut poikkeus.

Kesäsäässä kelpasi ottaa yhteiskuvia. // Kuva: Annika Miettinen

11. Brunilakin bailasi JVG:n megakeikalla

JVG laittoi lauantaina Niittylavalla pystyyn valtavat bileet. Maa tärisi, kun yleisö pomppi bändin hitteihin. Lavalla nähtiin lukuisia fiittaajia ja myös paljon spekuloitu vieras. JVG:n biisejä kirjoittamassa ollut Teemu Brunila bailasi lavalla, mutta ei tullut fiittaamaan yhdessäkään biisissä. Etenkin Tarkenee-biisin kertsiä on epäilty Brunilan laulamaksi.

JVG esiintyi Niittylavalla. // Kuva: Annika Miettinen.

12. Major Lazerin pallo-daivaus

Näin siistiltä näytti, kun Major Lazer lähti yleisön joukkoon keikallaan. // Kuva: Annika Miettinen

13. Cheekin ja Jenni Vartiaisen Kyyneleet-duetto

Cheekin Kyyneleet-biisissä fiittaa yleensä Sami Saari, mutta tällä kertaa lavalle asteli Jenni Vartiainen. Kyyneleet-kappaletta ovat aiemmin vetäneet myös Kasmir ja Pete Parkkonen. Ruissiyleisö kuitenkin rakasti yllätysfiittaajaa. Laajemman reportaasin Cheekin Ruisrock-keikasta voit lukea täältä.

14. Paula Vesalan keytar

Vesala oli todella vakuuttava ja osoitti Ruisrock-yleisölle, miten kova artisti hän on myös soolona. Ruississa nähtiin myös PMMP:n toisen puoliskon Mira Luodin keikka. Kummankin artistin keikasta voit lukea lisää täältä.

Paula Vesala soitti keikallaan myös sähkörumpua, mutta rokkasi upeasti etenkin maassa näkyvää keytaria. // Kuva: Annika Miettinen

15. Robin rokkasi Kesärenkaat ja heitti uskomattomia voltteja

Robin puolestaan osoitti sunnuntaina Rantalavalla, ettei ole enää pelkkä teini-idoli. Poppari veti show'n, jota fiilistelivät innolla eri-ikäiset ihailijat. Yksi keikan kuumimmista biiseistä oli Kesäkumibiisi vuodelta 2014, Kesärenkaat. Robbari viskoi kesäkumeja yleisöön, kun jengi bailasi mukana.

Niin ja sitten ne voltit. Kuva puhukoon puolestaan.

Robinin voltit ovat aivan omaa luokkaansa. // Kuva: Annika Miettinen

16. Macklemore viskoi muffineja yleisöön

Macklemore & Ryan Lewis päättivät Ruisrockin sunnuntai-iltana. Ruoan ylistysbiisi Let’s Eatin jälkeen räppäri kantoi esiin tarjottimen, joka oli täynnä muffineja. Muffinit lensivät yleisöön, ja yleisö oli aivan pähkinöinä. Viimeksi kaksikko järjesti Ruisrockissa vuonna 2014 juustonaksujen syöntikisan, joten muffinisekoilu oli todellista jatkumoa. Lisää Ruissin päätöskeikasta voit lukea täältä.

Kaikki Ruisrockin tärkeimmät uutiset, upeat kuvat ja syvääluotaavat keikkarepparit löydät TÄÄLTÄ!

Lue myös:

#SELFIE-bändi The Chainsmokers jätti isoimman hittinsä soittamatta − onneksi sentään hyvästä syystä

JVG sai maan tärisemään ja Vesala hurmasi – katso Ruisrock-lauantain kuvakooste

Ruisrock-looks: Jututimme festareiden tyylikkäimpiä tyyppejä

Ruisrockin avauskeikka on koko festarin haastavin slotti: Ellinoora osoitti olevansa tuleva tähti