Hyppää pääsisältöön

Uhkarohkeat selfiet työllistävät pelastuslaitosta: "Ihmiset kiipeävät korkeisiin paikkoihin"

Hätäpuheluiden määrä on nyt huipussaan. Tänä kesänä selfiet ovat aiheuttaneet tekemistä pelastuslaitokselle. Yleensä huolestunut ohikulkija soittaa kuvaajasta hätäkeskukseen.

Kuva: Yle Uutisgrafiikka

Kesällä suomalaisille sattuu ja tapahtuu – tämän tietää pelastuslaitos. Yle Uutisten mukaan heinäkuu on pelastuslaitoksille vuoden ruuhkahuippu.

Erityisesti tämän kesän ilmiö ovat korkeissa paikoissa keikkuvat uhkarohkeat selfie-kuvaajat.

- Yllättävän paljon on tällä hetkellä tilanteita, joissa ihmiset kiipeävät korkeisiin paikkoihin, torneihin, silloille, piippuihin, talon katoille ja tikkaille ottamaan itsestään valokuvaa, kertoo Helsingin pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Markku Holopainen Yle Uutisille.

Holopaisen mukaan hätäkeskukseen yleensä soittaa huolestunut ohikulkija, joka pelkää kuvaajan tippuvan tai suunnittelevan itsemurhaa. Päivystävä palomestari haluaa myös korostaa, että kuvaaja ei vaaranna vain omaa henkeään.

- Korkealla kiipeilevät selfiekuvaajat aiheuttavat meillä aina joukkuetason lähdön ja sitovat paljon resursseja. Samaa yksikköä saatettaisiin tarvita jossain, missä on oikea hätä.

Ohikulkijan huoli ei kuitenkaan välttämättä ole turhaa, sillä maailmalla ihmisiä on kuollut kymmenittäin ottaessaan selfieitä uhkarohkeissa paikoissa. Ja juurikin korkeat paikat ovat tilastojen mukaan osoittautuneet kohtalokkaimmiksi, kertoo esimerkiksi Priceonomics-

Suomessa on kuukausittain keskimäärin 8 500 pelastustoimen hälytystehtävää. Heinäkuussa tehtäviä on jo 10 500.

Lue myös:

Selfien keksi humalassa itsensä telonut – 11 ällistyttävää faktaa sosiaalisista medioista

Selfie-kepit herättävät ristiriitaisia tunteita ravintola-alalla

”Maksatteko kortilla vai selfiellä?” – MasterCard aikoo tehdä omakuvista maksuvälineen jo kesällä