Hyppää pääsisältöön

Yle vastaa: Presidenttien tapaaminen Ylen kanavilla

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä
Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä Yle,yle vastaa

Julkaisemme Ylestä lehdille lähetettyjä kirjoituksia, vastineita ja oikaisuja. Tämä vastine on julkaistu Savon Sanomissa 11.7.2016.

Helga Lipponen kirjoitti mielipidepalstalla (SS 7.7.) Putinin vierailun seurannasta Ylen kanavilla. Lipposen mielestä presidenttien tapaaminen jäi liian vähälle huomiolle.

Yle teki vierailusta tapahtumapäivänä suoraa erikoislähetystä eri välineisiin yli kaksi tuntia. On selvää, että vierailu arvioitiin Ylessä tärkeäksi.

Tarkoituksena oli välittää presidenttien yhteinen tiedotustilaisuus katsojille ja kuulijoille suorana. Suunnittelimme erikoislähetyksen juoksutuksen saamamme ennakkotiedon perusteella. Tiedotustilaisuuden alku kuitenkin lykkääntyi ja tästä syystä studiosta tehty vierailun analyysiosuus kasvoi erikoislähetyksessä huomattavasti.

Lähetyksen toimittajina oli erittäin kokeneita Venäjän tilannetta vuosia seuranneita toimittajia.

Studiojuontajan mikrofonin langattomaan lähettimeen liittynyt ongelma oli hyvin valitettava. Se korjaantui vasta, kun lähetin päästiin vaihtamaan.

Koko tiedotustilaisuus välitettiin suorana loppuun saakka Yle Areenassa ja Yle Radio Suomessa, vaikka tv-lähetys lykkääntymisen vuoksi päättyikin aiemmin. Lisäksi vierailua seurattiin ja kommentoitiin Ylen uutislähetyksissä, verkossa ja ajankohtaisohjelmissa.

Krista Taubert
Tuottaja
Yle Uutis- ja ajankohtaistoiminta