Hyppää pääsisältöön

Yle vastaa: Yle vastaa uutisvalintojen perusteista alueilla

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä
Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä Yle,yle vastaa

Julkaisemme Ylestä lehdille lähetettyjä kirjoituksia, vastineita ja oikaisuja. Tämä vastine on julkaistu Ilkassa 10.7.2016.

Ilkka Tolonen pohti mielipidekirjoituksessaan (Ilkka 5.7.) Yle Pohjanmaan Seinäjoki-uutisointia.

Yle Pohjanmaa uutisoi koko Pohjanmaan alueen eli Kokkolan, Vaasan ja Seinäjoen ja niiden lähialueiden tapahtumista. Uutispäivät ovat toki erilaisia, ja jonakin päivänä jokin uutistapahtuma saa isomman painoarvon merkittävyyden perusteella.

Tolonen perusteli väitettään Seinäjoki-uutisoinnin vähyydestä “toimituksen johdon vaasalaisuudella”. Syytös on vakava ja haluan ehdottomasti oikaista sen.

Olen ollut kaikkien pohjalaistoimitusten johdossa nyt puolitoista vuotta. Työhöni kuuluvat henkilöjohtaminen ja isommat linjaukset. Päivittäistä työtä toimituksissa johtavat esimiehet, jotka ovat kokeneita journalisteja. He tekevät uutisvalinnat journalistisin perustein.

Olen ollut ennen Pohjanmaalle tuloa Pasilassa 20 vuotta uutistyössä. Kokkolaan tulin reilut kahdeksan vuotta sitten, ja nyt siis johdan toimituksia kolmen maakunnan alueella. Työni ohjenuora on alueellinen tasapuolisuus.

Voin vakuuttaa Ilkka Toloselle, että kautta alue-tv-uutisten historian katsojat ovat antaneet palautetta uutisten vääristä alueellisista painotuksista. Ihmiset kokevat merkityksellisiksi juuri ne uutiset, jotka ovat lähimpänä omaa elämänpiiriä.

Pyrimme vilpittömästi palvelemaan hyvin koko laajaa katselualuettamme. Teemme toimituksissa kahden tv-uutislähetyksen lisäksi myös 9,5 tuntia Radio Suomen lähetystä sekä omaa verkkosivua.

Otamme katsojilta ja kuuntelijoilta ilomielin vastaan myös uutisvinkkejä. Teidän avullanne haluamme tehdä vieläkin parempia tv-uutisia.

Hannele Haanpää-Holappa
päällikkö
Yle Pohjanmaa: Vaasa, Seinäjoki, Kokkola