Hyppää pääsisältöön

Pokémon GO -peli ei ole vielä Suomessa, mutta täällä on jo sadoittain Pokémon-kouluttajia

"POKÉMON! Omakseni saan – usko vaan" kuuluu Pokémon-sarjan tuttu tunnusbiisi, jonka voi nyt elää todeksi.

Pokémon GO -pelistä kuvakaappauksia. // Kuva: Pokémon Go

Viime viikolla julkaistiin Pokémon Go -peli, joka on saanut ihmiset maailmalla aivan sekaisin. Kyseessä on peli, jossa 90-luvulta tutuksi tulleet pokémonit, eli "taskuhirviöt", tallustelevat ympäri katuja, ja pelaajat voivat napata niitä Pokémon-palloon sekä kouluttaa. Eli aivan kuten 90-luvun tv-sarjassa. Pelissä käytetään hyväksi lisättyä todellisuutta.

Skip Twitter post

Tähän mennessä pokémoneja on näkynyt ympäri maailmaa kaikkialla synnytyssaleista aina poliisiasemiin. Kadut tulvivat puhelimeen tuijottavista Pokémon-kouluttajista. Tuskaa kuitenkin aiheuttaa se, että peliä ei ole vielä julkaistu Suomessa. Tuoreimpien tietojen mukaan peli julkaistaan Euroopassa muutamien päivien sisällä.

Jotkut ovat kuitenkin valmiita tekemään kaikkensa, jotta pääsevät pelaamaan suosittua peliä, ja innokkaimmat Pokémon-kouluttajat juoksentelevat jo nyt ympäri katuja Suomessakin.

Skip Twitter post

Sosiaalinen media on täynnä erilaisia ryhmiä, jossa Pokémon-kouluttajat jakavat kuvia ja tietoja pelistä. Facebookissa Pokémon GO Finland -ryhmässä oli yli tuhat jäsentä tiistaina iltapäivällä – ja määrä kasvaa.

Suomen Pokémon-kouluttajat ovat erinäisten asetusten ja tiedostojen myötä saaneet pelin toimimaan Suomessa. Liikkeellä on kuitenkin myös tiedostoja, jotka saattavat saastuttaa puhelimen. Tämä ei silti riemua muserra. Pelaajat ovat esimerkiksi pystyttäneet kartan, jonne ilmestyy "pokepisteitä" ja "pokesaleja" kuin sieniä sateella.

Pokémon Go on selkeästi koukuttava, ja se onkin aiheuttanut maailmalla mitä hämmentävämpiä tilanteita – jopa pelottavia.

Rapakon takana Missourissa esimerkiksi aseistetut rikolliset odottivat uhreja suositun Pokémon-alueen luona. Kun paikalle tuli pahaa aavistamattomia Pokémon-kouluttaja, heidät ryöstettiin. Toinen ikävä tapaus tapahtui Yhdysvaltojen Wyomingissa, jossa teinityttö löysikin ruumiin Pokémoneja etsiessään. Australiassa poliisiasema pyysi innokkaita Pokémon-kouluttajia pysymään poissa aseman tiloista, sillä siellä oli ihmisiä liiaksi asti.

Skip Twitter post

Oma asiansa on myös ympäristönsä huomiointi – nenä kiinni puhelimessa seikkailevat Pokémon-kouluttajat voivat olla vaaraksi itselleen ja muille epähuomioissaan.

Skip Twitter post

Suomen Pokémon Go -pelaajien tilanteesta kertoi ensin Tivi.

Lue myös:

Pokémon-tutkija: Oma pokémon on vähän kuin alakoulun käsityötunnin tekele – ei kovin kummoinen, mutta niin rakas

Pokémon GO -peli ei ole vielä Suomessa, mutta täällä on jo sadoittain Pokémon-kouluttajia