Hyppää pääsisältöön

Taylor Swift ja One Direction tienaavat julkkiksista eniten – 10 kärjessä kolme artistia

Maailman kovatuloisimpien listalta löytyy myös kaksi jalkapalloilijaa.

Taylor Swift Grammy-gaalassa. // Kuva: EPA / Mike Nelson

Talouslehti Forbes on jälleen listannut 100 eniten ansaitsevaa julkisuuden henkilöä. Tällä kertaa ykkössijan nappasi 26-vuotias poptähti Taylor Swift, kertoo Yle Uutiset. Kesäkuusta 2015 kesäkuuhun 2016 mennessä Swift oli tienannut 170 miljoonaa dollaria.

Neljällä Grammylla palkittu poppari on ollut kuluneen vuoden aikana paljon otsikoissa, muun muassa liittyen biiffiinsä Kanye Westin kanssa. Forbesin mukaan popparin tuloja nostivat viime vuonna ilmestynyt levy ja 1989 World Tour -kiertue. Suuryhtiöiden kanssa tehty mainosyhteistyö nosti Swiftin tuloja entisestään.

Viime vuonna kovatuloisin artisti oli myös voimakas naisartisti, Katy Perry. Tänä vuonna Perryn tulot putosivat 135 miljoonasta dollarista 41 miljoonaan ja laulajan sijoitus listalla on 63.

Tällä kertaa musiikkiura kantoi myös kaksi muuta artistia kovatuloisimman 10 julkimon joukkoon. Poikabändi One Direction ylsi kakkossijalle, kun taas Adele sijoittui listauksessa sijalle 9. Adele on listauksen ainoa muusikko, joka teki tuloistaan yli puolet musiikilla.

Listan kärkisijoille ylsivät myös muun muuassa näyttelijä-koomikko Kevin Hart ja tv-tohtori Dr. Phil. Urheilijoista kymppisakkiin pääsivät juuri EM-kisoissa pelannut Cristiano Ronaldo ja argentiinalainen Lionel Messi.

Lue lisää aiheesta Yle Uutisilta!

Lue myös:

Grammy-gaalan tärkeimmät hetket: Taylor Swift kuittaili Kanye Westille, Adele epäonnistui ja Kendrick Lamar otti voimakkaasti kantaa mustien oikeuksien puolesta

Futiksen mieletön EM-finaali somen silmin: Ronaldon kyyneleet, hyönteishyökkäys ja rakkaudentunnustus

Adele, Justin Bieber, 1D – Carpool Karaoketa on katsottu yli 500 miljoonaa kertaa