Hyppää pääsisältöön

Camilla Plum ja säilöjän niksit

Camilla Plum
Camilla Plum näyttää, miten erilaisia ruokia säilötään talven varalle. Camilla Plum Kuva: Yle Kuvapalvelu camilla plum ja säilöjän niksit

TV1 sunnuntaisin 17.7.-4.9.2016 klo 12.35, uusinnat maanantaisin klo 6.25
Yle Areenassa vain suorana

Camilla Plumin keittiön ovet ovat taas auki. Hän näyttää, kuinka oman puutarhan antia säilötään talven varalle.

Jakso 1
Ensimmäisessä jaksossa Camilla Plum tekee mansikkahilloa, raparperichutneya ja ruusulta maistuvaa mehua.

Camilla Plum tekee mansikkahilloa, raparperichutneya ja ruusulta maistuvaa mehua.
Camilla Plum valmistaa mansikkahilloa, raparperichutneya ja ruusulta maistuvaa mehua. Camilla Plum tekee mansikkahilloa, raparperichutneya ja ruusulta maistuvaa mehua. Kuva: Yle Kuvapalvelu camilla plum ja säilöjän niksit,Camilla Plum

Jakso 2
Camilla on hyvin perillä maitohappobakteerien toiminnasta ja valmistaa kotitekoista viiliä, kefiiriä ja jogurttia sekä raikkaan kesäisen jälkiruuan. Juustoonsa hän taikoo hienon savuaromin.

Jakso 3
Camilla esittelee erilaisia etikoita ja opastaa, kuinka mm. punajuuria säilötään. Etikka antaa myös kalalle hienon maun, ja Camilla tekee säilyvää herkkua makrillista.

Jakso 4
Mausteyrtit ovat puutarhan vihreää kultaa, ja Camilla kerää niitä talteen sekä yrttisuolaksi että pestoksi. Pimeänä talvipäivänä purnukasta nousee muisto kesästä ja auringonpaisteesta.

Jakso 5
Kesä alkaa kääntyä kohti syksyä, ja Camilla ryhtyy tekemään maailman parasta kastiketta tomaateista ja chileistä. Mutta kuinka Camilla panee kesän kauniit ja tuoksuvat kukat talteen?

Jakso 6
Camilla säilöö munakoisoja ja kanttarelleja oliiviöljyyn ja tekee säilykkeitä ankan- ja porsaanlihasta. Käden käänteessä syntyvät myös suolasitruunat.

Jakso 7
Kuivaaminen on hyvä tapa säilöä talteen makuja ja tuoksuja, ja Camillan varastoon kertyy talveksi kuivattuja hedelmiä, vihanneksia, yrttejä ja lihaa.

Jakso 8
Millä Camilla maustaa sianlihasta tekemänsä syltyn? Porsaasta Camilla valmistaa myös voimakkaan makuisia makkaroita. Lopuksi päästään pekonin pariin.

Camilla Plum - Mad der Holder. Tuotanto: DR. Tanska, 2009.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.