Hyppää pääsisältöön

Pokémon GO on ihan pian täällä – näin valmistaudut pokettamiseen

Koska ”Gotta catch ’em all!”

Pokettajia Hollannissa. // Kuva: EPA/Piroschka Van De Wouw

Pokémon Go –peli julkaistiin juuri Saksassa, ja pian sitä voi naputtaa jo muuallakin Euroopassa. Eli peli nähdään Suomen sovelluskaupoissa hetkenä minä hyvänsä! Pian kuka vain voi Suomessa "pokettaa" eli pelata Pokémonia, kuten ysärillä jo muotoiltiiin Pokémon-pelien -ja pelikorttien pelaamisesta.

Ja koska jokainen tietää, että pokettaminen ei ole mikään leikin asia, kannattaa uuteen aikakauteen valmistautua perusteellisesti jo nyt.

1. Lenkkitossut kuntoon

Pokémon Go –pelaajat ympäri maailmaa metsästävät ”taskuhirvöitä” niin intensiivisesti, että kävelymatkaa kertyy rutkasti kuin huomaamatta. Ja mikä hauskempaa: pokémoneja voi löytyä ihan mistä vain! Tämän vuoksi kannattaa katsoa jo valmiiksi hyvät poketuskengät- ja vaatteet, jotta pelin ladattuaan pääsee kiitämään ulos välittömästi.

Pokémon maastossa
http://giphy.com/gifs/digg-pokemon-virtual-reality-go-gdKOKgCXAJOCc via GIPHY Pokémon maastossa

2. Vara-akku

Jotkut pelaajat ovat tuskailleet pokettamisen kuluttavan akkua ihan törkeästi. Aivan kauhea aloittelijan virhe olisikin, että akku loppuisi kesken pelin! Hyi että. Tämän vuoksi kannattaa jo valmiiksi ladata vara-akku, niin sen voi vain napata mukaan ulos h-hetken iskiessä.

http://giphy.com/gifs/ozpHqauUL6AtG
http://giphy.com/gifs/ozpHqauUL6AtG via GIPHY http://giphy.com/gifs/ozpHqauUL6AtG

3. Netti

Tässä vaiheessa viimeistään tulisi pohtia liittymänsä datapakettia, ja omaa netin käyttöään. Harmitus voi olla melkoinen, jos netti käy hitaalla tai datakatto tulee vastaan kesken kaiken. Myös Wi-Fin metsästys voi käydä pidemmän päälle hermoon. Ketutukselta säästyy, kun hoitaa netti-asiat kuntoon jo nyt.

4. Luuri puhtaaksi

Pelin lataaminen vie luonnollisesti tilaa puhelimen muistista, joten poista jo valmiiksi kaikki turhakkeet. Tarvitsetko todella sovelluksia, joita et ole käyttänyt toviin? Ja kannattaako niitä valmistujaiskuvia tai hääkuvia säilytellä? No ei, koska triljoonat tulevat kuvakaappaukset kaduilla ja kodissa hilluvista taskuhirviöistä ovat tärkeämpiä. Eipähän lopu tila kesken, kun luuri on jo siivottu.

Pokémon, kamera
http://giphy.com/gifs/pokemon-agree-nod-1202FEj8qyNg3K via GIPHY Pokémon, kamera

5. Treenaa

Jos haluaa olla aivan ylivoimaisen nopea Pokémon-kouluttaja heti aloittaessaan, niin hyvästä kunnosta ei ole ainakaan haittaa – pääseepähän nopeammin paikasta toiseen metsästämään. Treenaat tai et, kunto tulee joka tapauksella hyvällä todennäköisyydellä nousemaan.

Skip Twitter post

6. Eväsrasia

Metsästys voi viedä mukanaan mitä ihmeellisempiin paikkoihin. Kun tulee se hetki, että olet tuntien pokettamisen jälkeen keskellä jorpakkoa, niin eväsrasia pelastaa tilanteen. Säästyy ruokaraivarilta, ja peli ei häiriinny. Myös nesteytys on ehdottoman tärkeää, sillä harvinaisen pokémonin menettäminen nestehukan vuoksi olisi aivan tajuttoman noloa.

Pokémon,vesi
http://giphy.com/gifs/pokemon-pikachu-gif-nfnF2zVPRemXu via GIPHY Pokémon,vesi

7. Pokémon-tiimi ja nimimerkki mietintään

Pokémon Go:ssa ollaan nimimerkillä. Jotta peliä aloittaessa ei mene turhaa aikaa hukkaan, kannattaa olla jo valmiiksi mietittynä muutama mahdollinen nimimerkki. Kuinka rasittavaa olisikaan, jos se ainoa mietitty pokepete66 ja pokepirtsu88 ovat jo menneet, ja pohdiskeluun kuluu kallisarvoisia minuutteja? Nimilista siis valmiiksi.

Kannattaa myös keskustella jo nyt kavereiden kanssa siitä, ketkä parhaimmat tyypit pääsevät tiimiin. Pelaajat voivat muodostaa tiimejä, joten niiden muodostaminen menee heti kätevästi, kun sotasuunnitelma on jo valmiina.

Pokémonpari
http://giphy.com/gifs/pikachu-pokemon-go-JHkX4GbZBMpvG via GIPHY Pokémonpari

8. Pokémon-pipit hoitoon

Tähän mennessä on opittu muista maista, että luuria täysiä tapittavat ihmiset eivät näe ympärilleen, ja voivat joutua vaarallisiin tilanteisiin. Ihmiset ovat meinanneet jäädä auton alle, luita on murtunut ja pienempiä havereita on käynyt loputtomasti. Ensinnäkin: mieti jo valmiiksi riskejä, ettet ylitä tietä katsomatta ympärillesi. Tai laita joku älytön heijastinpuku päälle, että kaikki varmasti näkevät sinut.

Toisekseen, kun saat pusikossa naarmun koipeen tai kolautat naamasi eteen tulevaan tolppaan, niin onpahan laastaria ja kipulääkettä mukana. Ja aurinkorasva pitää ehdottomasti jo katsoa valmiiksi – pinkiksi palanut nahka ei kuulu peliin.

Skip Twitter post

9. Hankkiudu muusta elämästä eroon – Gotta catch ’em all!

Pelaaminen vie mukanaan, ja ulkona vipeltäessä sujahtaa helposti tunti jos toinenkin. Koska pokettaminen on koko elämän tarkoitus, kannattaa jo valmiiksi hankkiutua muista häiriötekijöistä eroon. Eli ilmoita vanhemmillesi, että sinusta ei nyt kuulu hetkeen. Istu myös alas kumppanisi kanssa, ja keskustele kuinka metsästäjä sisälläsi on herännyt. Harkitse myös irtisanoutumista töistä, tai ainakin muutaman viikon lomaa.

Pokettajan pitää tehdä, mitä pokettajan pitää tehdä!

Pokemon is life
http://giphy.com/gifs/pokemon-badass-9qMIBqOJrtvfW via GIPHY Pokemon is life

10. Pänttää kikat muistiin

Vaikka peliä ei vielä olisi luurissa, alun turhaa tohellusta teknisten asioiden kanssa voi minimoida jo etukäteen. Kannattaa katsoa esimerkiksi ohjevideoita ja vinkkejä jo kokeneemmilta pelaajilta, joita netti on aivan tulvillaan. Alla yksi perusteellisimmista videoista.

Vinkkejä hieman edistyneemmille voi katsoa esimerkiksi tämän linkin takaa.

+

Vinkkejä ja vertaistukea löytyy myös erilaista ryhmistä somessa. Jaa huolesi, tai kysy vinkkejä esimerkiksi Facebook-ryhmästä Pokémon Go Finland, jonne jäseniä on ilmaantunut parissa päivässä yli kolme tuhatta.

Juttua päivitetty 14.7. klo 9:50: neloskohdan GIF-kuva vaihdettu.

Lue myös:

Pokémon GO -peli ei ole vielä Suomessa, mutta täällä on jo sadoittain Pokémon-kouluttajia

Pokémon-tutkija: Oma pokémon on vähän kuin alakoulun käsityötunnin tekele – ei kovin kummoinen, mutta niin rakas