Hyppää pääsisältöön

Ruisrockin Facebook-seinä teki sen taas! Tällä kertaa hakusessa tiistain lippu ja elämän suuri rakkaus

Eräs festarikävijä on niin tunnollinen, että on ilmoittanut löytäneensä YleX:n Kesäkumin, jonka omistajaa hän etsii.

Ruisrock 2016 // Kuva: Annika Miettinen

Ruisrockin Facebook-seinä. Siinä on paikka, joka elää vuosittain ihan omaa elämäänsä. Sen kautta saa jonkinlaisen käsityksen siitä, millaista elämä festareilla on – ja etenkin millaista elämä on Ruisrockin jälkeen, kun väsymyksen uuvuttama kroppa on antanut kaikkensa.

Viime vuonna Ruisrockin Facebook-seinä saavutti legendan statuksen. Seinän kautta esimerkiksi etsittiin ja palautettiin monia festareille jääneitä tavaroita sekä metsästettiin maanantain (!) lippua.

Tänä vuonna FB-seinän status näyttää säilyneen – ehkä jopa vahvistuneen.

Tänäkin vuonna yksi seinän hiteistä oli maanantain lippujen kauppaaminen. Jotkut pistivät kuitenkin piirun verran paremmaksi ja havittelivat lippuja myös vielä hivenen mystisemmälle Ruisrock-tiistaille, josta vain harva on kuullut.

Kuva: Facebook / kuvakaappaus

Vaikuttaa kuitenkin siltä, että neljän päivän Ruissilippu on varsin turha. Pitäisi ottaa huomioon, että kyseessä on perjantaista sunnuntaihin kestävä festaritapahtuma.

Kuva: Facebook / kuvakaappaus

Seinän perusteella monet Ruisrock-kävijät ovat hukanneet festarireissunsa aikana puhelimen, repun, aurinkolasit – tai kaikki ne. Etsintäilmoituksia on useita.

Joku oli ilmeisesti hukannut myös esimerkiksi Poikeluksen ja Hätösen muodostaman PH-arvot -yhtyeen Festarivehkeet-kappaleessa mainitun tavaran, joka kannattaa turvallisuussyistä pitää kaiken varalta matkassa koko festareiden ajan. Onneksi se on kuitenkin löydetty, ja palautuu toivottavasti omistajalleen.

Kuva: Facebook / kuvakaappaus

Festareilla on valitettavan luonnollista, että omat tavarat menevät sekaisin jonkun toisen henkilön kamppeiden kanssa. Näin kävi tänä vuonna myös YleX:lle: mukaamme ajautui reppu, jolla ei ollutkaan omistajaa. Vastuuntuntoisina kansalaisina ilmoitimme asiasta Ruisrock-seinällä.

Kuva: Facebook / kuvakaappaus

Myöhemmin löysimme repusta Ruisrock-lipun, joka oli tilattu Mikko-nimisen henkilön nimellä. Poikelus ja Hätönen -ohjelman Jenspa ja Alma kyselivät lähetyksessään, tunteeko kukaan repun omistajaa. Ja kuinka ollakaan: ohjelman aikana studion puhelin soi. Soittaja oli Mikko – joka kaiken hyvän lisäksi asuu aivan Yleisradion nurkilla Pasilassa!

Näinpä reppu löysi omistajansa.

Kuva: Facebook / kuvakaappaus

Osa saattoi törmätä Ruisrockissa mieheen, joka kantoi mukanaan parsakaalia ja basilikaa. Tämä kohtelias herrasmies tarjoili eväksiä helteen uuvuttamalle festarikansalle. Hän jos joku ansaitee kiitoksen myös Ruissin seinällä.

Kuva: Facebook / kuvakaappaus

Yksi festareiden perinteisimmistä ja samalla ikävimmistä asioista on se, että törmää johonkin ihastuttavaan henkilöön, seuraa hänen kanssaan lempibändinsä keikan – ja sen jälkeen kadottaa tämän potentiaalisen elämänsä rakkauden festarihälinään :(

Mutta onneksi on olemassa Ruisrock-seinä, joka antaa oljenkorren henkilön paikallistamiseksi. Yksi suosituimmista etsittävistä henkilöistä on tänä vuonna ollut Peruna-nimeä totteleva nainen.

Kuva: Facebook / kuvakaappaus

Monet osallistuivat etsintään joko antamalla mahdollisia vinkkejä henkilöstä tai ihan vaan jännittämällä, kuinka tilanne etenee: löytyykö Peruna vai ei?

Kuva: Facebook / kuvakaappaus

Ja ai ettien että kuinka ihanasti siinä kävi! Peruna löytyi <3 Awws.

Kuva : Facebook / kuvakaappaus

Ehkä joku etsii Ruisrock-seinällä juuri sinua! Kannattaa ihan varalta käydä tsekkaamassa tilanne. Saatat nimittäin ensi vuonna istua juuri sinua etsivän kullannupun kanssa Ruisrock-yössä aivan yhtä ihanasti kuin tämä parivaljakko.

Kuva: Facebook / kuvakaappaus

Ruisrock-seinän elämään pääset mukaan TÄÄLTÄ.

Lue kaikki Ruisrock-jutut täältä

Lue myös:

Ruisrockin Facebook-seinällä etsittiin kadonnutta rakkautta – nyt Elias kertoo, löysikö hän koskaan hyväntuoksuista Idaa

Ruisrock-huumaa kuvin: näin ennätysyleisö fiilisteli festaria

Ruisrock-looks: Jututimme festareiden tyylikkäimpiä tyyppejä

Tämä on festarirakkautta: Nea ja Niko tapasivat Ruisrockissa, ja pian juhlitaan häitä