Hyppää pääsisältöön

Apulanta-leffan uusi traileri paljastaa, miltä nuoren elämä näytti 90-luvun laman kurimuksessa

Teit meistä kauniin saa ensi-iltansa syyskuussa.

Roope Salminen näyttelee elokuvassa Antti Lautalaa. // Kuva: Lars Johnson/Teit meistä kauniin

Apulannasta kertovasta Teit meistä kauniin -leffasta on julkaistu uusi traileri, joka osoittaa, ettei elokuva kerro pelkästään yhdestä Suomen suurimmista rockbändeistä.

Trailerissa esitellään katsojille välähdyksiä, joissa käy ilmi 1990-alun laman rankka arkinen todellisuus. Pätkässä sivutaan irtisanomisia, taloudellista ahdinkoa ja siinä selviämistä. Traileri esittelee katsojalle bändiläisten perheitä, joilla ei laman puristuksessa ole aina kovin helppoa.

Leffan ohjaaja, entinen Apis-basisti Tuukka Temonen on painottanutkin, että Teit meistä kauniin ei ole aivan tavallinen bändielokuva. Ohjaajan mukaan leffa antaa autenttisen kuvan 1990-luvun alun Heinolasta, jossa bändiläiset varttuvat kohti aikuisuutta.

Trailerin keskeisiin juonenkäänteisiin kuuluu tietysti myös itse yhtye, sillä laman keskellä legendaarinen Apulanta saa alkunsa. Trailerissa sivutaan bändin alkuajan musiikillisia erimielisyyksiä, kun perustajajäsen Antti Lautala vaatii rankempaa menoa ja yhteiskunnallista vaikuttamista. Lautala jättikin bändin lopulta juuri siksi, etteivät yhtyeen musiikilliset mielipiteet kohdanneet.

Katso traileri TÄÄLTÄ!

Teit meistä kauniin ensi-illassa 9. syyskuuta.

Lue myös:

Apulanta-elokuvan tunteikas ensiesitys: "Tuli aika paljas ja kiusallinen olo"

Apulanta-elokuva maksuttomalle ensi-iltakiertueelle – lippuja jaetaan niille jotka eivät muuten pääse elokuviin

YleX Apulanta-leffan kuvauksissa: Menestysbändin tarinaan mahtuu myös riitoja, epäonnistumisia ja romansseja