Hyppää pääsisältöön

Gettomasa julkaisi kevään hypetetyimmän rap-levyn, eikä julkaisutahti laannu: Oon saanut uusia korvapareja, joille räpätä

Gettomasa räppäsi itsensä keväällä ison yleisön tietoisuuteen. Kehutun levyn jälkeen räppäri on tehnyt vain lisää musiikkia vapautuneella fiiliksellä.

Gettomasalla on viime aikoina ollut todella tuottoisa flow. // Kuva: YleX

Keväällä moni kuuli Gettomasastaensimmäistä kertaa. Maaliskuussa julkaistu Chosen One -levy, ja etenkin sen raadollisesti alkoholisti-isästä kertova kappale Pelkuri, levisivät myös rap-yleisön ulkopuolelle.

Kriitikot ylistivät ja räppipäät rakastivat, eikä Gettomasa, oikealta nimeltään Aleksi Lehikoinen, ole hidastanut tahtia.

Chosen One -levyn jälkeen räppäri on julkaissut useamman oman biisin, kuvannut pari musiikkivideota, ollut fiittaamassa muiden kappaleilla ja keikkaillut ympäri Suomea. Aiemmin räppäri tiputti biisit Vihaat Masaa ja Pelaat ittees, jolla fiittaa jyväskyläläisräppäri Rekami. Viimeksi mainitusta ilmestyi tällä viikolla myös musavideo. Torstaina puoliltaöin luvassa on jälleen uutta materiaalia.

Mistä räppärin luomisvimma oikein kumpuaa?

- Nyt on vaan yleisesti ollut hyvä fiilis ja vapautunut olo, kun sai levyn pois alta. Nyt oon voinut tehdä kappaleen kerrallaan. Se on paljon helpompaa kuin ajatella, että pitäisi tehdä levyllinen musaa, Gettomasa sanoo YleX:lle.

Luulisi, että menestysalbumi pikemminkin kasvattaisi paineita luoda yhtä timanttista musiikkia. Gettomasa kertoo, että hänen kohdallaan asia on oikeastaan päinvastoin.

- Kun levy sai niin hyvät arviot, se vain vei paineita pois. En oikein tiennyt etukäteen, miten levyn kanssa käy. Jos sen kanssa olis käynyt huonommin, mua stressaisi tällä hetkellä tosi paljon. Nyt mulla ei ole mitään syytä stressata, kun päällä on näin hyvä nousuvaihe, joka rullaa omalla painollaan.

Gettomasa on ollut rap-piireissä pinnalla jo pitkään, voittihan artisti räpin Suomen-mestaruuden jo vuonna 2012. Chosen One on kuitenkin tuonut Gettomasalle uusia kuulijoita.

"Kun levy sai niin hyvät arviot, se vain vei paineita pois."― Gettomasa

- Oon saanut uusia korvapareja, joille tarjota uutta musaa. Ajattelin, että olisi muutenkin kivaa saada uusia biisejä kesän keikoille. Ettei tarvii räppäillä biisejä, jotka teki vuosi tai kaksi sitten levylle.

Ennen Chosen One -levyn julkaisua Gettomasa siirtyi jyväskyläläiseltä KPC Records -pienlevy-yhtiöltä JVG:n luotsaaman PME Recordsin talliin. Musiikintekeminen on silti jatkunut pääasiassa artistin kotikaupungissa Jyväskylässä.

Myös Gettomasan biisinkirjoitustyyli on pysynyt yksinkertaisen luonnollisena.

- Saatan saada jonkun idean kappaleeseen tai sitten saan hyvän biitin, johon haluan tehdä biisin. Jossain vaiheessa menen studiolle, otan kynän ja vihkon ja alan kirjoittaa, Gettomasa kertoo.

Lue myös:

Kaikki ylistävät Gettomasaa – myös Gettomasa itse: "Muut ei pysty siihen, mitä mä teen"

Gettomasa: Me ollaan Ruubenin kanssa luotu toinen toisemme

Gettomasa pilasi monen päivän ja näytti suomiräpistä toisen näkökulman - ota seurantaan myös nämä artistit