Hyppää pääsisältöön

Rion olympialaisissa urheilijoille jaetaan 450 000 kondomia: "Kuulostaa paljolta"

Pekingin ja Lontoon olympialaisiin osallistunut yhdysvaltalaisurheilija kertoo nähneensä urheilijoita harrastamassa seksiä muun muassa nurmikolla sekä rakennusten välissä.

Olympiarenkaat on olympialaisten symboli. // Kuva: EPA

Olympialaiset ovat usean urheilijan uran kohokohta. Neljän vuoden välein järjestettäviin kilpailuihin osallistuvat vain harvat ja valitut: Rion olympialaisissa nähdään noin 10 500 urheilijaa.

Osalle tärkeintä on menestyminen, osalle osallistuminen. Osalle tapahtumalla on niin iso merkitys, että urheilija jopa tatuoi olympiarenkaat vartaloonsa.

Mutta osalle olympialaisten tärkein anti – tai ainakin yksi tärkeimmistä – saattaa olla seksi.

Brasilian terveysviranomaiset jakavat Rion olympialaisiin osallistuville urheilijoille yhteensä 450 000 kondomia. Se tarkoittaa noin 43:ää kumia per urheilija.

- Kuulostaa paljolta, Suomen Olympiakomitean puheenjohtaja Teemu Japisson kommentoi YleX:lle.

Eikä pelkästään kuulosta, vaan myös on: vuonna 2012 järjestetyissä Lontoon olympialaisissa kondomeja jaettiin vain kolmasosan verran, noin 150 000 kappaletta.

Vaikka urheilija saapuisi Rion kisakylään noin viikko ennen kilpailujen alkamista, kondomeja pitäisi saada kulutettua keskimäärin pari per päivä, jotta niitä ei jäisi yli.

- Niitä ei ole koskaan tarpeeksi, järjestyskomitean tiedottaja Lucas Dantas kertoo Inquirer-uutissivun mukaan.

Kondomien suuri määrä selittyy muun muassa sillä, että kaikilla urheilijoilla ei ole kotimaassaan mahdollisuuksia hankkia kunnollisia ehkäisyvälineitä. He voivat viedä olympialaisista saatuja kondomeja mukanaan kotimaahansa.

Totuus on joka tapauksessa se, että kyllähän olympialaisten aikana kondomeja kuluu. Yhdysvaltojen naisten jalkapallomaajoukkueen maalivahti Hope Solo kertoi ESPN:n haastattelussa vuonna 2012, että olympiaurheilijat harrastavat keskenään paljon seksiä olympialaisten aikana. Solo kertoo nähneensä urheilijoiden harrastavan seksiä esimerkiksi nurmikolla ja rakennusten välissä.

Entinen pöytätennispelaaja Matthew Syed kertoo The New York Timesin mukaan, että orgiat alkavat heti, kun urheilijat pääsevät eroon kilpailuvelvoitteistaan.

Japisson ei tiedä tällaisista tapahtumista, mutta ei poissulje sitä, etteivätkö urheilijat saattaisi kisasuoritusten ohella päätyä myös petipuuhiin.

- Ihmisiähän hekin ovat.

Rion olympialaiset järjestetään 5.–21. elokuuta.

Lue myös:

Olympialaisiin lähtevä suomalaismies kävelee Cooperin testissä yli kolme kilometriä

Venäjän dopingskandaali pakotti rehellisetkin urheilijat kilpailukieltoon – "Sodassa tulee myös syyttömiä uhreja"