Hyppää pääsisältöön

Yle vastaa: Uusintoja myös toivotaan paljon

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä
Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä Yle,yle vastaa

Julkaisemme Ylestä lehdille lähetettyjä kirjoituksia, vastineita ja oikaisuja. Tämä vastine on julkaistu Savon Sanomissa 14.7.2016.

Nimimerkki Toistettu -66 harmitteli mielipidekirjoituksessaan uusintojen määrää television tarjonnassa niin kaupallisilla kanavilla kuin Ylessäkin (Savon Sanomat 13.7). Vaikka mitkään kirjoituksessa nimellä mainitut televisio-ohjelmat eivät olekaan ohjelmiamme, on syytä tuoda esiin muutama seikka uusinnoista Ylellä.

Uutta ohjelmaa Ylellä on televisiossa keskimäärin 20 tuntia vuorokaudessa. Illan parhaaseen katseluaikaan ohjelmistosta uutta on reilusti yli puolet. Näin kesäkaudella toki uusia ohjelmia on vähemmän kuin syyskaudella, mutta kiinnostava tarjonta koostuu uudesta ja vanhasta, ja sen rakentaminen on mutkikas palapeli.

Kaikkiaan Yle lähettää televisio-ohjelmaa noin 20 000 tuntia vuodessa eli yli 50 tuntia vuorokaudessa. Perinteisesti televisiota katsellen tarjonnasta jää siis suurin osa näkemättä. Ihmiset käyttävät myös aikaansa eri tavoin eli emme voi olettaa, että kaikille sopii sama aika ja tapa television katseluun. Siksi on tärkeää antaa suomalaisille useampi mahdollisuus katsella hyviä ohjelmia.

Mainitsemisen arvoista on myös se, että vaikka kaikkia uusinnat eivät miellytäkään, niitä myös toivotaan paljon. Yle saa vuosittain yli 50 000 uusintatoivetta. Hyvät sisällöt kestävät useammankin katselun.

Suomalaiset saavat vastinetta Yle-verolleen paitsi televisiosta, myös useilta radiokanaviltamme. Ne lähettävät yli 100 000 tuntia ohjelmaa vuodessa. Verolla kustannetaan myös laaja verkkopalvelu, joka sisältää muun muassa Yle Areenan ja kattavan uutispalvelun. Suosittelenkin lämpimästi kirjoittajaa tutustumaan myös Yle Areenan tarjontaan. Sieltä voi katsoa ohjelmia silloin kun se parhaiten itselle sopii, ja sieltä voi löytää myös sellaista mieleistä katsottavaa, jota ei ole perinteisten tv-kanavien ohjelmistossa.

Petri Jauhiainen
julkaisupäällikkö
TV ja Areena, Yle