Hyppää pääsisältöön

Pokémon GO -tapahtumilla on Suomessa jo satoja kiinnostuneita: "Eventtiin voi tulla tuhansia tyyppejä"

Pokémon GO on nyt niin kova juttu, että ihmiset ovat innostuneet järjestämään omia Pokémon-tapahtumia. Pokettajat ympäri maailmaa jakavat kutsuja yhteisiin tapahtumiin, joissa jahdataan ja fiilistellään pokémoneja.

Innokkaita pokettajia Hollannissa. // Kuva: EPA/Piroschka Van De Wouw

Suomessa supersuosittua Pokémon GO -peliä ei ole vielä edes julkaistu, mutta se ei paljon hypeä jarruta. Moni on ladannut pelin kännykkäänsä epävirallisia reittejä ja on nyt valmis kokoontumaan yhteen muiden pokettajien kanssa. Pelin innoittamana Facebookista löytyy jo useampia tapahtumia, jotka saattavat harrastajat toistensa luokse.

Yksi eniten kiinnostusta herättäneistä tapahtumista on ensi viikolla järjestettävä Night Tour Helsingissä. Öisellä kierroksella Pokémon-intoilijat tapaavat Kaisaniemen puistossa ja lähtevät sieltä metsästämään pokémoneja muualta ydinkeskustasta.

Tapahtuman takana on ruotsalainen Jean Speville, joka asuu tällä hetkellä Oulussa. 28-vuotias Speville sai inspiraationsa eventtiin Ruotsista, jossa ollaan myös järjestämässä Pokémon GO -tapaamisia.

- Kävin viime viikolla Tukholmassa ja sielläkin Pokémon GO on iso juttu. Siellä sain ajatuksen, että olisipa siistiä, jos tälle olisi joku tapahtuma, Speville kertoo.

Sosiaalisen median parissa paljon työskennellyt Speville alkoi toteuttaa ideaansa, ja torstai-iltana Facebookissa komeili tapahtumakutsu Night Tourille. Perjantaina tapahtumasta oli kiinnostunut jo yli 800 ihmistä ja yli 100 ilmoitti osallistuvansa.

- Se räjähti ihan käsiin tosi nopeasti. Jos peli on julkaistu virallisesti ennen tapahtumaa, eventtiin voi tulla tuhansia tyyppejä.

Pokémon-jahteja ympäri Suomen

Spevillen Pokémon-innostus kumpuaa miehen nuoruudesta. Pokémon-videopelisarjan ensimmäisiin osiin kuuluva Pokémon Blue kuului Spevillen suosikkipeleihin. Siksi tapahtuman järjestäminen tuntuu hänestä nyt niin luonnolliselta.

Nykyisin teknologiayritystä pyörittävä Speville ei kuitenkaan aio rajoittaa Pokémon-fiilistelyään yhteen tapahtumaan. Mies on luonut oman Facebook-ryhmän, jonka tarkoituksena on saada aikaan Pokémon-tapahtumia ympäri Suomen.

- Jos näitä saisi muihinkin kaupunkeihin, se olisi tosi hienoa. Kotkaan, Ouluun, ihan minne vaan.

Kaisaniemessä järjestettävään tapahtumaan Speville ei välttämättä pääse edes itse paikalle, sillä mies lähtee työmatkalle Piilaaksoon. Hän kuitenkin uskoo, että muut harrastajat ovat aktiivisia ja itseohjautuvia, eikä johtavaa hahmoa tai juontajaa edes tarvita.

- Kaikki sujuu varmasti ihan luonnostaan. Ihmiset tapaavat ja alkavat etsiä pokémoneja, Speville sanoo.

Spevillen luoma tapahtuma ei kuitenkaan ole ainoa Pokémon-fanien yhteinen kokoontuminen. Vastaavankaltaisia tapahtumia järjestetään jo tällä viikolla Tampereella ja Espoossa. Lisäksi Facebookissa mainostetaan Pokémoniin liittyviä mystisiä yökerhobileitä ja festaria. Yhdysvalloissa pokettajat lähtevät yhdessä jopa pubikierrokselle.

Speville itse on päässyt pelaamaan toistaiseksi pelaamaan Pokémon GO:ta vain vähän. Peli kuitenkin tempaisi miehen mukaansa heti ensimmäisellä kerralla.

Etenkin pokémon-jahdin yhteisöllisyys viehätti, ja sillä taitaa osaksi selittyä myös kiinnostus Pokémon-tapahtumiin.

- Lähdin yhdeltätoista illalla ulos pelaamaan ja palasin kolmelta. Parasta oli, että tapasin kymmeniä muitakin ihmisiä pokettamassa, Speville kertoo.

Lue myös:

Pokémon-tutkija: Oma pokémon on vähän kuin alakoulun käsityötunnin tekele – ei kovin kummoinen, mutta niin rakas

YleX:n juontajat fiilistelevät Pokémon-peliä: "Nolottaa olla näin innoissaan"

Pokémon GO on ihan pian täällä – näin valmistaudut pokettamiseen