Hyppää pääsisältöön

Tasa-arvoisemmat emojit ovat pian täällä – naiset saavat vihdoin erilaisia ammatteja ja rooleja

Kesän alussa julkaistiin yli 70 uutta emojia. Nyt valikoima täydentyy jälleen.

Uusissa emojeissa naisilla on monia eri ammatteja. // Kuva: Google Blog

Emojien tilanne on tähän mennessä ollut sukupuolten välistä tasa-arvoa vääristävä. Miehet ovat emojeissa poliiseja ja etsiviä, naiset prinssessoja ja morsiamia. Emoji-nainen on istunut kampaajalla, kun taas mies on vain juossut.

Google kertoo blogissaan, että yhtiö on saanut emojeita hallinnoivan Unicoden hyväksymään lukuisia uusia emojeita, joissa naisilla on monia uusia ammatteja ja rooleja. Tervetullut muutos sai alkunsa Googlen aiemmin tänä vuonna tekemästä ehdotuksesta, joka vaati tasa-arvoisuutta emojeihin.

Unicode ilmoitti torstaina hyväksyneensä emoji-valikoimaan 11 ammattiin liittyvää kuvaa. Kaikista ammateista tehdään nais- ja miesversiot. Uusiin emojeihin kuuluvat esimerkiksi rocktähti, lääkäri, opettaja ja kokki. Kaikkia emojeita saa myös eri ihonväreillä.

Lisäksi Unicode täydentää valikoimaa mies- ja naisversioilla 33 olemassaolevasta emojista. Tulevaisuudessa siis nainenkin voi juosta ja mies istua parturin tuolissa.

Myös vanhat emojit päivittyvät tasa-arvoisemmiksi. // Kuva: Google Blog

Muutokset tulevat Googlen mukaan voimaan Androidin ja muiden käyttöjärjestelmien päivityksissä. Vielä ei kuitenkaan ole tiedossa, milloin uusia somepalloja pääsee oikeasti käyttämään.

Lue myös:

Arvostelussa: uudet emojit

Yli 70 uutta emojia on tulossa – mukana facepalm, kuolanaama ja kauan kaivattu avokado

Miksi valkoisen emojin käyttö nolottaa? Somepallerot laittavat myös valkoihoisen ajattelemaan ihonväriä