Hyppää pääsisältöön

Tuntematon sotilas -leffan kuvauksissa pula nuorista miehistä – useat naiset leikauttavat hiuksensa päästäkseen sotilaaksi

Kymmenet naiset näyttelevät sotilaita, sillä elokuvan kuvauksissa on pula nuorista miehistä.

Kuvakaappaus Tuntematon Sotilas -elokuvan Instagram-julkaisusta: https://www.instagram.com/tuntematonsotilas2017/

Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas -elokuvan kuvauksien yhteydessä on kohdattu melkoisia ongelmia, mitä tulee nuoriin miesavustajiin, kertoo Yle Uutiset. Etenkin elokuvan joukkokohtauksissa on huutava pula nuorista miehistä.

Avustajaksi kylläkin haki ennen kuvauksia 14 000 avustajaa, mutta suuri osa heistä oli yli-ikäisiä. Tämä ei kuitenkaan ole ollut ainoa ongelma: monet avustajat ovat tehneet oharit ja peruneet tulonsa kuvauksiin. Ilmeisesti kesäloma on verottanut avustajien määrää.

Mikä siis avuksi? Tilalle on otettu naisia. Elokuvan avustajakoordinaattori Raakel Huikuri kuitenkin nostaa esiin sen, että sotilaiden rooleihin ei oteta pitkähiuksisia naisia.

- Hiusten leikkauttaminen yhden päivän roolia varten voi olla iso kynnys. Olemme silti saaneet muutamia kymmeniä naisia, jotka ovat lähteneet siihen. Hienoa uhrautumista, Huikuri kommentoi Yle Uutisten toimittaja Satu Krautsukille.

Huikuri kertoo, että kaiken kaikkiaan tarvetta on yhä kaiken ikäisille avustajille – mutta erityisesti nuorille miehille.

– Tarvitsemme nuoria miehiä, joiden ulkonäkö sopii sota-aikaan. Ruumiinrakenne saa olla hoikka ja ikä noin 16-35 vuotta. Murteet ja aseenkäsittelytaidot ovat aina plussaa, hän kertoo.

Lisää aiheesta voit lukea tästä Yle Uutisten jutusta.