Hyppää pääsisältöön

Cheek-boikotti ei näytä vaikuttavan Ilosaarirockiin: ”Se some-kohu oli aivan naurettava”

Ilosaarirockin päälavalla nähdään sunnuntai-iltana Cheek. Räppärin esiintyminen festareilla nostatti taannoin melkoisen kohahduksen.

Cheek avasi paluukeikkansa Sä huudat -biisillä. // Kuva: Katariina Salmi/YleX

Alkuvuonna Ilosaarirock ilmoitti räppäri Cheekin esiintyvän festareilla. Ilmoitus käynnisti melkoisen hässäkän ja huutelun sosiaalisessa mediassa. Jotkut sanoivat, että aikovat jopa boikotoida koko festaria Cheekin takia – heidän mielestään räppäri ei yksinkertaisesti sovi Ilosaarirockiin.

Vaikka joku boikotoisikin, niin se ei ainakaan festarijärjestäjän mukaan näy viimeistä päivää vietettävän festarin kävijämäärissä. Yle Uutiset kertoo myös, että Cheek-kohu saa täystyrmäyksen paikalla olevilta festarijuhlijoilta.

- Se some-kohu oli aivan naurettava. Kyllä niitä biisejä kuuntelee, vaikkei suosikkiartisti olekaan, Markus Kumpulainen kertoi Yle Uutisille.

- En mene Cheekiä katsomaan, koska muunlainen musiikki kiinnostaa. Ihmettelen kyllä, miksi kaikki suuttuivat. Cheekhän esiintyy muutenkin jokaisella festarilla, Santeri Koho pohti.

Ilosaarirockin vastaava tuottaja Petri Varis tyrmää ajatuksen siitä, että Cheekin tulo festareille näkyisi negatiivisesti kävijämäärissä. Hänen mukaansa viime vuoden kävijämäärä ylittyy ja festivaalivieraita tulee olemaan yli 50 000.

- Ei ole näkynyt millään tavalla. Someprotesti on someprotesti, hän sanoo YleX:lle.

Cheek nousee sunnuntaina hieman kello 20 jälkeen Joensuun Laulurinteellä vietettävän Ilosaarirockin päälavalle.

- Se (alkuvuoden Cheek-kohu) osoittaa tavallaan enemmänkin sen että tietyn musiikkityylin, niin kuin rockin kannattajat, ovat aika kärkkäitä sanomaan mielipiteensä siitä mitä on hyvää musiikkia heidän mielestään. Se on äänekäs vähemmistö, sanotaanko näin, Varis sanoo.

Avaa Instagram postaus

Variksen mukaan kohu linkittyi laajempaan keskusteluun siitä millaisia esiintyjiä festareille ylipäänsä otetaan. Ilosaarirockissa nähtiin esimerkiksi lauantaina poppari Antti Tuisku, joka keräsi Variksen mukaan lavan eteen hurjan määrän ihmisiä.

- Antti Tuisku kun eilen veti tuossa päälavalla, niin siinä oli 20 000 hymyilevää naamaa. Ihmiset jotka on aiemmin ihmetelleet mitä hän (Antti Tuisku) täällä tekee, on tulleet sanomaan että olivat väärässä – keikka oli ihan hiton kova.

Yle Uutisten jutun aiheesta voit lukea tästä.