Hyppää pääsisältöön

Musta Barbaari on Pokémon-fanaatikko – takana 12 tunnin metsästysreissu: “Tää on ihan sairasta”

Gymil eka gymil vika.

Kuvakaappaus Mustan Barbaarin twitter-tililtä.

Maailmaa sekoittanut Pokémon Go -peli myllertää Suomessa, ja kadut ovat täynnä toinen toistaan innokkaampia pokémon-kouluttajia  – yksi heistä on räppäri Musta Barbaari.

- Mä en oo ikinä kokenu mitään vastaavaa. Tää on ihan sairasta. Tää on siistiä! Oon tavannut uusia ihmisiä, sosiaaliset taidot on parantunu, oon saanu uusia pokémoneja ja kaloreita on tuhlattu, uniselta kuulostava mies nauraa ja kertoo tohkeissaan.

Musta Barbaari on metsästänyt pokémoneja kaveriporukassa pitkin Helsinkiä kellonajasta riippumatta. Nyt hänellä on esimerkiksi takanaan 12 tunnin yöllinen Pokémon-jahti.

- Jossain vaiheessa huomattiin, että oli jo aamu – kello oli puoli kuusi ja lenkkeilijöitä tuli vastaan. Oltiin valvottu 20 tuntia putkeen – oltiin zombeja. Oltiin ihan rikki. Mutta se fiilis! Unirytmi kyllä on pilalla, mutta ei voi valittaa. Onneksi on kesäloma, hän nauraa.

Pelissä käytetään hyväksi lisättyä todellisuutta, jonka ansiosta puhelimen kautta pokémoneja löytyy kaikkialta aina omasta kodista vaikka hautausmaahan. Pokémoneja ja itseään voi kehittää esimerkiksi Pokémon Gymeillä, eli saleilla, taistellen.

Mustalla Barbaarilla on takanaan hurja määrä kilometrejä. Pää menee pyörälle, kun stadin revityin laku kertoo metsästystarinoitaan. Tässä yksi niistä viime yöltä:

- Etsittiin hautausmaan läheltä kummituspokémoneja yöllä, ja semmonen Gastly tulikin vastaan mutta se pääsi karkuun kaikilta. Se oli ihan hirveetä! Etsittiin sitä siellä joku 1,5 tuntia muttei ikinä löydetty sitä, mies aloittaa.

- Sit törmättiin yhteen skeittariin, joka kerto et löysi Gastlyn läheisestä puistosta. Hengailtiin siinä puoli tuntia ja yhtäkkiä lähelle pamahti Raichu ja kaikki friikkas – ja me saatiin se! Sit mentiin puistoon ja yhtäkkiä Gastly tulikin just puskista – ja me saatiin se! Musta Barbaari selittää innoissaan viime yötä muistellessaan.

Pokémon ei selvästikään ole pelaajille vain peli: se on ilmiö – se on jopa elämäntapa.

- Jahtiin liittyy kaikkea muutakin – tuollaista tarinaa. Sä rakennat siinä ikään kuin omaa tarinaa. Ja tämähän on kulttuuriteko Suomessa: aiemmin varsinkin tuntemattomille puhuminen ei ollut sallittua ja sitä katsottiin pahalla. Nyt tämä rohkaisee ottamaan kontaktia muihin ihmisiin. Se on siistiä.

Hittipelissä yhdistellään nostalgiaa 90-luvun Pokémon-buumista ja uutta tietotekniikkaa pelimaailmasta. Ilmenee, että Pokémon Go -ilmiön myötä Mustan Barbaarin sisällä on herännyt se pieni poika, joka fanitti ja uppoutui Pokémon-maailmaan jo ysärillä, kun televisiosta tuli Pokémon-sarja.

-Tässä on se nostalgia – se iski aika kovaa. Junnuna keräsin ja pelasin Pokémon-kortteja sekä katsoin sitä sarjaa. Huomaan, että muistelen menneitä ja nostalgisoin sitä, kuinka siistiä mulla oli junnuna. Ja nyt se sama fiilis tulee pintaan! Tähän liittyy todella paljon hyviä asioita. Mä oon fanaatikko.

Mutta miten ihmeessä aikuinen ihminen jahtaa yötä myöten pokémoneja – onko tämä ihan tervettä? Tätä on varmasti jokunen pelaaja joskus kysynyt itseltään.

- Kyl mä oon sitä miettiny, et oonko mä terve ihminen. Se ajatus lähtee tosi nopeesti pois, kun sun radariin (ilmoittaa pelaajalle lähellä olevan pokémonin) ilmestyy joku Pikachu.

Jos siis vastaan kävelee yön pimeydessä Pokémon-jengi, niin Musta Barbaari voi olla hyvinkin yksi heistä.

- Tää on omistautumista. Salil eka salil vika.

Mustan Barbaarin Pokémon-faktat

Taso:

14 mutta aion saada sen 20:een ihan muutaman päivän kuluessa. Nyt on siis sairas poketus edessä.

Tiimi:

Keltainen (Instinct). Aluksi mulla ei ollut mitään hajua mihin jengiin pitäis mennä. Sitten muistin lukeneeni kaverin viestin, et ottakaa keltanen. Nyt kaikki mun frendit on keltasessa tiimissä.

Lempipokémon:

Pyydystän Magikarpeja – kaloja jotka hyppii vaan, eikä niistä ole mitään hyötyä. Mutta sen seuraava muoto on Gyarados ja se on ihan sairas! En ole nähny sitä kellään, ja mun on ihan pakko saada se!

Viesti muille pokettajille:

Uskaltakaa ottaa kontaktia muihin ja kysyä ihmisiltä. Vaikka oltaisi eri tiimeissä, joka muutenkin on vaan pelin sisäinen läppä, niin rohkeesti ja avoimesti kontaktia muihin ihmisiin. Keskustelua ja vinkkejä pelaamiseen saa esimerkiks Pokemon Go Finland -Facebook-ryhmässä. Ja olkaa varovaisia. Älkää olko vaaraksi. Katsokaa ympärille älkääkö esimerkiksi pelatko ajaessa.

Viimeinen vinkki tulee tosiaan tarpeeseen, sillä maailmalla pelaajat ovat joutuneet erinäisiin onnettomuuksiin.

Avaa Instagram postaus

Lue myös:

"Ihmisillä ei ole varaa olla käyttämättä sitä" – Pokémon GO:n esittelemä lisätty todellisuus on tulevaisuudessa elinehto

Äänestystulos: tässä on suosituin pokémon – ja se on samalla se tutuin

Suosio sai Pokémon-pelin tökkimään – miten siitä oikein selviää?

Pokémon-tutkija: Oma pokémon on vähän kuin alakoulun käsityötunnin tekele – ei kovin kummoinen, mutta niin rakas

Edit 22:03 Lisätty viimeinen lause onnettomuuksista.