Hyppää pääsisältöön

Nainen jalkapalloselostajana oli radioviihdettä vuonna 1956

Radioselostus laitettiin päälaelleen vuonna 1956, kun asiaan perehtymätön toimittaja sai selostaa jalkapallo-ottelua radiolähetyksessä.

Ajanvietteellisessä radio-ohjelmassa annettiin näyte, "mitä syntyy, kun naisselostaja joutuu täysin oudolle alalle". Kunnian tehtävään sai toimittaja Eila Tarvanen, joka debytoi selostajana maakuntasarjan ottelussa Helsingin Käpylän kentällä, jossa vastakkain kohtasivat helsinkiläisseurat Arsenal ja Yolduz.

Tapahtuu kaikki niin hitaasti. Saisi paljon nopeammin potkia.― Eila Tarvanen

Toiveiden tynnyristä -radio-ohjelmassa kuuntelijat saivat lähettää kirjeitse toiveita, joita toimittajat toteuttivat. Tällä kertaa toiveena oli "selostuksen sotkeminen ja päälaelleen asettaminen". Samassa ohjelmassa kuultiin muun muassa miehen selostus naisten muodin suuntaviivoista sekä bassojen bravuurikappale sopraanon esittämänä.

Lue lisää:

Ajanvietepäällikkö Antero Alpola.

Antero Alpolan radiohuumoria

Radion ajanvietepäällikkö Antero Alpola (1997–2001) edusti kuivahkoa, älyllistä huumoria ja esiintyi valokuvissakin naama peruslukemilla. Hän oli vuosikymmenien ajan suomalaisen radioviihteen moottori.

Lue lisää:

Outoja ääniä

Radioarkiston harvinaisissa ohjelmissa voi kohdata erikoisia instrumentteja rumbaavista kirjoituskoneista kokoontaitettaviin ilmakitaroihin.

Kommentit