Hyppää pääsisältöön

Mikä on ultimaattinen kesäbiisisi, Alma?

20-vuotias Elton Johnin noteeraama suomalainen laulajalahjakkuus Alma viettää ison osan kesästä ulkomailla tekemässä musiikkia.

Alma // Kuva: Katri Norrlin/YleX

Täydellinen kesäpäivä koostuu auringonpaisteesta, helteestä, hyvästä meiningistä – sekä toki YleX:n Kesätoiveet-ohjelmasta, jossa luukutetaan sitä parasta kesäfiilismusiikkia.

Ohjelmassa piipahti vieraana Karma-biisillään ensimmäisenä suomalaisena Elton Johnin isännöimään radio-ohjelmaan kappaleensa saanut Alma. Otimme selvää, mitkä asiat kuuluvat laulajan kesään.

Mikä on ultimaatinen kesäbiisisi?

- PMMP:n vanhat kappaleet sekä Major Lazerin Lean On. Kaikki ovat Lean On -biisin jälkeen yrittäneet tehdä omaa Lean On -biisiä. Se oli uusi juttu silloin, kun se tuli. Aina kun sen kuulee, tulee kesäfiilis.

Kerro omituisin muistosi kesäkeikoilta:

- Oudointa on se, että vaikka olen ollut Ruisrockissa monta kertaa, niin mun sisko sekoitetaan aina minuun. Häntä kysytään aina yhteiskuviin mun sijasta. Tätä tapahtuu vain Ruississa, ei ikinä missään muualla.

Mikä omista biiseistäsi sytyttää yleisön kesäisin?

- Uskoisin, että se on tämä Bonfire, joka nyt tuli ulos ja joka tehtiin Felix Jahnin kanssa.

Mulla on myös tulossa yksi tosi kesäinen biisi, joka julkaistaan aika pian. Se ei ole ehkä seuraava sinkku, vaan sen jälkeen. Mut Bonfire on aika kesäinen. Etenkin sen soundi on tosi summer housen kaltaista.

Mitä pitää tehdä kerran kesässä?

Ainakin yhdet festarit pitää päästä käymään. Jos pitää valita yhdet festarit, niin kyllä se on se Ruissi. Me ollaan käyty siellä aina ihan pienestä saakka. Kaikki on siellä.

Toinen missä on pakko päästä käymään on mökki. Nämä kaksi ovat ne pakolliset.

Miten urasi etenee kesän 2016 aikana?

Lähdetään tiistaina Bulgariaan kuvaamaan Bonfire-musavideota tiistaina. Sitten mä lähden Los Angelesiin ja Lontooseen tekemään musaa. Sen jälkeen on Flow Festarit, jossa esiinnyn. Siitä tulee siistiä! Sitten on vielä kaikkia pikkujuttuja, mutta ulkomailla tulee oltua aika paljon.

Klassikkokysymys: Mikä on suosikkijäätelömakusi?

Se missä on sitä mustaa, se mehujää...se Ässä Mix! Mä vihasin sitä pienenä, koska en tykännyt niistä mustista kohdista, mutta nyt se maistuu tosi hyvälle. Se on hyvä mixture!

Lue myös:

Mikä on ultimaattinen kesäbiisisi, Isac Elliot?

Jopa Elton John fiilistelee suomalaismuusikko Almaa – soittaa Karma-biisin radio-ohjelmassaan

Kaksi Almaa kohtasi studiossa - Poikelus ja Hätönen tekivät hämyisen kappaleen artisti-Almalle

Suomen Idolsista kansainväliselle uralle – poplupaus Alman hype on poikkeuksellinen