Hyppää pääsisältöön

Nyt se on varmaa: Game of Thronesin 7. kausi myöhästyy ja on lyhyempi kuin aiemmat tuotantokaudet

Seitsemännen kauden jaksoja kuvataan pääasiassa Pohjois-Irlannissa.

Sansa Stark on yksi Game of Thronesin keskeisistä hahmoista. // Kuva: HBO / Helen Sloan

Eih, talvi on todellakin täällä! TV-yhtiö HBO toi maanantai-iltana Game of Thrones -faneille huonoja uutisia.

Spekulaatiot siitä, että sarjan tuleva seitsemäs kausi myöhästyisi, vahvistettiin. Seitsemännen kauden jaksot saavat ensi-iltansa kesällä 2017 kevään sijaan. Lisäksi sarjaa tuottava yhtiö kertoi, että seitsemännellä kaudella jaksoja tulee olemaan vain seitsemän aiemman kymmenen jakson sijaan.

HBO:n ohjelmapäällikkö Casey Bloys perusteli muutoksia sarjan tarinalla, joka vaatii taustalleen oikeanlaiset kuvausolosuhteet. Jo aiemmin vastaavat tuottajat David Benioff ja D.B Weiss kertoivat faneille, että todennäköisesti sarjan tekijät joutuvat odottamaan otollisempaa säätä kuvauksiin. Tuottajat ovat myös aiemmin väläytelleet, että sarjan 7. ja 8. kausi olisivat aiempia lyhyempiä.

- Nyt kun talvi on saapunut Game of Thronesiin, vastaavat tuottajat David Benioff ja D.B Weiss ajattelivat, että ensi kautta kannattaa alkaa kuvata kun sää todella muuttuu. Se palvelee paremmin tulevia juonenkäänteitä, Bloys kertoo HBO:n tiedotteessa.

Uuden kauden kuvaukset aloitetaan myöhemmin tänä kesänä. Sarjaa kuvataan pääasiassa Pohjois-Irlannissa, mutta kuvauspaikkoja on myös Islannissa ja Espanjassa.

Game of Thrones on yksi tämän hetken suosituimmista ja kehutuimmista tv-sarjoista. GoT keräsi viime viikolla jopa 23 Emmy-ehdokkuutta.

Lue myös:

Näin rujolta näyttää Game of Thronesin "Vuori" ilman kypärää – näyttelijä julkaisi karun kuvan 

Game of Thrones rohmusi 23 Emmy-ehdokkuutta – Orange Is the New Black jäi nollille

Game of Thronesin tekijät kaipaavat harmaata säätä – siksi seitsemäs kausi saattaa viivästyä

Game of Thronesin kuutoskausi oli sarjan suosituin – tässä koko tuotantokauden kolme parasta