Hyppää pääsisältöön

Mirri-tädin ja Suvi-Päivikin muistelot vuonna 1981

Vuonna 1981 Tänään iltapäivällä -radio-ohjelman haastattelussa kuullaan Mirri-tädin muistoja hänen juontamastaan Perheen pienimmille -ohjelmasta. Mirri-tädin, oikealta nimeltään Mirjami Suonion (1906–1987) kanssa studiossa vieraana on myös Suvi Päivikki, joka oli suositun lastenohjelman vakiovieraita.

Mirri-tädin Perheen pienimmille -lastenohjelma sai alkunsa vuonna 1949, kun Markus-setä eli Markus Rautio ehdotti Suoniolle ohjelmaa lauantai-illalle. Ohjelmaa tehtiin kaiken kaikkiaan kymmenen vuotta. Sen viimeinen jakso kuultiin radiossa tammikuussa vuonna 1959.

Mirri-täti kertoo toimittaja Päivi Istalan haastattelussa ohjelman tavoitteen olleen varsin yksinkertainen; lapset saivat laulaa ja lausua runoja. Ohessa katseltiin myös piirustuksia ja keskusteltiin mitä kaikkea niissä näkyi, kertoo Mirri-täti. Hän muistelee, että varsinkin alle kouluikäisten piirustukset olivat "kerrassaan riemastuttavia". Mikrofonikammosta kärsinyt Mirri-täti kertoi jännittävänsä kovasti jokaista lähetystä, Osittain tähän oli syynä huoli siitä, että kaikki lapset saisivat varmasti esiintyä, toteaa Mirri-täti.

Kun lapset kuulevat kaunista, he puhuvat kauniisti.― Mirri-täti

Ohjelmassa Mirri-tädin lisäksi kuullaan Suvi-Päivikki Ylöstä (o.s. Ala-Könni) (1951–2010), joka oli Suomen ensimmäisiä lapsiartisteja. Hän esiintyi myös tv-mainoksissa. Myöhemmällä iällä hän toimi erikoispäiväkotien johtajana Helsingissä. Tänään iltapäivällä -ohjelmassa häneltä kuullaan muun muassa Aleksille taikinaa -lastenlaulu vieraillessaan Mirri-tädin ohjelmassa 7-vuotiaana.

Kommentit