Hyppää pääsisältöön

Räppäri Adi L Haslan kisabiisi tahdittaa koriksen Sudenpentujen EM-kotikisojen huumaa: "Urheiluspektaakkeli, ei voi muuta sanoa"

Suomalaiset ovat jälleen syttyneet junioreiden urheilusuorituksista, tällä kertaa koripallon nuorten EM-kotikisojen ansiosta.

Sudenpentuja kannusti Ranskaa vastaan lähes 7 000 katsojaa. // Kuva: Tomi Hänninen/Yle Urheilu

Pikkuleijonat yhdistivät viime keväänä suomalaiset kannustamaan nuoria urheilijoita huippusuorituksiin. Tänä kesänä samankaltainen ilmiö elää parketilla, kun Suomen alle 20-vuotiaat koristoivot taistelevat EM-kotikisoissa hyvistä sijoituksista.

Suomen joukkue, Sudenpennut, on todella aloittanut kisaurakkansa vahvasti. Alkulohkossa kaatuivat koripallon suurmaat Espanja ja Ranska. Sudenpentujen otteita seurasi Helsingin Jäähallissa kummassakin pelissä yli 5 000 katsojaa, jälkimmäisessä Ranska-ottelussa katsojamäärä kipusi jo lähes 7 000 innokkaaseen korisfaniin. Suomen tasaisen vahvassa joukkueessa pelaa joukko tulevia koristähtiä keulakuvanaan hypetetty Lauri Markkanen. Myös muut pelaajat, kuten Lassi Nikkarinen, Fiifi Aidoo ja Joonas Tahvanainen ovat säväyttäneet taidoillaan.

Hallilla vellovaa korisfiilistä säestää räppäri Adi L Haslan virallinen kisabiisi Kristallipallo. Kappaleen tekeminen tuntui räppäristä luonnolliselta, sillä artistilla itsellään on vankka urheilutausta. Koripallo ei ole kuulunut räppärin omaan lajivalikoimaan, mutta nyt Adi L Hasla on ollut katsomassa pelejä hallilla ja vakuuttunut koriskulttuurista sekä Suomen peliotteista.

- Kyllähän kyseessä on urheiluspektaakkeli, ei voi muuta sanoa. Jengi tulee paikalle Suomen pelipaidoissa ja haluaa sydämestään nähdä junnujen menestyvän. Todella positiivinen ilmapiiri, Adi L Hasla kuvailee.

Pyhimys pyysi kisabiisin tekijäksi

Adi L Hasla päätyi kannustuslaulun tekijäksi, kun konkariräppäri Pyhimys kysyi häntä mukaan projektiin. Artisti ei miettinyt osallistumistaan juuri lainkaan, vaan suostui saman tien.

- Vaikeinta oli tehdä biisi, josta saa hallilla energiaa. Olin tiistaina katsomassa Suomen peliä ja siellä oli valtavasti ihmisiä. Biisin pitää kuulostaa siltä, että nyt on peli alkamassa, Adi L Hasla sanoo.

Räppäri on onnistunut tehtävässään ilmeisen hyvin, sillä koripalloväki on ottanut kappaleen omakseen. Kehuja on sadellut hallilla kasvotusten, mutta myös sosiaalisessa mediassa. Etenkin junioreiden antama palaute tuntuu artistista hyvältä.

- Korisjunnut on laittaneet viestiä Snapchatissa, että hei oon nyt vuoden kuunnellut sun musiikkia ja tää korisbiisi oli tosi siisti yllätys. Junnut kertovat, että luukuttavat biisiä, kun käyvät heittelemässä ja koristurnauksissa.

Aiemmin koripalloskenen ulkopuolinen räppäri on siis otettu vastaan lämpimästi korisperheen sisällä. Kristallipallo-biisin musiikkivideolla Hasla pääsi samaan aikaan pelikentälle Susijengistara Sasu Salinin kanssa.

- Mä jouduin siirtymään vähän syrjemmälle ja ottamaan rauhassa. Kun ammattimies tulee kentälle, ei siinä parane keulia, räppäri kertoo.

Entäs sitten ne Sudenpennut? Nähdäänkö Adi L Hasla vielä kisakatsomossa?

- Tänään menen katsomaan peliä. Nyt Suomella on tosi hyvä meininki, joten toivotaan, että tää lysti jatkuu vielä.

Suomi kohtaa 20-vuotiaiden EM-kisojen neljännesvälierässä Liettuan keskiviikkona kello 18.30.

Lue myös:

211 senttiä poikkeuksellista lahjakkuutta – 7 syytä, miksi koripalloilija Lauri Markkanen on yksi Suomen lupaavimmista huippu-urheilijoista

Susijengi pelaa kotiyleisön edessä 2017 – Suomi valittiin EM-koriksen alkulohkon järjestäjäksi

Bronxin katujen kasvatti on Susijengin puhutuin pelaaja: 8 syytä rakastaa Jamar Wilsonia