Hyppää pääsisältöön

Elämmekö sittenkin 90-lukua? Kaikki puhuvat Pokémonista, Tarzan-elokuva julkaistiin ja Clinton pyrkii presidentiksi

Mihin vuoteen sitä tänä aamuna oikein heräsi – 1999?

Kuvakaappaus somessa levinneestä meemistä. // Kuva: Twitter https://twitter.com/HI_SMG

Viime aikoina maailman meno ja puheenaiheet ovat haiskahtaneet pahasti ysäriltä.

Näyttää siltä, että ysäri ei saanut tarpeekseen ja päätti palata rytinällä napapaita päällään hämmentämään 2010-lukua.

Mitä tässä nyt houraillaan? Ei mitään – totta tämä on, ja asialle on jopa naureskeltu pitkin somea tovin.

Skip Twitter post

Tässä vielä vähän todistusaineistoa siitä, että oikeasti elämme ysärillä.

Pokémon

Tällä hetkellä puhutaan pokesta suu vaahdossa. Tämä siksi, että maailma meni totaalisen sekaisin uudesta Pokémon GO -pelistä. Tämä ei kylläkään ole ensimmäinen kerta, kun Pikachut ja pokepallot pyörivät päässä.

Pokémon-sarja alkoi pyöriä televisiosta 90-luvun lopulla, ja Pokémon-pelikortit rantautuivat pulpetteihin sekä välitunneille samaan aikaan. Ja viimeistään sarjan tunnarin kuullessaan saa nostalgian väreitä.

Tarzanin legenda

Elokuvateattereissa pyörii tällä hetkellä elokuva, jossa apinoiden kasvattama lannevaatteinen mies huutelee pitkin viidakkoa. Heinäkuussa nimittäin julkaistiin David Yatesin ohjaama elokuva Tarzanin legenda.

Skip Twitter post

Mutta eipä ole ensimmäinen kerta, kun Tarzan-huuto valtaa elokuvateatterit ympäri maailman. Vuonna 1999 ensi-iltansa näki Tarzan – aikansa kallein animaatio, joka villitsi ihmiset vauvasta vaariin.

Darude

Darude viilettää Helsingissä ja tarttuva biisi pärähtää ilmoille. Tämä siis vuonna 1999, kun musiikkivelho Darude julkaisi legendaarisen hittibiisinsä Sandstorm, joka levisi koko maailman stereoihin.

No mutta se oli ysäriä se. Vaan ei: Darude on edelleen kuumaa kamaa. Mies viilettää elokuussa Weekend-festareilla Helsingissä ja luultavasti vanha kunnon Sandstorm kajahtaa ilmoille.

Skip Instagram post

Baby One More Time

Kyllä – Britney Spears on täällä taas uudella musiikilla! Vuonna 1999 pärähti, kun teini-ikäinen Britney lauloi ja tanssi koulun käytäviltä musiikkilistojen kärkeen debyyttialbumillaan Baby One More Time.

Skip Twitter post

Viime ajat ovat olleet hieman hiljaisempia, ja Britney on kulkenut melkoisen matkan 90-luvun viattomista saparokampauksista aina tähän päivään. Viime vuonna kylläkin nähtiin Britney Pretty Girls -kappaleessa Iggy Azalean kanssa. Mutta nyt vihdoin viime viikolla Britney julkaisi ihan omaa materiaalia Make Me –sinkun muodossa. Yhdeksäs albumi tulee ulos tänä vuonna. Kyllä – It’s Britney Bitch!

Clinton

Demokraattisen puolueen Clinton pyrkii presidentiksi Yhdysvalloissa – jotenkin kuulostaa tutulta? Ehkä siksi, että nyt presidentiksi pyrkivä Hillary Clinton nähtiin miehensä Bill Clintonin rinnalla presidentinvaaleissa vuonna 1992 ja 1996.

Skip Twitter post

Nyt 2016 Clinton-nimi nousee jälleen esiin joka päivä, kun demokraattisen puolueen presidenttiehdokkaana nähdään Hillary Clinton. Tällä hetkellä odotetaan, kenet hän nimeää varapresidenttiehdokkaaksi.

Skip Twitter post

Blink 182

Tämän kuun alussa musiikkilistoille ilmestyi yhdysvaltalaisen, popahtavaa punkkia soittavan, Blink 182 -bändin albumi. California-albumin tarttuvat biisit kutittelevat korvia ja – jotenkin kuulostavat tutulta. Blink 182:n uudestaalbumista keskustelukin kuulostaa tutulta.

Skip Twitter post

Blink 182 oli kovaa huutoa ysärillä, ja silloin vouhotettiin 1995-1999 bändin uusista albumeista. Bändistä ei kylläkään ole kuulunut vuosikausiin, sillä eteen osui kärhämää ja takana on bändin hajoaminen. Nyt kuitenkin viiden vuoden julkaisutauon jälkeen julkaistu seitsemäs albumi on saanut ihan mukavia arvosteluja.

Skip Twitter post

Eikä tässä kaikki – nämä ovat viime päivien puheenaiheita, mutta onhan ysäritunnelma ollut pidempääkin ihan pinnalla.

Pikkuleijonien menestys

Kevään kiekkohuuma on jo lasehtinut – mutta kirkkaana mielessä! Pikkuleijonat rökittivät vastustajansa, ja jääkiekon MM-kultaa kolahti niin alle 18-vuotiaiden kuin alle 20-vuotiaidenkin joukkueeseen. Jesse Puljujärven maalit ja Patrik Laineen lämäri johdattivat suomalaiset torille juhlimaan.

Vastaavaa pikkuleijona-huumaa on nähty ehkä viimeksi 1998, kun Suomi voitti Kanadan. Matsi ratkesi 3-2 Suomen hyväksi, kun Olli Jokisen laukaus osui maalille rynnänneeseen Niklas Hagmaniin, jonka jälkeen kiekko pomppasi hänestä maaliin. Torilla tavattiin silloinkin.

Eurodance

Ysärillä voimallisesti jysähtänyt musiikkilaji eurodance on edelleenkin kovaa huutoa, ja silloin kukoistaneet artistit ovat tarjoneet puhuttavaa ja uutta musiikkia tähänkin päivään. Esimerkiksi YleX:n Parasta ennen! -ohjelmassa Matti Airaksinen ilottelee eurodancen tahtiin joka perjantai, ja siellä on kuultu myös Scooterin tänä vuonna julkaistu uusi biisi Oi. Myös Radio Novalla fiilistellään ysäriä Retroperjantaina Oku Luukkaisen tahtiin. Ysäri on hot.

Skip Twitter post

Ja kaikista innokkaimmat ysäristit tanssivat elokuussa Helsingissä Euroopan suurimmalla We Love The 90's -ysärifestarilla eurodancen tahtiin muun muassa Scooterin, Dr Albanin, E-typen johdolla.

Skip Twitter post

Kyllä vain – ysäri elää ja voi hyvin.

Pikachu altaalla
http://giphy.com/gifs/pokemon-pikachu-slVWEctHZKvWU via GIPHY Pikachu altaalla
 • Vesta uskoo, että korona on se kriisi, joka muuttaa kaiken

  Vesta haaveili nuorena terapeutin ammatista.

  Vesta uskoo, että korona on se kriisi, joka muuttaa kaiken Vesta haaveili nuorena terapeutin ammatista. Nyt kuulijat avautuvat hänelle haavoistaan. Vesta julkaisi uuden kappaleen Valonsäteet perjantaina 15. toukokuuta. Kakkoslevy Uskon tulevaan ilmestyy syksyllä.

 • YleX:n vuoden 2020 kesäkumibiisin esittää Tuure Boelius!

  Hengitä-biisin ovat tehneet Jurek ja Henna Sarriola.

  YleX:n vuoden 2020 kesäkumibiisin esittää Tuure Boelius. Hengitä-biisin ovat tehneet Jurek ja Henna Sarriola. Boeliukselle tärkeää on, että kesäkumibiisin esittää julkisesti seksuaalivähemmistöön kuuluva artisti. Kesäkumeja on perinteisesti jaettu festareilla ja nuorten tapahtumissa, mutta koronaviruksen vuoksi niiden jakelu keskitetään nyt syksyn jälkeiseen aikaan. Kondomeja annetaan järjestöjen toimesta myös kouluterveydenhuoltoon, lastensuojeluun ja nuorisotyöhön.

 • YleX Aamun Viki ja Köpi järjestävät kolmen päivän Mökkifestarit kesäkuussa

  Mökkifestarit on kolmen päivän spessulähetys YleX Aamussa.

  YleX Aamun Viki ja Köpi järjestävät kolmen päivän Mökkifestarit kesäkuussa YleX Aamun Mökkifestarit kuuluu radiossa ja näkyy Yle Areenan streamissa 26.–28.6. Kaksi miestä, yksi mökki ja koko Suomen kokoinen mökkifestariviikonloppu! YleX Aamun Ville "Viki" Eerikkilä ja Juuso "Köpi" Kallio laittavat itsensä likoon 26.–28.