Hyppää pääsisältöön

PS-nuoret tahtoo poistaa laista pykälän kansanryhmää kiihottamista vastaan

Nuorisojärjestö haluaa eroon myös lakipykälästä, joka koskee uskonrauhan rikkomista.

Sebastian Tynkkynen on Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja. // Kuva: Promokuva

PS-nuoret on julkaissut torstaiaamuna tiedotteen, jossa se vaatii kahta lakipykälää poistettavaksi rikoslaista. Kyseessä ovat pykälät, jotka kieltävät kiihottamisen kansanryhmää vastaan ja uskonrauhan rikkomisen.

Nuorisojärjestön mukaan pykälät ovat monitulkintaisia, ja siksi ne pitäisi poistaa laista. PS-nuoret kohdistaa kritiikkinsä etenkin muslimiväestöön. Nuorisojärjestön mukaan yhteiskunnallisista ongelmista ei voida nyt puhua oikeilla nimillä.

PS-nuoret kertoo haluavansa puolustaa länsimaisia arvoja ja jokaiselle kuuluvia perusoikeuksia. Nuorisojärjestön mukaan mikään uskonto ei voi olla lailla suojattu kritiikiltä, eikä ihmisoikeusloukkauksilta tule sulkea silmiä.

PS-Nuorten puheenjohtajaa Sebastian Tynkkystä on aiemmin tällä viikolla syytetty kirjoittelusta, joka kiihottaa kansanryhmää vastaan. Tynkkysen mukaan muslimien pääsyä Suomeen tulisi rajoittaa.

- Mitä vähemmän Suomessa on islamin lähettiläitä, sitä parempi. Mitä vähemmän meillä on muslimeja, sitä turvallisempaa. Nyt vain se palautusautomaatti pyörimään täyttä häkää ja eroon samalla islamista, ennen kuin on liian myöhäistä, Tynkkynen kirjoitti Facebook-sivullaan.

Perussuomalaisten kansanedustajan Teuvo Hakkaraisen muslimipuheista on vastikään tehty rikosilmoitus, jossa epäiltynä rikosnimikkeenä on kiihottaminen kansanryhmää vastaan.

Lue myös:

PS-Nuoret haastoi taas opetus- ja kulttuuriministeriön oikeuteen – OKM: "Emme ole sorsineet ketään"

Setan terveiset PS-Nuorille: Hyvä, että intersukupuolisten ihmisoikeuksista puhutaan, mutta pakkolokeroiminen tyttöihin ja poikiin on vastuutonta

PS-Nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen: sukupuolia on kaksi, eikä sitä voi muuttaa kuvittelemalla