Hyppää pääsisältöön

Räppärit eivät Donald Trumpista perusta – YG, Macklemore ja G-Eazy kritisoivat presidenttiehdokasta uudella biisillään

Macklemore ja G-Eazy räppäävät Donald Trumpia dissaavan biisin remixillä.

Macklemore esiintyi tänä kesänä Ruisrockissa. // Kuva: Annika Miettinen

Donald Trump ei liiemmälti nauti artistien suosiosta. Lukuisat muusikot Adelesta Queeniin ovat älähtäneet, kun republikaanien presidenttiehdokas on käyttänyt heidän musiikkiaan vaalikampanjassaan kielloista huolimatta.

Räppärit eivät kuitenkaan ole tyytyneet vain paheksumaan kohuttua presidenttiehdokasta, vaan esittävät selkeästi oman kantansa musiikin avulla. Aiemmin yhdysvaltalaisräppärit YG ja Nipsey Hussle tekivät musiikkivideon kriittiseen biisiinsä FDT (Fuck Donald Trump), joka keräsi kuvauksissaan paikalle joukon mellakkapoliiseja.

Nyt YG on tehnyt biisistä remixin, jolle räppäri on saanut mukaan maailmanluokan staroja. Mukana ovat juuri Ruisrockissa esiintynyt Macklemore ja elokuussa Blockfesteille saapuva G-Eazy. Macklemore on tunnettu kantaaottavista sanoituksistaan, joissa ruoditaan muun muassa kulutuskulttuuria ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksia.

FDT part 2 -biisillä Macklemore räppää siitä, miten ei halua Trumpin pilaavan seuraavaa neljää vuotta eikä aio elää pelossa. G-Eazy puolestaan riimittelee, miten Amerikka olisi sekaisin, jos Trump valittaisiin presidentiksi ja miten tämä pilaisi jo yhden päivän aikana nykyisen presidentti Barack Obaman aikaansaamat muutokset.

Kuuntele FDT part 2 feat. G-Eazy and Macklemore täältä.

YG:n, Macklemoren ja G-Eazyn biisistä uutisoi Suomessa ensimmäisenä Rumba.

Lue myös:

Yhteiskunnallisista kannanotoista kreisibailaukseen: Macklemore & Ryan Lewisin Ruisrock-keikalla mentiin uskottavasti ääripäästä toiseen

Uusia Blockfest-esiintyjiä julki: Cheek ja jenkkiräppäri G-Eazy